Η "Αγγελίνα" της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Για πρώτη φορά βλέπουμε αυτό το παραμύθι στο θέατρο, σε μορφή αφήγησης με στοιχεία θεατρικού διαλόγου.

Αγγελίνα Παύλος Μαυρίδης©

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο "Αγγελίνα" της πολυαγαπημένης συγγραφέα για παιδιά Ξένιας Καλογεροπούλου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, σε μορφή αφήγησης με στοιχεία θεατρικού διαλόγου. Η Άνδρη Θεοδότου αναλαμβάνει την διασκευή του κειμένου, ο Δημήτρης Δεγαΐτης υπογράφει τη σκηνοθεσία, η Μάρω Θεοδωράκη συνθέτει την πρωτότυπη μουσική και η Αγγελική Φράγκου βρίσκεται στην καλλιτεχνική επιμέλεια.

Η Αγγελίνα (Αγγελική Φράγκου) ζει σε ένα μικρό λιμάνι μαζί με το μπαμπά της, που είναι φούρναρης και της έμαθε να φτιάχνει ψωμάκια και τσουρεκάκια. Η Αγγελίνα ονειρεύεται έναν άντρα αλλιώτικο που να ταυτίζεται μαζί του. Έτσι τον ζυμώνει όπως κάνει με τα τσουρεκάκια της, τον ονομάζει Ζυμωτό (Θωμάς Τσακνάκης), παντρεύονται, ανοίγουν το δικό τους φούρνο και περνάνε μια χαρά! Όμως, η ζωή τους αλλάζει ριζικά όταν η Αρχόντισσα Δεβόρα (Γαλάτεια Μαρκαντώνη) ερωτεύεται το Ζυμωτό και τον παίρνει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Τότε η Αγγελίνα ξεκινά ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον αγαπημένο της. Αφήνει πίσω της όλα όσα γνωρίζει και με οδηγό την τόλμη και την επιμονή της αναζητά τον αλλιώτικο άντρα που ζύμωσε.

Αγγελίνα
Παύλος Μαυρίδης©

Πρόκειται για μια ιστορία που μας μιλά, για την αξία και τη δύναμη της αγάπης, την εσωτερική δύναμη του ανθρώπου, την περιπέτεια και τον προορισμό. Ένα δυνατό μήνυμα, πως η αληθινή αγάπη δε γνωρίζει όρια.

Αγγελίνα
Παύλος Μαυρίδης©

Η παράσταση έχει σχεδιαστεί για τρεις ηθοποιούς και βασίζεται στο αφηγηματικό θέατρο. Ακολουθεί τη μεικτή αυτή τεχνική όπου περιλαμβάνει αφήγηση, δράση και χρήση σκηνικών αντικειμένων. Τα σκηνικά αντικείμενα δημιουργούν όλες τις εικόνες του παραμυθιού και ξεδιπλώνεται η ατμόσφαιρα της κάθε σκηνής. Ενώ η πρωτότυπη μουσική αγκαλιάζει την παράσταση. Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί εργαστήριο παιχνιδιού που περιλαμβάνει θεατρικά και κινητικά παιχνίδια. Στη συνέχεια πραγματοποιείται εικαστικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν σε ζωγραφιές όσα τους έκαναν εντύπωση. Οι δημιουργίες τους θα συναπαρτίσουν μια έκθεση φτιαγμένη από τους ίδιους. 

Αγγελίνα
Παύλος Μαυρίδης©

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών.

Η θεατρική παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία της Ξένιας Καλογεροπούλου "Η Αγγελίνα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αγγελίνα

  • Δραματοποιημένο Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Για πρώτη φορά βλέπουμε αυτό το παραμύθι στο θέατρο, σε μορφή αφήγησης με στοιχεία θεατρικου διαλόγου. Κεντρικό πρόσωπό του, η Αγγελίνα, που ζει σε ένα μικρό λιμάνι μαζί με το μπαμπά της. Εκείνος είναι φούρναρης και της έχει μάθει να φτιάχνει ψωμάκια και τσουρεκάκια. Η Αγγελίνα ονειρεύεται έναν άντρα αλλιώτικο που να ταυτίζεται μαζί του. Έτσι τον ζυμώνει όπως κάνει με τα τσουρεκάκια της, τον ονομάζει Ζυμωτό, παντρεύονται, ανοίγουν το δικό τους φούρνο και περνάνε μια χαρά! Όμως, η ζωή τους αλλάζει ριζικά όταν η Αρχόντισσα Δεβόρα ερωτεύεται το Ζυμωτό και τον παίρνει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Τότε η Αγγελίνα ξεκινά ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον αγαπημένο της. Αφήνει πίσω της όλα όσα γνωρίζει και με οδηγό την τόλμη και την επιμονή της αναζητά τον αλλιώτικο άντρα που ζύμωσε.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.