Το Big Bang Festival έρχεται για έβδομη χρονιά στην Στέγη

Θέατρο, καραόκε, μουσικοί πειραματισμοί, παραμύθια, video art και άλλες μουσικές περιπέτειες.

Big Bang Festival

To βραβευμένο ως το πιο πρωτοποριακό μουσικό φεστιβάλ στην Ευρώπη για παιδιά, επιστρέφει με νέες περιπέτειες στη Στέγη και τη γειτονιά της. Το Big Bang Festival έρχεται για έβδομη χρονιά με περιπετειώδεις μουσικές εμπειρίες, παιχνίδια και διαδραστικές εγκαταστάσεις όπου μουσικοί και μουσική από όλο τον κόσμο, μαζί με παιδιά, γονείς και φίλους, συναντιούνται και γίνονται "ένα" στις σκηνές, στα ασανσέρ, στους διαδρόμους, αλλά και στους δρόμους έξω από τη Στέγη.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα ακολουθήσουν στις περιπέτειές του τον Κύριο Βι, θα μπουν στο νομαδικό εργαστήριο κατασκευής μουσικής και θα πειραματιστούν με τους ήχους, θα κάνουν φίλη τους "Ένα πολύ δυνατό κορίτσι", ελευθερώστε θα γνωρίσουν τον Σαφίρ και θα τραγουδήσουν σε όλες τις γλώσσες σε ένα πάρτι με 2 DJs! 

Ο κύριος Βι (Eugenia Demeglio, Κατερίνα Κωνσταντούρου)

11 π.μ., 1.30 μ.μ., 5.30 μ.μ. | Διάρκεια: 40 λεπτά

Ο Κύριος Βι σχόλασε από τη δουλειά και ανυπομονεί να βάλει τις παντόφλες του και να απλωθεί φαρδύς πλατύς στην πολυθρόνα του, άνετος και ήσυχος, αλλά δεν είχε την παραμικρή υποψία γι' αυτό που θα του τύχαινε.

Τέσσερις μουσικοί (φλάουτο, κιθάρα, πιάνο, ακορντεόν) και ένας ηθοποιός, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από ένα παραμύθι του Τζάνι Ροντάρι.

Κανονικό εισιτήριο 5€ | ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεΑ, Ανεργίας & Φίλος 4€

Nomad Project (The Rabbit Company)

11.30 π.μ., 5 μ.μ. | Διάρκεια: 30 λεπτά

Το φετινό Νομαδικό εργαστήριο είναι ένα ταξίδι μέσα από απρόσμενους ήχους που προσεγγίζονται ρυθμικά και μελωδικά, με περιέργεια και γέλιο – και ηλεκτρονικές σπίθες! Με την καθοδήγηση ενός συνθέτη, δύο μουσικών και ενός μηχανικού ήχου, τα παιδιά θα φτιάξουν συνθέσεις για να τις παίξουν όλα μαζί και θα μοιραστούν τη χαρά της μουσικής δημιουργίας. Πρόκειται για μια εμπειρία που επιδιώκει να αλλάξει τις προοπτικές για το τι αποκαλούμε μουσική και πώς ακούμε. 

Δωρεάν με δελτία εισόδου στον χώρο της εκδήλωσης

Το όνειρον της Heidi (GNOUS!)

12 μ.μ., 2.30 μ.μ,., 7.15 μ.μ. | Διάρκεια: 40 λεπτά 

Τρεις μουσικοί και μία video artist δημιουργούν επί σκηνής μια πολυεπίπεδη οπτικοακουστική εμπειρία που θα μας φέρει πιο κοντά στα μη ανθρώπινα όντα αυτού του πλανήτη. Από τα δελφίνια που κοιμούνται με το ένα τους μάτι ανοιχτό έως τους σκύλους που μοιάζουν σαν να τρέχουν στον ύπνο τους, ταξιδεύουμε μέσα σε ένα φανταστικό περιβάλλον ήχων, εικόνων και γνώσεων για τον ύπνο στα ζώα.

Κανονικό εισιτήριο 5€ ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεΑ, Ανεργίας & Φίλος 4€

Ένα πολύ δυνατό κορίτσι (The Bad Poetry Social Club)

12.30 μ.μ., 2 μ.μ., 7 μ.μ. | Διάρκεια: 35 λεπτά

Το "Ένα πολύ δυνατό κορίτσι" είναι μια μουσικοθεατρική περφόρμανς για ένα κορίτσι που ζει μόνο του και δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Μέσα από τις αφηγήσεις για τις περιπέτειές της, τη μουσική που φτιάχνει επί σκηνής ο Τροβαδούρος και το σκηνικό που δημιουργείται κι αυτό ζωντανά, γνωρίζουμε ένα παιδί διαφορετικό από αυτά για τα οποία έχουμε συνηθίσει να ακούμε στα παραμύθια. Δεν έχει όμορφα ρούχα, παλάτια ή ανάγκη για έρωτες και πλούτη.

Κανονικό εισιτήριο 3€ ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεΑ, Ανεργίας & Φίλος 2€

Σαφίρ: Κελαηδώντας το φως και την ελευθερία (Αλέξης και Κυριάκος Ελευθεριάδης)

1 μ.μ., 5.45 μ.μ. | Διάρκεια: 60 λεπτά

Με εργαλεία την προσωπική αφήγηση και τη μουσική συνοδεία μιας επταμελούς ορχήστρας, θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο μουσικό παραμύθι "Σαφίρ: Κελαηδώντας το φως και την ελευθερία", που απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους θεατές. Παράλληλα, με τη μορφή του scroll theater, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ξετυλίγεται μπροστά τους η εικονογράφηση της ιστορίας του Σαφίρ. 

Κανονικό εισιτήριο 5€ ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεΑ, Ανεργίας & Φίλος 4€

Tiramisu Decks (Γεωργία Καρύδη)

1.30 μ.μ., 5.30 μ.μ., 7.30 μ.μ. | Διάρκεια: 30 λεπτά

Το "Tiramisu Decks" –από το ιταλικό "tirare mi su" που μεταφράζεται ως "σήκωσέ με ψηλά" ή "ανέβασέ με"– είναι ένα οπτικοακουστικό dj-set/θεατρικό έργο για παιδιά. Οι δύο ηρωίδες-DJ απευθύνονται στη δημιουργική φαντασία, κάνοντας μια απλή εισαγωγή σε ψηφιακά μουσικά εργαλεία, με στόχο την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη της εκτίμησης των παιδιών για τη μουσική.

Κανονικό εισιτήριο 3€ ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεΑ, Ανεργίας & Φίλος 2€

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".