Απόκριες και μασκαρέματα στο Μουσείο Μπενάκη

Φορεσιές και καπέλα, κοσμήματα και αξεσουάρ αλλά και κεντήματα θα τους εμπνεύσουν να φτιάξουν από καθημερινά υλικά τους δικούς τους μασκαράδες-νευρόσπαστα καθώς και μεγάλα καπέλα για μπόλικο παιχνίδι.

Το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης για τους πιο μικρούς!

Απόκριες και μασκαρέματα πάνε μαζί. Αυτή τη φορά τα παιδιά παίρνουν ιδέες αναζητώντας στις αίθουσες του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού πώς ντύνονταν τα παλιότερα χρόνια στις διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Φορεσιές και καπέλα, κοσμήματα και αξεσουάρ αλλά και κεντήματα θα τους εμπνεύσουν να φτιάξουν από καθημερινά υλικά τους δικούς τους μασκαράδες-νευρόσπαστα καθώς και μεγάλα καπέλα για μπόλικο παιχνίδι. 

Το εργαστήρι για παιδιά από 5 έως 8 χρόνων θα γίνει το Σάββατο 11 & 18 Φεβρουαρίου 12-2 μ.μ. με υπεύθυνη προγράμματος την εικαστικό-εκπαιδευτικό, Σοφία Δαϊσπύρου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".