"Τα βιβλία ταξιδεύουν" και τα παιδιά ανακαλύπτουν τη δημιουργική αφήγηση και γραφή

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τόσο η προσέγγιση της παιδικής και της νεανικής λογοτεχνίας όσο η δημιουργική επεξεργασία κειμένων.

Τα βιβλία ταξιδεύουν

"Τα βιβλία ταξιδεύουν" είναι μια σειρά δράσεων αφιερωμένες στην παιδική λογοτεχνία, στον δημόσιο χώρο. Η απ'Ουσία διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, το εργαστήριο Δημιουργική αφήγηση και γραφή (Storytelling), την Κυριακή 7 Μαίου 2023, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Το ξενόγλωσσο βιβλίο".

Σκοπός του εργαστηρίου δημιουργικής αφήγησης και γραφής είναι τόσο η προσέγγιση της παιδικής και της νεανικής λογοτεχνίας όσο η δημιουργική επεξεργασία κειμένων. Μέσα από αυτή την δημιουργική διαδικασία τα παιδιά νέρχονται σε επαφή με την παιδική και εφηβική λογοτεχνία της Γερμανίας. Γνωρίζουν με αυτό τον τρόπο τον κόσμο των συνομηλίκων τους στην άλλη χώρα καθώς και την καθημερινότητα, τα ενδιαφέροντα, τα όνειρα και τους προβληματισμούς τους.

Μέσω του εργαστηρίου της δημιουργικής αφήγησης και γραφής τα παιδιά ανακαλύπτουν νέους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης και δημιουργούν μέσα από αυτή την διαδικασία προσωπικές και συλλογικές αφηγήσεις. Το εργαστήρι απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά μεταξύ 8-12 ετών και απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Θέατρο, μουσική και σινεμά στο 10ο summer camp για παιδιά και εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης

Φέτος οι έφηβοι, μπορούν να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε ειδικά τμήματα θεάτρου, μουσικής, κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/05/2023

To Summer School εφήβων "Κλακέτα, κάμερα, πάμε!" έρχεται στην Τεχνόπολη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός" συστήνει στους εφήβους την τέχνη του κινηματογράφου.

"Το καμπαρέ των ζώων": Μουσική εκδήλωση για παιδιά από δύο ετών στο Children's Books and Μore

Τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο τα γνωρίσματα και τις συμπεριφορές των ζώων καθώς και τα διάφορα είδη ρυθμών και μουσικής.

Το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εμπνέεται από τη φύση

Πέντε μέρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μέσα από μύθους, παιχνίδια, έργα τέχνης, χορό, μουσική και την επαφή με την ίδια τη φύση, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα.

To summer camp της Τεχνόπολης επιστρέφει

Τέσσερις εβδομάδες γεμάτες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πρωτότυπα εργαστήρια, δημιουργικά παιχνίδια και άλλες απίθανες δράσεις περιμένουν τα παιδιά 6-11 ετών στο κέντρο της πόλης.

Summer Puppet Camp στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Μια διαφορετική κατασκήνωση στήνει η Αλεξία Αλεξίου στο αγαπημένο στέκι του θεάτρου σκιών και κούκλας.