Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιουνίου στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά 2-3 και 4-12 ετών, που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Απλά και καθημερινά υλικά, σε συνδυασμό με τις συλλογές του μουσείου, γίνονται έμπνευση για παιχνίδι στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τον Ιούνιο. Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα αποσκοπούν τα παιδιά να αγαπήσουν το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία. Σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.

Τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Τετάρτη 22 Ιουνίου (4 μ.μ-4.30 μ.μ)
"Κάτι γλυκό και τραγανό… μπισκότο!"
Άραγε η ζάχαρη κάνει ήχο; Πώς μυρίζει το αλεύρι; Τι θα συμβεί εάν τα ανακατέψουμε όλα μαζί σε ένα μπολ; Πώς παίρνουν σχήμα τα αγαπημένα μας μπισκότα; Πόσο μαλακό είναι το ζυμάρι και πόσο σκληρό το μπισκότο; Τα παιδιά πειραματίζονται με τα υλικά μιας συνταγής, τα δοκιμάζουν, τα ανακατεύουν και δημιουργούν από την αρχή τα δικά τους μπισκότα.

Τετάρτη 29 Ιουνίου (4 μ.μ-4.30 μ.μ)
"Μπλουμ, ήρθε το Καλοκαίρι!"

Ποιες είναι οι 4 εποχές; Πώς μπορεί να πιάσει κανείς το καλοκαίρι; Να το μυρίσει; Έχει γεύση άραγε; Τα παιδιά ανακαλύπτουν με πρωτότυπο τρόπο το καλοκαίρι, πειραματίζονται με υλικά, γεύσεις και μυρωδιές. Πραγματοποιούν τα πρώτα τους απλά πειράματα και ζωγραφίζουν πάνω σε καλοκαιρινά υλικά.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2103312995 (εσωτ. 110),  Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ- 3 μ.μ. | Οικονομική συμμετοχή: 10€ (για 1 ενήλικα και 1 παιδί)  

*Παρακαλείστε να φοράτε άνετα και απλά καθημερινά ρούχα καθώς θα χρειαστεί να καθίσετε στο πάτωμα, αλλά και να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής κλπ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.