Ποιός είναι ο "Ψαροτρομάρας" που έρχεται στην Αθήνα με το Κουκλοθέατρο Κρήτης;

Η ομάδα που συνδυάζει κούκλες και μαύρο θέατρο παρουσιάζει τη διαχρονική ιστορία της Φρόσως Χατόγλου για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, με πρωταγωνιστές πλάσματα της θάλασσας.

Ψαροτρομάρας

Το Kου-Κλο Θέατρο Κρήτης επιστρέφει στην Αθήνα στις 15 Μαΐου και συγκεκριμένα στο Κινηματοθέατρο "Λάμπρος Κωνσταντάρας & Ρένα Βλαχοπούλου" στο Αιγάλεω με την ξεχωριστή διαχρονική ιστορία της Φρόσως Χατόγλου "Ο Ψαροτρομάρας”. Μια διαχρονική χιουμοριστική ιστορία με πρωταγωνιστές μια ομάδα πολύχρωμων θαλάσσιων πλασμάτων που προσπαθούν να σώσουν τον βυθό της Ψαροχώρας από τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Το έργο που γράφτηκε τη δεκαετία του '80, μιλάει για τις έννοιες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας. 
Αυτό που κάνει την παράσταση της ομάδας να ξεχωρίζει είναι η πρωτοποριακή της τεχνική που συνδυάζει το μαύρο θέατρο με τον ζεστό φωτισμό και τις κούκλες με έντονα χρώματα. Κατορθώνει, έτσι, να δημιουργήσει έναν ολόκληρο χειροποίητο κόσμο που στήνεται σε μια μεγάλη σκηνή 5 μέτρων. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο διαδραστικός χαρακτήρας της παράστασης που προσκαλεί τους μικρούς θεατές να βοηθήσουν τα ψαράκια να επαναστατήσουν ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι, γκρεμίζοντας τα σπίτια τους στον βυθό της Ψαροχώρας.

Το στόρι του "Ψαροτρομάρα”
Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα και ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος ότι θα τους κάνει μια χαψιά τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα. Όλα τα ψαράκια στο βυθό θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση, βροντοφωνάζοντας μαζί με όλα τα παιδιά "Κάτω Ο Ψαροτρομάρας"! Εκεί θα τα κρυφακούσει όλα η σουπιά και θα τα μαρτυρήσει στον Ψαροτρομάρα, κι εκείνος θα φυλακίσει τη Γοργόνα που βοήθησε να χαλάσουν τα σχέδιά του. Ακόμα και ο δικαστής παροτρύνει τα ψαράκια να μην κάνουν τίποτα και να μείνουν στα σπίτια τους. Ούτως ή αλλώς ο Ψαροτρομάρας υποσχέθηκε ότι θα δώσει σε όλους δουλειά. Τα ψαράκια όμως δεν φοβούνται πια και είναι έτοιμα να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τα σπίτια τους και να ελευθερώσουν την Γοργόνα.

Το Kου-Κλο Θέατρο Κρήτης έχει παρουσιάσει παραστάσεις από μικρά ακριτικά νησιά (Κάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Αγαθονήσι, κ.ά.) μέχρι την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Τουρκία.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ψαροτρομάρας

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 55 '

Οι κάτοικοι της Ψαροχώρας αγωνίζονται να σώσουν την πόλη τους από τον Ψαροτρομάρα που θέλει να την γκρεμίσει για να χτίσει το παλάτι του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Το μυστήριο της Ανατολής" στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" για δύο Σαββατοκύριακα

Η ομάδα Baruti μας παρασύρει σε μια παραμυθένια ιστορία που εξυμνεί την αγάπη με τους όρους του κουκλοθεάτρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Απόκριες στο Mimi & Mou

Υποδεχτείτε τις αποκριές και διασκεδάστε σε ένα δίωρο δημιουργικό αποκριάτικο εργαστήρι.

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.