"Ο Μάγος του Οζ" σε μουσική Μίμη Πλέσσα έρχεται στο Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα

Πρόκειται για το πασίγνωστο "παραμύθι" του Frank Baum, σε διασκευή Νίκου Δαφνή, γεμάτο συμβολισμούς.

Ο Μάγος του Οζ Σπύρος Περδίου©

"Ο Μάγος του Οζ", ένα μιούζικαλ για παιδιά, με μουσική Μίμη Πλέσσα, έρχεται στο Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα από τις 5 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το πασίγνωστο "παραμύθι" του Frank Baum, σε διασκευή Νίκου Δαφνή, γεμάτο συμβολισμούς.

Ο μάγος του Οζ
Σπύρος Περδίου©

Αναφέρεται στις περιπέτειες της μικρής Δώρας, που ένας κυκλώνας την έστειλε μακριά απ’ την πατρίδα της και στις προσπάθειές της να βρει τον "μάγο" του Οζ για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι της. Στο δρόμο της θα συναντήσει τρία πλάσματα που ζητούν και αυτά τη βοήθεια του "μάγου" για να τους δώσει αυτά που νομίζουν ότι στερούνται. Ένα σκιάχτρο, που ζητά μυαλό, ένα τενεκεδένιο ξυλοκόπο που ζητά καρδιά κι ένα λιοντάρι, που ζητά θάρρος.

Ο Μάγος του Οζ
Σπύρος Περδίου©

Στο τέλος του έργου ο μικρός (και όχι μόνο) θεατής θα βγάλει τα συμπεράσματά του:
Η φιλία, η συντροφικότητα, η συλλογική προσπάθεια και η κατανόηση, είναι ο μόνος τρόπος, για να πετύχει τους στόχους του, χωρίς να καταφεύγει σε "σωτήρες", που εκμεταλλεύονται τα "αδιέξοδα" κάθε εποχής, τη μοναξιά και την έλλειψη επικοινωνίας. Και ακόμη: Όσο μεγαλύτερη μόρφωση και πολιτισμός υπάρχει, τόσο λιγότερος χώρος απομένει για να επιβιώσουν "μάγοι" και προκαταλήψεις.

Ο μάγος του Οζ
Σπύρος Περδίου©

Στην παραστάση, τα σκηνικά - τα εικαστικά & τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Σουμή και τους φωτισμούς ο Αλέξανδρος Πολιτάκης. Τη χορογραφία υπογράφει η Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, ενώ οι ηθοποιοί που "ζωνταντεύουν" το παραμύθι είναι οι: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νίκος Καραστέργιος, Νίκος Σταματόπουλος, Σοφία Αγγελικοπούλου, Αλέξανδρος Μαράκης-Μπούρκας και Ευαγγελία Μπέγα.

Ο μάγος του Οζ
Σπύρος Περδίου©

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com (8€, προσφορά μέχρι 3/11)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μάγος του Οζ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Πρόκειται για το πασίγνωστο «παραμύθι» το οποίο αναφέρεται στις περιπέτειες της μικρής Δώρας στην προσπάθειά της να βρει τον «μάγο» του Οζ για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι της. Στο δρόμο της θα συναντήσει τρία πλάσματα που ζητούν και αυτά τη βοήθεια του «μάγου». Ένα Σκιάχτρο, που ζητά μυαλό, ένα τενεκεδένιο ξυλοκόπο που ζητά καρδιά, κι ένα Λιοντάρι, που ζητά θάρρος. Η φιλία, η συντροφικότητα, η συλλογική προσπάθεια και φυσικά η κατανόηση, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχει κανείς τους στόχους του, χωρίς να καταφεύγει σε «σωτήρες», που εκμεταλλεύονται τα «αδιέξοδα» κάθε εποχής, τη μοναξιά και την έλλειψη επικοινωνίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

20 νικητές επιλέχθηκαν από 1.883 έργα συνολικά έργα τα οποία θα τυπωθούν στις χριστουγεννιάτικες κάρτες της Πρεσβείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2023

Ζήσε τα "Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Νέα Υόρκη" στο Μέγαρο Μουσικής

Μια τρελή, ολοκαίνουργια περιπέτεια σκιών, γεμάτη χιούμορ, δράση και ζωντανή μουσική από την Idra Kayne.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει τα πρώτα του Χριστούγεννα στο "Paraga"

Παιδιά και γονείς θα τα "πουν" με τον Καραγκιόζη την παρέα του, τον Τάσο Κώνστα και τους Paraga Band, στο νέο στέκι τους.

"Η βασίλισσα του χιονιού" έρχεται στο Ακροπόλ

Το κλασικό αριστούργημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του αγαπημένου παραμυθά εκατομμυρίων παιδιών, μεταμορφώνει τη σκηνή του θεάτρου σε ένα χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια με προβολές ταινιών, παιδικές δραστηριότητες, μουσική και βιωματικές δράσεις.

Η "Πεντάμορφη και το Τέρας" έρχονται στο Μικρό Παλλάς...αλλιώς

Μια μουσικοθεατρική παράσταση από τον Παρασκευά Καρασούλο που κέρδισε την αγάπη μικρών και μεγάλων, επιστρέφει.

Το Ίδρυμα Takis οργανώνει ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικοκινητικό πρόγραμμα για παιδιά 2-7 ετών

Ένα πρωτότυπο διαδραστικό παραμύθι όπου το μουσείο μετατρέπεται σε παιδικό δωμάτιο και τα παιδιά μεταμορφώνονται σε σύγχρονα και παλιά παιχνίδια γνωρίζοντας έτσι τις βασικές αρχές της μουσικής.