Οδηγός Παιδιού

"Κουκλοσκαρώματα": αποκριάτικα παιδικά εργαστήρια στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη

Η κουκλοποιός Άννα Μανουσοπούλου θα καθοδηγήσει τους μικρούς συμμετέχοντες για τη δημιουργία της δικής τους κούκλας.

΄Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου (11.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.) το Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη διεξάγει ένα αποκριάτικο εργαστήριο για παιδιά από 5 έως 8 ετών. Στα "Κουκλοσκαρώματα", τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την κατασκευή κουκλο-συντρόφων υπό την καθοδήγηση της κουκλοποιού Άννας Μανουσοπούλου.

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν τα ιστορικά εκθέματα του χώρου: παμπάλαιες κούκλες, φασουλήδες, κλόουν και πολλά άλλα παιχνίδια κοσμούν τις προθήκες του μουσείου και θα αποτελέσουν έμπνευση για τη δημιουργία μίας κούκλας από τον κάθε συμμετέχοντα. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τους γονείς από τις επιμελήτριες του Μουσείου.

Κόστος συμμετοχής παιδιού: €12 / €10 (Φίλοι και Μέλη του ΜΜ). Για κρατήσεις και πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου.

*UPDATE: Λόγω μεγάλης ζήτησης το εργαστήρι θα διεξαχθεί και στις 3-5 μ.μ., την ίδια ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο ΕΜΣΤ

Μια βδομάδα γεμάτη δημιουργικές δράσεις, ξεναγήσεις, προβολές φιλμ και μουσικές εκδηλώσεις από το μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης της χώρας τιμούν τη συμβολή των πολιτιστικών χώρων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2022

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει το 8ο Παζάρι Βιβλίου

Το μουσείο στην Πειραιώς 138 φέρνει στους χώρους του ένα μεγάλο εύρος βιβλίων για την ιστορία και τη συλλογή του, ικανοποιώντας τον κάθε βιβλιοφάγο.

Εργαστήριο 3D εκτύπωσης και ανακύκλωσης στην 2023 Ελευσίνα

Ένα πρωτοποριακό εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ελευσίνας.

MOMus: "Η δύναμη των μουσείων" γιορτάζεται σε ένα εξαήμερο πρόγραμμα δράσεων

Με αφορμή τη διάκριση του "Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης", η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα οργανώσουν πολυήμερες εκδηλώσεις.

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Πανεπιστημιακό Μουσείο Ζωγράφου

Το Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τους πολύτιμους θησαυρούς του και τα μυστικά του, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.