Το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εμπνέεται από τη φύση

Πέντε μέρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μέσα από μύθους, παιχνίδια, έργα τέχνης, χορό, μουσική και την επαφή με την ίδια τη φύση, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα.

summer camp

Βασικός θεματικό άξονας για το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι η φύση. Πέντε μέρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μέσα από μύθους, παιχνίδια, έργα τέχνης, χορό, μουσική και την επαφή με την ίδια τη φύση, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν στο τέλος, σε μια ξεχωριστή γιορτή με τους γονείς τους. Το φετινό Summer Camp θα πραγματοποιηθεί σε 6 πενθήμερα: 19-23/6, 26-30/6, 3-7/7, 10- 14/7, 17-21/7, 24-28/7.

Πρόγραμμα Summer Camp

Μέρα 1η: Γνωριμία με τη Μητέρα φύση

Η Μητέρα θεά μάς καλωσορίζει στο summer camp και μας αφηγείται ιστορίες από τη γέννηση του κόσμου. Τα κυκλαδικά ειδώλια και η τέχνη των ιθαγενών του Ειρηνικού ωκεανού μάς δίνουν έμπνευση να δημιουργήσουμε τα έργα μας με χρώματα που είχαν κάποτε τα κυκλαδικά ειδώλια.

summer camp
©Πάρις Ταβιτιάν, Μουσείο Κυκλάδικής Τέχνης

Μέρα 2η: Τέχνη με υλικά της φύσης

Μια βόλτα στον κήπο του Μουσείου μάς δίνει έμπνευση να δημιουργήσουμε ένα έργο land art με φυσικά υλικά, μέσα από σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως ο Andy Goldsworthy και ο Robert Smithson, που μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης τους. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο εργαστήρι μας και, με έμπνευση από τα έργα των Αμερικανών ιθαγενών και του σύγχρονου καλλιτέχνη Brian Jungen, φτιάχνουμε τα δικά μας τοτέμ με πρωτότυπα και ανακυκλώσιμα υλικά.

summer camp
©Πάρις Ταβιτιάν, Μουσείο Κυκλάδικής Τέχνης

Μέρα 3η: Ζωικό βασίλειο φτιαγμένο από πηλό

Αφρικάνικοι μύθοι για τα ζώα και πήλινα ζωάκια από την Αρχαία Ελλάδα μάς εμπνέουν να φτιάξουμε τα δικά μας ζώα από πηλό. Ο Pablo Picasso μάς καλεί να παίξουμε με μια πρωτότυπη τεχνική, φτιάχνοντας ζώα της φαντασίας μας. Παρατηρούμε από κοντά αρχαία νομίσματα και δημιουργούμε τα δικά μας στολίζοντάς τα με τα αγαπημένα μας πραγματικά ή φανταστικά ζώα.

summer camp
©Πάρις Ταβιτιάν, Μουσείο Κυκλάδικής Τέχνης

Μέρα 4η: Ταξίδι στο κόσμο των εντόμων

Μύθοι από την Αρχαία Ελλάδα και την Αφρική μας ταξιδεύουν στο βασίλειο των εντόμων. Γνωρίζουμε τα πιο ξεχωριστά από αυτά, μαθαίνουμε για τις φωλιές και τις συνήθειες τους, και, με την τεχνική της χαρακτικής, αποτυπώνουμε στο χαρτί όσα μας έκαναν εντύπωση. Φύλλα, χώμα και κλαδιά γίνονται τα υλικά για ένα τεράστιο κολάζ!

summer camp
©Πάρις Ταβιτιάν, Μουσείο Κυκλάδικής Τέχνης

Μέρα 5η: Γιορτές της φύσης

Η τελευταία μέρα του summer camp είναι γιορτή! Με έμπνευση το κίνημα του ιμπρεσιονισμού, στήνουμε καβαλέτα, καμβάδες, πινέλα και μπογιές στον κήπο και ζωγραφίζουμε ό,τι μας αρέσει. Επιστρέφουμε στο εργαστήρι για να δείξουμε τα έργα μας στους γονείς μας και να τους προσκαλέσουμε σε μια ξεχωριστή γιορτή εμπνευσμένη από μια χώρα έκπληξη.

summer camp
©Πάρις Ταβιτιάν, Μουσείο Κυκλάδικής Τέχνης

Το Summer Camp υλοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, Στρατηγικού Συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Raycap, Υποστηρικτή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".