Οδηγός Παιδιού

"Rebels News! with a cause..": Βιωματικά εργαστήρια στο Atraktos Camp 2022

Το Atraktos Camp συνθέτει ένα σύνολο εναλλακτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που στόχο έχουν την ποιοτική αναζήτηση της γνώσης απορρίπτοντας τις παραδοσιακές μεθόδους μάθησης.

Atraktos camp 2022

Το φετινό Atraktos Camp με τίτλο "Rebels News! with a cause.." είναι ένα πρότυπο και διεπιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, ηλικίας 9-12 ετών.

Δημιουργώντας το σχολείο του μέλλοντος, το Atraktos Camp συνθέτει ένα σύνολο εναλλακτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που στόχο έχουν την ποιοτική αναζήτηση της γνώσης απορρίπτοντας τις παραδοσιακές μεθόδους μάθησης. Συνδυάζοντας την εφευρετικότητα, τη δημιουργία, την εξερεύνηση και με ένα διευρυμένο γνωστικό πεδίο, το project ξεπερνά κάθε προσδοκία, ξεφεύγει από την πεπατημένη και δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες μάθησης. Καλλιεργώντας την κριτική σκέψη των μαθητών, αλλά και με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα τους, το Atraktos Camp καταφέρνει να μεταδώσει ένα θετικό μήνυμα ελπίδας για το μέλλον, βοηθώντας και καθοδηγώντας το κάθε παιδί ξεχωριστά να ανακαλύψει τη δική του θέση στον κόσμο.

Το φετινό πρόγραμμα χρησιμοποιεί τη βιωματική μάθηση και το παιχνίδι ως βασικά εκπαιδευτικά εργαλεία. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την έκδοση εφημερίδας, τόσο σε ψηφιακή όσο και σε έντυπη μορφή. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές θα πάρουν συνεντεύξεις, θα πραγματοποιήσουν επιτόπου έρευνα σε διαφορετικά σημεία της πόλης και θα έρθουν σε επαφή με ειδήμονες διαφορετικών πεδίων.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα έχει ως κεντρικό στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα να διακρίνουν τα fake απο τα real news και να μάθουν πώς μπορούν να αποδώσουν και να επικοινωνήσουν ένα γεγονός μέσα από τη γραφή. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες σε διαφορετικούς τομείς όπως η φωτογραφία, η γραφιστική, η σύνταξη κειμένων, το web development, η συλλογή και η επεξεργασία δεδομένων, η διαχείριση έργου (project management) και η καλλιτεχνική δημιουργία. Μέσα από τις παραπάνω διαδικασίες οι μαθητές θα διευρύνουν την κριτική τους σκέψη και θα μάθουν να τοποθετούνται σε θέματα της καθημερινότητας, αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία τους. 

Επιπλέον, με τα βοηθητικά μαθήματα web development, debate & επιχειρηματικότητας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να "εκδώσουν" την δική τους εφημερίδα. Στόχος είναι τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε να συνδεθούν με την σχολική διδακτέα ύλη, με τρόπο δημιουργικό. Παράλληλα, στόχος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με όσα δεν διδάσκονται στο σχολείο, αλλά που όμως αποτελούν σημαντικές γνώσεις για τους πολίτες του μέλλοντος.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 4 ημέρες (09:00-15:00) και θα εκτελεστεί 3 φορές με διαφορετικές θεματικές για 3 διαφορετικές ομάδες παιδιών που θα αποτελούνται από 20 παιδιά

1) 22-25 Ιουνίου: Πολιτισμός και Κοινωνία ( 9-11 ετών )
2) 27-30 Ιουνίου: Αθλητισμός και Ιστορία ( 10-12 ετών )
3) 4-7 Ιουλίου: Περιβάλλον και Οικονομία ( 10 -12 ετών )

Σχεδιασμός και επιμέλεια εκπαιδευτικού προγράμματος: Πολύνα Ξηραδάκη

Οι μαθητές θα μάθουν να παρουσιάζουν ένα θέμα μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις και μέσα. Το πως παρουσιάζεται μια ιδέα είναι κάτι αρκετά απαιτητικό, πολυδιάστατο και απολύτως αναγκαίο στη σύγχρονη καθημερινότητα. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συγκροτήσουν σταδιακά την ιδέα τους, ξεκινώντας από ένα γρήγορο brainstorming και φτάνοντας στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προιόντος, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη δημιουργία ενός έντυπου μέσου.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος στη φόρμα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα ενημερωθείτε για την έγκριση της συμμετοχής σας μέσω email στις παρακάτω ημερομηνίες:

για το πρώτο group που ξεκινάει 22/6 μέχρι τις 12/6/22
για το δεύτερο group που ξεκινάει 27/6 μέχρι τις 15/6/22
για το τρίτο group που ξεκινάει 4/7 μέχρι τις 20/6/22

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάμε πλατεία" με το Victoria Square Project

Το Victoria Square Project παρουσιάζει στον χώρο του τα αποτελέσματα του υπαίθριου παιδικού εργαστηρίου "Πάμε πλατεία;", το οποίο ανοίγει μια συζήτηση για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και εξοικειώνει τους μικρούς συμμετέχοντες με την αρχιτεκτονική της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2022

Χορέψτε σε hip hop ρυθμούς στο summer camp του El Sistema Greece

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα του El Sistema Greece σε συνεργασία με τον Blend Mishkin επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

"Βουτιές στην τέχνη" με ένα καθημερινό καλοκαιρινό πρόγραμμα

Η Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με την ομάδα thea-tree, διοργανώνει μια σειρά δράσεων για παιδιά 7-12 ετών.

Καλλιτεχνικά ραντεβού στον πιο δροσερό κήπο της πόλης

Το 9ο καλλιτεχνικό Summer Camp από τις Μορφές Έκφρασης ερχεται κι αυτό το καλοκαίρι στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Αυτό το καλοκαίρι "βουτάμε" σε ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι

Το ΚΘΒΕ εκκινεί το πρόγραμμα του φετινού Ολοήμερου Θερινού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου για παιδιά.

Μια κοσμοπολίτικη εμπειρία στην καρδιά του ιστορικού κέντρου

Για μία γευστική jap-fusion πρόταση ή ένα δροσιστικό ποτό που θυμίζει Αιγαίο, το "Academias Hotel, Autograph Collection" με το "NYX Rooftop" του και το "Plato All-Day Lounge" είναι ο προορισμός σας.

"Ηλέκτρα": Συνεχίζεται η περιοδεία με Μαρία Κίτσου, Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Γιώργο Κωνσταντίνου

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή λόγω ασθενείας συνεχίζεται κανονικά η περιοδεία του ψυχολογικού δράματος του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα.