Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

25 (005).jpg

Τα σχολεία άνοιξαν και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών. Aπό τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια προσαρμοσμένα σε κάθε ηλικία (2 έως 10 ετών).

Φέτος, για τα παιχνίδια τους, παιδιά εμπνέονται από τη φύση, άλλα ταξιδεύουν με τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, των comics, της ζωγραφικής και της αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο, ενώ οι μικροί συμμετέχοντες 6-10 ετών αναζητούν μέσα από την Τέχνη τη σχέση με τον εαυτό τους και διερευνούν την ταυτότητα και την προσωπικότητά τους.

Paris Tavitian Museum of Cycladic Art
Paris Tavitian Museum of Cycladic Art

Για γονείς και παιδιά 2-4 ετών

Περπατώ, περπατώ μες το δάσος...

Φέτος, η έμπνευση στα παιχνίδια δεν είναι άλλη από τη φύση. Από βόλτες στο δάσος, παρακολούθηση εντόμων, τοτέμ από κορμούς, μέχρι φρουτένια κολάζ, πολύχρωμες φούσκες και ζωγραφισμένες πέτρες θα είναι μερικά από τα έργα που θα πάρουν τα παιδιά μαζί τους συνδυάζοντας χορό και παιχνίδι.

Paris Tavitian Museum of Cycladic Art
Paris Tavitian Museum of Cycladic Art

Ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των αδρών και λεπτών δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά μια κοινή ώρα για να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης και την απόλαυση του να δημιουργήσουν μαζί και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Τοτέμ από δέντρα

8/10, 11 π.μ. – 1 μ.μ. | 9/10, 11.30 π.μ. – 1 μ.μ. | 22/10 11 π.μ. – 1 μ.μ.| 23/10  11.30 π.μ. – 1.30 μ.μ.

Τι κοινό έχουν οι Αυτόχθονες Αμερικανοί με το εργαστήριο του μουσείου; Ποιο είναι το μυστικό που κρύβεται στους κορμούς των δέντρων; Τι υφή μπορεί να έχει μια μπογιά; Αυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψετε στο πρώτο εργαστήριο της χρονιάς που αντλεί έμπνευση από τα... δέντρα. Τα παιδιά θα αναζητήσουν τα υλικά τους στη φύση, θα εξασκηθούν στην πρόσμιξη πολλών συστατικών και θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τι είναι ένα τοτέμ.

Paris Tavitian Museum of Cycladic Art
Paris Tavitian Museum of Cycladic Art

Με την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου και την Παιδαγωγό Ματίνα Μπακρατσά | Εισιτήριο 15€ (για 1 παιδί και 1 γονέα) | Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά | Mέγιστος αριθμός παιδιών: 12

Για παιδιά 4-6 ετών

"Ταξίδι με τις τέχνες σε όλο τον κόσμο"

Πώς είναι άραγε η μουσική στην Κίνα και πώς φτιάχνουν τα σπίτια και τους ναούς τους στο Μάλι της Αφρικής; Πώς γυρίζουν μια ταινία στο Hollywood και πώς φτιάχνουν comics στην Ιαπωνία; Μουσική, χορός, θέατρο, αρχιτεκτονική, γλυπτική, ζωγραφική, κινηματογράφος και κόμιξ είναι οι τέχνες που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.

Paris Tavitian Museum of Cycladic Art
Paris Tavitian Museum of Cycladic Art

Σε κάθε ταξίδι τα παιδιά θα εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις την τέχνη από μια συγκεκριμένη χώρα και θα επιστρέφουν στο εργαστήρι για να δημιουργήσουν ευφάνταστες κατασκευές με τεχνικές αρχαίες και σύγχρονες. Μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, σουρεαλιστική και αφρικάνικη ζωγραφική,  γλυπτική με κουτιά, κατασκευή μάσκας και κοστουμιών, δημιουργία κόμικ και αρχιτεκτονική με πηλό είναι μερικά από αυτά με τα οποία θα καταπιαστούμε αυτή τη χρονιά.

Στο τέλος του κάθε ταξιδιού, τα παιδιά θα καλούν τους γονείς τους για να παρουσιάσουν τα έργα τους ή την παράσταση τους και να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία αυτή.

Ζωγραφική - Βαρκελώνη, Ισπανία

15/10, 11 π.μ. – 1 μ.μ. | 15/10, 2 – 4 μ.μ. | 16/10, 11.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. |22/10 2 – 4 μ.μ.

Ένα ταξίδι στην εποχή που έζησαν και στις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες, ο Pablo Picasso και ο Jοan Miró. Κατόπιν, αντλούμε έμπνευση από τις δικές μας ιστορίες για να φτιάξουμε πίνακες με έντονα χρώματα και ζωηρή φαντασία.

Paris Tavitian Museum of Cycladic Art
Paris Tavitian Museum of Cycladic Art

Στο τέλος, είναι η ώρα της έκθεσης. Τα παιδιά στήνουν τα έργα τους ως μικροί καλλιτέχνες για να είναι έτοιμα για την παρουσίαση.

Με  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου και την Παιδαγωγό Φωτεινή Γκουντοπούλου | Εισιτήριο 15€ | Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά | Mέγιστος αριθμός παιδιών: 15

Για παιδιά 6-10 ετών

"Ταυτότητα"

Η φετινή θεματική διερευνά το θέμα της Ταυτότητας. Μέσα από διαφορικές τεχνικές, καλλιτέχνες και ρεύματα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναρωτηθούν πάνω σε θέματα που αφορούν την προσωπικότητα τους, τα ενδιαφέροντά τους, τις εμπειρίες τους, καθώς και την γνώμη τους για τον κόσμο. Σκοπός είναι να καταφέρουν τα παιδιά να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους με τρόπο δημιουργικό και να ενεργοποιήσουν τόσο την φαντασία τους όσο και την αγάπη τους για την τέχνη.

Paris Tavitian Museum of Cycladic Art
Paris Tavitian Museum of Cycladic Art

Barthelemy Tonguo: "Είμαστε άνθρωποι, είμαστε δέντρα, οι ρίζες μας συνδέονται"

8/10, 11 π.μ. – 1 μ.μ. | 8/10, 2 – 4 μ.μ. | 9/10 11.30 π.μ. – 1 μ.μ.

Για τον Barthelemy Tonguo ένα πορτραίτο μπορεί να μοιάζει με τις ρίζες ενός δέντρου ή ένα σύνολο σωμάτων με ένα δάσος. Σε αυτό το εργαστήριο, καθώς θα γνωρίζουμε το έργο του ιδιαίτερου αυτού καλλιτέχνη, θα εξασκηθούμε στην τεχνική wet-on-wet με ακουαρέλες, για απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Paris Tavitian Museum of Cycladic Art
Paris Tavitian Museum of Cycladic Art

Με την Εικαστικό – Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου και την Παιδαγωγό Μάγδα Αθανασίου | Εισιτήριο: €15 | Mέγιστος αριθμός παιδιών:  15

David Hammons: " Το σώμα και αποτύπωμά του γίνεται παιχνίδι και έκφραση"

22/10, 11 π.μ. – 1 μ.μ. | 22/10, 2 – 4 μ.μ.| 23/10,  11.30 π.μ. – 1 μ.μ.

Ο David Hammons χρησιμοποιεί το σώμα του ως σφραγίδα, αφήνοντας μεταφορικά και κυριολεκτικά το αποτύπωμα του,. Τα παιδιά θα γνωρίσουν το έργο του και θα τον μιμηθούν.

Με την Εικαστικό – Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου | Εισιτήριο: €15 | Mέγιστος αριθμός παιδιών: 15

Προπώληση εισιτηρίων από τις 30/9 στις 10 π.μ. στο viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Οι καλικάντζαροι ήρθανε φέτος νωρίς

Η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και η μουσικός Μαρία Γεωργοπούλου, θα συναπαντηθούν με τους καλικάντζαρους, που ήρθανε φέτος νωρίς, βιαστικοί και ορεξάτοι.

29/11/2022

Η "Φρικαντέλα" του Ευγένιου Τριβιζά έρχεται στο Christmas Theater

Μια φαντασμαγορική μουσική υπερπαραγωγή του αγαπημένου παραμυθιού για όλη την οικογένεια, με συναρπαστικές μουσικές συνθέσεις του Άλκη Mπαλτά.

Η Γιούλη Ηλιοπούλου μάς ταξιδεύει στο σύμπαν του Κάρολου Ντίκενς

Το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς "Όλιβερ Τουίστ" και την δημοφιλή ιστορία του Σκρουτζ μεταφέρει στο θέατρο η γνωστή δημιουργός.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.