Πόσες παραστάσεις έμειναν για τον "Ραφτάκο των λέξεων" του Μικρού Νότου;

Πέντε τελευταίες παραστάσεις για τη ζεστή χειροποίητη παράσταση της επιτυχημένης ομάδας παιδικού θεάτρου στο θέατρο Άνεσις.

Ο ραφτάκος των λέξεων

Η ζεστή χειροποίητη παράσταση του Μικρού Νότου "Ο ραφτάκος των λέξεων", που συνεχίζει να ράβεται με αγάπη για τρίτη χρονιά φέτος ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 3 Απριλίου. Μετά τις sold out παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σε καλοκαιρινή περιοδεία, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος μας περιμένει στο θέατρο Άνεσις για πέντε ακόμα παραστάσεις. 
Στην επίκαιρη και συνάμα συγκινητική ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου για την αξία της ανθρώπινης επικοινωνίας, κεντρικός ήρωας είναι ένας ράφτης με μια μοναδική ικανότητα. Έραβε κάθε ρούχο με λέξεις διαλεγμένες προσεκτικά έτσι ώστε να ταιριάζουν και να ζεσταίνουν με τη δύναμη τους και την παρηγοριά που μπορούν να προσφέρουν κάθε κάτοικο της πόλης όπου ζούσε. Όσο περνούσε ο καιρός η πόλη μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο. Οι κάτοικοί της σταδιακά αποξενώθηκαν και ξέχασαν τον ραφτάκο. Ένας βαρύς χειμώνας, όμως, τους οδήγησε ξανά σε εκείνον καθώς ήταν ο μόνος που έπλεκε τα ρούχα με αγάπη. Η ιδιότητα αυτή του ραφτάκου θα μπορούσε να περιγράψει πολύ εύστοχα τον τρόπο που η ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί τις παραστάσεις της. Με αγάπη, εμπεριστατωμένη γνώση πάνω στο εκπαιδευτικό δράμα και αγνά υλικά όπως η ζωντανή μουσική, η διάδραση και η παντομίμα, με στόχο να ενεργοποιήσει τη φαντασία των παιδιών ηλικίας από 4 ετών με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Ο ραφτάκος των λέξεων

Το τρυφερό παραμύθι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ζωντανεύουν επί σκηνής οι ηθοποιοί Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής και Έλσα Λουμπαρδιά, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες

O ραφτάκος των λέξεων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 65 '

Ένα πρωτότυπο παραμύθι για τη δύναμη των λέξεων, την παρηγοριά που μπορούμε να προσφέρουμε με τα λόγια και την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία. Τα βασικά υλικά της παράστασης είναι η ζωντανή μουσική, η διάδραση, η κίνηση, η παντομίμα, η ευθύνη και ο σεβασμός με τα οποία η ομάδα Μικρός Νότος σχεδιάζει τις παραστάσεις της, καθώς και η εμπεριστατωμένη γνώση πάνω στο εκπαιδευτικό δράμα. Κεντρικός ήρωας του παραμυθιού είναι ένας ράφτης με μια ξεχωριστή ικανότητα. Έραβε τα ρούχα με λέξεις και τις διάλεγε προσεκτικά για να ταιριάζουν σε κάθε κάτοικο της πόλης. Έτσι, περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Όσο, όμως, η πόλη μεγάλωνε οι κάτοικοι ξέχασαν τον ραφτάκο. Όταν ήρθε ένας βαρύς χειμώνας και τα καινούργια ρούχα τους δεν μπορούσαν να τους ζεστάνουν, θυμήθηκαν τον ραφτάκο που έπλεκε τα ρούχα με πολύ αγάπη.

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.