"Αισωπομαχίες": Ο Μικρός Νότος γιορτάζει 10 χρόνια με τη νέα του παράσταση

Πέντε μύθοι του Αισώπου, ζωντανή μουσική, τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις αποτελούν τα υλικά της επετειακής παράστασης της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος.

Αισωπομαχίες Τάσος Βρεττός©

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος κλείνει φέτος δέκα χρόνια στην υπηρεσία του θεάτρου και του εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά και νέους και το γιορτάζει με μια επετειακή χειροποίητη παράσταση που συνδυάζει πέντε αγαπημένους μύθους του Αισώπου με αγνά υλικά. Ζωντανή μουσική από 13 διαφορετικά μουσικά όργανα -τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν-, τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις επιστρατεύονται μαζί με τους ηθοποιούς στην παράσταση "Αισωπομαχίες” (από 11/6), δίνοντας νέα πνοή στους μύθους του Αισώπου "Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι", "Oι δύο τράγοι", "Ο βοριάς και ο ήλιος", "Ο κάβουρας και το φίδι", "Ο λαγός και η χελώνα".

Αισωπομαχίες
Τάσος Βρεττός©

Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα  εκρηκτικό σκηνικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών, δίνοντας ζωντάνια και ρυθμό, ενώ μέσα από τα μαθήματα και παθήματα των ηρώων του Αισώπου που προέρχονται από τη φύση μαθαίνουν ποιες είναι οι πραγματικές αξίες και τα ιδανικά της ζωής, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα, η συμφιλίωση.

Αισωπομαχίες
Τάσος Βρεττός©

Η διαδραστική μουσική παράσταση "Αισωπομαχίες” δημιουργήθηκε πάνω σε μια ιδέα της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Μικρού Νότου, Χρύσας Διαμαντοπούλου, η οποία συμπρωταγωνιστεί σε διπλή διανομή με τη Δήμητρα Σκέμπη αλλά και τους Νίκο Αξιώτη και Έλσα Λουμπαρδιά. Η μουσική του Πέτρου Δαμουλή ερμηνεύεται ζωντανά από τους ηθοποιούς. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Γεωργία Μπούρδα, την κίνηση η Έλενα Γεροδήμου και τον επιστημονικό σχεδιασμό του διαδραστικού μέρους της παράστασης η Φλώρα Σπύρου.

Αισωπομαχίες
Τάσος Βρεττός©

Που θα δούμε τις "Αισωπομαχίες”

Αισθητικό Δάσος Υμηττού (11-12/6, 2-3/7, 10/7, 24/7)

Modus Vivendi by Krateros Katsoulis (12/6, 26/6, 3/7, 17/7)

Σινέ Αλεξάνδρα, Χαλάνδρι (15/6, 29/6, 12/7, 19/7)

Σινέ Φλερύ Καλλιθέα (20/6, 4/7)

Σινέ Μαριλένα Άνω Γλυφάδα (6/7)

Σινέ Άνεσις Αμπελόκηποι (15/7)
 

Περισσότερες πληροφορίες

Αισωπομαχίες

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Πέντε μύθοι του Αισώπου ενώνονται σε μια επετειακή διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική από 13 διαφορετικά μουσικά όργανα, τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/02/2023

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμρπου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Απόκριες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.