Ένα συναρπαστικό καλοκαίρι στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

Δημιουργικές κατασκευές και άφθονο παιχνίδι έρχονται να δώσουν και φέτος χαρά στους μικρούς φίλους του μουσείου.

Summer camp

Μια εβδομάδα στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής γεμάτη πηλό, χρώματα, παραμύθια και πολύ παιχνίδι με έμπνευση από την αρχαιότητα, το περιβάλλον και το νεότερο πολιτισμό. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τα μυστικά του μουσείου και τις εγκαταστάσεις του, την τέχνη της κεραμικής, παιχνίδια της αρχαιότητας και πολλά άλλα συναρπαστικά θέματα.

Τη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου, από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. ανακαλύπτουμε και δημιουργούμε με εργαστήρια κεραμικής και εικαστικών, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, messy playing στην αυλή του μουσείου και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Σχεδιασμός: Θαλασσινή Μπράτσου
Υλοποίηση: Θαλασσινή Μπράτσου (αρχαιολόγος & κεραμίστρια)
Εριάννα Αρβανίτη (παιδαγωγός & κεραμίστρια)
Βιολέτα Σολιδάκη (αφηγήτρια & εμψυχώτρια αισθητικής αγωγής)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 χρονών. Θα προσφέρεται ελαφρύ σνακ για δεκατιανό. Οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν μαζί το μεσημεριανό τους γεύμα.

Κόστος συμμετοχής: 110€

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: www.potterymuseum.gr και 6976831629.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο"

Ολοκληρώθηκε για 4η χρονιά το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο", μεγαλώνοντας τον αριθμό των σχολείων και των μαθητών που έρχονται σε επαφή με την θεατρική τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2022

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.