Εξερεύνησε τον ηλεκτρισμό διαδικτυακά από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Μαθαίνουμε τα πάντα για τον εντυπωσιακό κόσμο του ηλεκτρισμού μέσα από το online εργαστήριο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος.

εργαστήριο ηλεκτρισμός - Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου (2:00 μ.μ. – 3:30 μ.μ.) οι μικροί λάτρεις των θετικών επιστημών μπορούν να συμμετέχουν στο διαδικτυακό εργαστήριο "Εξερευνώντας τον ηλεκτρισμό" που πραγματοποιείται από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Σε αυτό το διαδικτυακό εργαστήριο φυσικής τα παιδιά από εννέα έως δώδεκα ετών εξερευνούν το συναρπαστικό φαινόμενο του ηλεκτρισμού.  Πώς φτιάχνεται ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και από ποια μέρη αποτελείται; Μπορούμε να παράγουμε ηλεκτρικό φορτίο; Επιπλέον θα εξερευνήσουν τον στατικό ηλεκτρισμό και θα κατασκευάσουν το δικό τους ηλεκτρικό κύκλωμα. Εισηγητές  του εργαστηρίου είναι οι Δημήτρης Σταθόπουλος, Αναστασία Τέζαρη, Μαρία Ντερτιλή και Στέλλα Κρητικού.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο πέρα από σύνδεση στο διαδίκτυο θα χρειαστούν τα παρακάτω υλικά, που θα επιτρέψουν την ενεργό δράση των παιδιών κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου από το σπίτι: 3 μπαλόνια ανεξαρτήτως χρώματος, ένα κουτάκι αναψυκτικού (μεταλλικό), ένα κομμάτι μάλλινο ύφασμα, λεπτό σχοινί ή κλωστή μήκους περίπου ενός μέτρου, ένα κουτάλι αλάτι και πιπέρι, ένα ρολό αλουμινόχαρτο, μία μπαταρία 9v, σελοτέιπ, 3 κομμάτια χαρτόνι 40 (εκ) x 40 (εκ), 4 λαμπάκια ε10 (9v, 12v) με τις βιδωτές βάσεις στήριξης, έναν πλαστικό σωλήνα pvc ή μία πλαστική χτένα.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο: 210 9469641 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:30 π.μ. -4:30 μ.μ. καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr. Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, θα σταλεί σχετικός σύνδεσμος με οδηγίες στους ενδιαφερόμενους. Ισχύει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων (10 παιδιά).

Τιμή εισιτηρίου :€ 7,5 . Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

3 νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Μία ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων προσχολικής ηλικίας με εικόνες του εικονογράφου Johnny Dyrander και ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο του Alex Latimer.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2023

"Μόγλης, το βιβλίο της ζούγκλας" από το θέατρο Μαριονέτας Γκότση

Γνωρίστε την ιστορία του Μόγλη, του παιδιού που το μεγάλωσε μια οικογένεια λύκων στη ζούγκλα της Ινδίας.

Ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ με την Γιούλη Ηλιοπούλου

Ο "Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ" προσγειώνονται στο θέατρο Πειραιώς 131 για τέταρτη χρονιά για να μας μιλήσουν για τη φιλία, τη γενναιοδωρία και την κλιματική αλλαγή.

"Το μυστήριο της Ανατολής" στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" για δύο Σαββατοκύριακα

Η ομάδα Baruti μας παρασύρει σε μια παραμυθένια ιστορία που εξυμνεί την αγάπη με τους όρους του κουκλοθεάτρου.

Απόκριες στο Mimi & Mou

Υποδεχτείτε τις αποκριές και διασκεδάστε σε ένα δίωρο δημιουργικό αποκριάτικο εργαστήρι.

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.