"Κουκλοσκαρώματα": αποκριάτικα παιδικά εργαστήρια στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη

Η κουκλοποιός Άννα Μανουσοπούλου θα καθοδηγήσει τους μικρούς συμμετέχοντες για τη δημιουργία της δικής τους κούκλας.

΄Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου (11.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.) το Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη διεξάγει ένα αποκριάτικο εργαστήριο για παιδιά από 5 έως 8 ετών. Στα "Κουκλοσκαρώματα", τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την κατασκευή κουκλο-συντρόφων υπό την καθοδήγηση της κουκλοποιού Άννας Μανουσοπούλου.

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν τα ιστορικά εκθέματα του χώρου: παμπάλαιες κούκλες, φασουλήδες, κλόουν και πολλά άλλα παιχνίδια κοσμούν τις προθήκες του μουσείου και θα αποτελέσουν έμπνευση για τη δημιουργία μίας κούκλας από τον κάθε συμμετέχοντα. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τους γονείς από τις επιμελήτριες του Μουσείου.

Κόστος συμμετοχής παιδιού: €12 / €10 (Φίλοι και Μέλη του ΜΜ). Για κρατήσεις και πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου.

*UPDATE: Λόγω μεγάλης ζήτησης το εργαστήρι θα διεξαχθεί και στις 3-5 μ.μ., την ίδια ημέρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

31/01/2023

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Απόκριες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η "Πουπουλένια Πολιτεία" ξανά στη σκηνή του θεάτρου 104

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Τριγωνοψαρούλης, The Musical" στο Θέατρο Αθηνά

Η φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, που βασίζεται στη σειρά βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες.

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.