Οδηγός Παιδιού

Εξερεύνησε τον ηλεκτρισμό διαδικτυακά από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Μαθαίνουμε τα πάντα για τον εντυπωσιακό κόσμο του ηλεκτρισμού μέσα από το online εργαστήριο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος.

εργαστήριο ηλεκτρισμός - Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου (2:00 μ.μ. – 3:30 μ.μ.) οι μικροί λάτρεις των θετικών επιστημών μπορούν να συμμετέχουν στο διαδικτυακό εργαστήριο "Εξερευνώντας τον ηλεκτρισμό" που πραγματοποιείται από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Σε αυτό το διαδικτυακό εργαστήριο φυσικής τα παιδιά από εννέα έως δώδεκα ετών εξερευνούν το συναρπαστικό φαινόμενο του ηλεκτρισμού.  Πώς φτιάχνεται ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και από ποια μέρη αποτελείται; Μπορούμε να παράγουμε ηλεκτρικό φορτίο; Επιπλέον θα εξερευνήσουν τον στατικό ηλεκτρισμό και θα κατασκευάσουν το δικό τους ηλεκτρικό κύκλωμα. Εισηγητές  του εργαστηρίου είναι οι Δημήτρης Σταθόπουλος, Αναστασία Τέζαρη, Μαρία Ντερτιλή και Στέλλα Κρητικού.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο πέρα από σύνδεση στο διαδίκτυο θα χρειαστούν τα παρακάτω υλικά, που θα επιτρέψουν την ενεργό δράση των παιδιών κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου από το σπίτι: 3 μπαλόνια ανεξαρτήτως χρώματος, ένα κουτάκι αναψυκτικού (μεταλλικό), ένα κομμάτι μάλλινο ύφασμα, λεπτό σχοινί ή κλωστή μήκους περίπου ενός μέτρου, ένα κουτάλι αλάτι και πιπέρι, ένα ρολό αλουμινόχαρτο, μία μπαταρία 9v, σελοτέιπ, 3 κομμάτια χαρτόνι 40 (εκ) x 40 (εκ), 4 λαμπάκια ε10 (9v, 12v) με τις βιδωτές βάσεις στήριξης, έναν πλαστικό σωλήνα pvc ή μία πλαστική χτένα.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο: 210 9469641 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:30 π.μ. -4:30 μ.μ. καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr. Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, θα σταλεί σχετικός σύνδεσμος με οδηγίες στους ενδιαφερόμενους. Ισχύει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων (10 παιδιά).

Τιμή εισιτηρίου :€ 7,5 . Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εργαστήρια για παιδιά τον Μάιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Οι βιωματικές δράσεις και τα εργαστήρια συνεχίζονται στο νέο χώρο του Μουσείου, στην Πλάκα.

16/05/2022

Εργαστήριο 3D εκτύπωσης και ανακύκλωσης στην 2023 Ελευσίνα

Ένα πρωτοποριακό εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ελευσίνας.

Μάιος στο Ίδρυμα Ωνάση με πολυθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος συνεχίζουν δυναμικά μέσα από μια σειρά εργαστηρίων γεμάτα εκπλήξεις.

Το Μουσείο Κοτσανά μετατρέπεται σε ένα "Έξυπνο Σπίτι της Αρχαιότητας"

Εργαστήρια και θεματικές ξεναγήσεις για παιδιά και γονείς συστήνουν στους συμμετέχοντες τον κόσμο της αρχαιότητας, σε μια δράση που διεξάγεται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival.

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά με τις "Κυριακές στην Αθήνα"

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα.

Οι ιστορίες που ταξιδεύουν "Από Γενιά σε Γενιά"

Ένα διαγενεακό πρόγραμμα προφορικής ιστορίας φέρνει παιδιά από 5 έως 8 ετών σε επαφή με άτομα 3ης ηλικίας.