"Ο Μάγος του Οζ" σε μουσική Μίμη Πλέσσα έρχεται στο Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα

Πρόκειται για το πασίγνωστο "παραμύθι" του Frank Baum, σε διασκευή Νίκου Δαφνή, γεμάτο συμβολισμούς.

Ο Μάγος του Οζ Σπύρος Περδίου©

"Ο Μάγος του Οζ", ένα μιούζικαλ για παιδιά, με μουσική Μίμη Πλέσσα, έρχεται στο Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα από τις 5 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το πασίγνωστο "παραμύθι" του Frank Baum, σε διασκευή Νίκου Δαφνή, γεμάτο συμβολισμούς.

Ο μάγος του Οζ
Σπύρος Περδίου©

Αναφέρεται στις περιπέτειες της μικρής Δώρας, που ένας κυκλώνας την έστειλε μακριά απ’ την πατρίδα της και στις προσπάθειές της να βρει τον "μάγο" του Οζ για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι της. Στο δρόμο της θα συναντήσει τρία πλάσματα που ζητούν και αυτά τη βοήθεια του "μάγου" για να τους δώσει αυτά που νομίζουν ότι στερούνται. Ένα σκιάχτρο, που ζητά μυαλό, ένα τενεκεδένιο ξυλοκόπο που ζητά καρδιά κι ένα λιοντάρι, που ζητά θάρρος.

Ο Μάγος του Οζ
Σπύρος Περδίου©

Στο τέλος του έργου ο μικρός (και όχι μόνο) θεατής θα βγάλει τα συμπεράσματά του:
Η φιλία, η συντροφικότητα, η συλλογική προσπάθεια και η κατανόηση, είναι ο μόνος τρόπος, για να πετύχει τους στόχους του, χωρίς να καταφεύγει σε "σωτήρες", που εκμεταλλεύονται τα "αδιέξοδα" κάθε εποχής, τη μοναξιά και την έλλειψη επικοινωνίας. Και ακόμη: Όσο μεγαλύτερη μόρφωση και πολιτισμός υπάρχει, τόσο λιγότερος χώρος απομένει για να επιβιώσουν "μάγοι" και προκαταλήψεις.

Ο μάγος του Οζ
Σπύρος Περδίου©

Στην παραστάση, τα σκηνικά - τα εικαστικά & τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Σουμή και τους φωτισμούς ο Αλέξανδρος Πολιτάκης. Τη χορογραφία υπογράφει η Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, ενώ οι ηθοποιοί που "ζωνταντεύουν" το παραμύθι είναι οι: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νίκος Καραστέργιος, Νίκος Σταματόπουλος, Σοφία Αγγελικοπούλου, Αλέξανδρος Μαράκης-Μπούρκας και Ευαγγελία Μπέγα.

Ο μάγος του Οζ
Σπύρος Περδίου©

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com (8€, προσφορά μέχρι 3/11)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μάγος του Οζ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Πρόκειται για το πασίγνωστο «παραμύθι» το οποίο αναφέρεται στις περιπέτειες της μικρής Δώρας στην προσπάθειά της να βρει τον «μάγο» του Οζ για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι της. Στο δρόμο της θα συναντήσει τρία πλάσματα που ζητούν και αυτά τη βοήθεια του «μάγου». Ένα Σκιάχτρο, που ζητά μυαλό, ένα τενεκεδένιο ξυλοκόπο που ζητά καρδιά, κι ένα Λιοντάρι, που ζητά θάρρος. Η φιλία, η συντροφικότητα, η συλλογική προσπάθεια και φυσικά η κατανόηση, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχει κανείς τους στόχους του, χωρίς να καταφεύγει σε «σωτήρες», που εκμεταλλεύονται τα «αδιέξοδα» κάθε εποχής, τη μοναξιά και την έλλειψη επικοινωνίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.