Ζήστε το πιο ξεκούραστο και δημιουργικό καλοκαίρι στο Art Summer Camp 2!

Μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία στον Πολυχώρο Τέχνης Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, με ένα πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών, σχεδιασμένο από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

art summer camp 2022

Φέτος το πιο ξέγνοιαστο και δημιουργικό καλοκαίρι θα το βρείτε μέσα στην πόλη! Η δροσερή αυλή του Πολυχώρου Τέχνης Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, στα Βριλήσσια, και η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία τους, προσκαλούν παιδιά από 5 έως και 9 ετών σε ένα γεμάτο παιχνίδι, θεατρικό Art Summer Camp.

Με οδηγό τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη διάθεση για εξερευνήσεις και με τη βοήθεια των έμπειρων εμψυχωτών-ηθοποιών-παιδαγωγών της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, τα παιδιά καλούνται να περάσουν 5 εβδομάδες ξεγνοιασιάς με μόνο στόχο τη χαρά. Δουλεύοντας σε μία ολιγομελή ομάδα και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να γελάσουν, να μάθουν μέσα από το παιχνίδι και παράλληλα να εκφραστούν με το σώμα και τον λόγο, να δημιουργήσουν και να επικοινωνήσουν δημιουργώντας νέες φιλίες. 

Art Summer Camp

Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση ιστοριών, ζωγραφική, κατασκευές, μουσική, τραγούδι, ενώ στον κήπο θα διεξαχθούν ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια, παιχνίδι χαμένου θησαυρού, χορός και κηπουρική. Άλλες δραστηριότητες του φετινού προγράμματος είναι επιτραπέζια, παιχνίδια ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης και μουσικοκινητική.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9πμ-3μμ (ώρα προσέλευσης από 8:30πμ. Δυνατότητα φύλαξης 3μμ-3.30μμ)

Ημερομηνίες:
Α΄ περίοδος: 20 Ιουνίου – 8 Ιουλίου (3 εβδομάδες)
Β΄ περίοδος: 11 Ιουλίου – 22 Ιουλίου (2 εβδομάδες)

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα

Art Summer Camp

8:30-09:00: Προσέλευση/Ελεύθερο παιχνίδι

09:00-09:30: Κύκλος καλημέρας: Μοιραζόμαστε τα νέα, τις σκέψεις, τις ιδέες μας
και οργανώνουμε τη μέρα μας.

09:30-11:00: "Παίζοντας ιστορίες": Μέσα από θεατρικές τεχνικές και παιχνίδια ζωντανεύουμε ιστορίες και παραμύθια.

11:00 -11:30: Στοπ για ένα μικρό βιολογικό σνακ

11:30-12:30: Κήπος: Ξεκινώντας με παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού ή παραδοσιακά παιχνίδια της αυλής, αθλοπαιδιές και κηπουρική έχουμε κάθε μέρα πολλούς λόγους για να περνάμε χρόνο στον κήπο.

12:30-13:00: Χαλάρωση: Μετά από τόσα παιχνίδια και "ταξίδια" ας ξεκουραστούμε συνδυάζοντας μουσική και σωματικές ασκήσεις.

13:00-13:45: Μεσημεριανό

13:45-15:00: Παζλ, μονόπολη, uno…και τόσα ακόμα επιτραπέζια παιχνίδια. Τι να παίξω σήμερα; Ξυλομπογιές, χαρτόνια, ψαλίδια, υφάσματα και άλλα τόσα υλικά. Τι θα κατασκευάσω σήμερα;

15:00-15:30: Ελεύθερο παιχνίδι/ ώρα αποχώρησης

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο επίσημο site του Art Summer Camp.

Πληροφορίες & εγγραφές: kraterosmodusvivendi@gmail.com & 210 6892276 – 698 1806728

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.