"Αισωπομαχίες": Ο Μικρός Νότος γιορτάζει 10 χρόνια με τη νέα του παράσταση

Πέντε μύθοι του Αισώπου, ζωντανή μουσική, τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις αποτελούν τα υλικά της επετειακής παράστασης της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος.

Αισωπομαχίες Τάσος Βρεττός©

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος κλείνει φέτος δέκα χρόνια στην υπηρεσία του θεάτρου και του εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά και νέους και το γιορτάζει με μια επετειακή χειροποίητη παράσταση που συνδυάζει πέντε αγαπημένους μύθους του Αισώπου με αγνά υλικά. Ζωντανή μουσική από 13 διαφορετικά μουσικά όργανα -τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν-, τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις επιστρατεύονται μαζί με τους ηθοποιούς στην παράσταση "Αισωπομαχίες” (από 11/6), δίνοντας νέα πνοή στους μύθους του Αισώπου "Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι", "Oι δύο τράγοι", "Ο βοριάς και ο ήλιος", "Ο κάβουρας και το φίδι", "Ο λαγός και η χελώνα".

Αισωπομαχίες
Τάσος Βρεττός©

Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα  εκρηκτικό σκηνικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών, δίνοντας ζωντάνια και ρυθμό, ενώ μέσα από τα μαθήματα και παθήματα των ηρώων του Αισώπου που προέρχονται από τη φύση μαθαίνουν ποιες είναι οι πραγματικές αξίες και τα ιδανικά της ζωής, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα, η συμφιλίωση.

Αισωπομαχίες
Τάσος Βρεττός©

Η διαδραστική μουσική παράσταση "Αισωπομαχίες” δημιουργήθηκε πάνω σε μια ιδέα της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Μικρού Νότου, Χρύσας Διαμαντοπούλου, η οποία συμπρωταγωνιστεί σε διπλή διανομή με τη Δήμητρα Σκέμπη αλλά και τους Νίκο Αξιώτη και Έλσα Λουμπαρδιά. Η μουσική του Πέτρου Δαμουλή ερμηνεύεται ζωντανά από τους ηθοποιούς. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Γεωργία Μπούρδα, την κίνηση η Έλενα Γεροδήμου και τον επιστημονικό σχεδιασμό του διαδραστικού μέρους της παράστασης η Φλώρα Σπύρου.

Αισωπομαχίες
Τάσος Βρεττός©

Που θα δούμε τις "Αισωπομαχίες”

Αισθητικό Δάσος Υμηττού (11-12/6, 2-3/7, 10/7, 24/7)

Modus Vivendi by Krateros Katsoulis (12/6, 26/6, 3/7, 17/7)

Σινέ Αλεξάνδρα, Χαλάνδρι (15/6, 29/6, 12/7, 19/7)

Σινέ Φλερύ Καλλιθέα (20/6, 4/7)

Σινέ Μαριλένα Άνω Γλυφάδα (6/7)

Σινέ Άνεσις Αμπελόκηποι (15/7)
 

Περισσότερες πληροφορίες

Αισωπομαχίες

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Πέντε μύθοι του Αισώπου, «Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι», «Oι δύο τράγοι», «Ο βοριάς και ο ήλιος», «Ο κάβουρας και το φίδι» και «Ο λαγός και η χελώνα», ενώνονται σε μια επετειακή διαδραστική παράσταση και με όχημα τη ζωντανή μουσική από 13 διαφορετικά μουσικά όργανα-τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν-, τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών, δίνοντας ζωντάνια και ρυθμό, ενώ μέσα από τα μαθήματα και παθήματα των ηρώων του Αισώπου μαθαίνουν για τις μεγαλύτερες αξίες και της ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πες το ψέματα…": Η ομάδα ContraTiempo μας συστήνει όλους τους ήρωες που θα συναντήσουμε στο Κάστρο του Ψεύδους

Η ευφάνταστη μουσικοθεατρική ιστορία θεάτρου για παιδιά που υμνεί την αλήθεια, μετακόμισε σε νέο θέατρο και οι ερμηνευτές της παράστασης μάς γράφουν για τους ήρωές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
29/02/2024

Πότε κατεβαίνουν η "Συμμορία του Μεσονυκτίου" και το "Φάντασμα του Κάντερβιλ";

Οι δυο πολύ επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές για παιδιά,σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη ολοκληρώνουν τον κύκλο παραστάσεων τους.

"Μύθοι και Ήρωες": Νέα χιουμοριστική σειρά παιδικών βιβλίων εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία

Κεντρικοί ήρωες είναι ο Μίνος ο Μινώταυρος και ο Άτλαντας, δυο αταίριαστοι, αν και αχώριστοι, φίλοι που ζουν στη σκιά του Ολύμπου.

Χλόη Μάντζαρη: "Το παιδικό θέατρο είναι το καλό θέατρο"

Η συγγραφέας και σκηνοθέτρια του οικολογικού παραμυθιού "Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος" μιλά στο "α" για τον μαγικό κόσμο που έχει στήσει στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

3 νέα βιβλία για παιδιά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Δείτε τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο για τους λιλιπούτιους αναγνώστες.

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην Sianti Gallery

Με αφορμή το βιβλίο "Ο Δημήτρης Μυταράς και τα Χρωματικά Ζευγαράκια" της Ελένης Τσαλδίρη, οι μικροί φίλοι της τέχνης δημιουργούν ένα έργο του Μυταρά με τα χρώματα, τα σχήματα και τις πινελιές του ίδιου του καλλιτέχνη.