Το Μουσείο Κοτσανά αγκυροβόλησε "διαδικτυακά" στην ακριτική Σχοινούσα

Ο «αρχαίος κόσμος» της τεχνολογίας έφτασε μέχρι το ακριτικό νησί με τις online ξεναγήσεις των μαθητών.

Μουσείο Κοτσανά

Επειδή η δίψα για μάθηση δεν γνωρίζει από γεωγραφικά σύνορα, το Μουσείο Κοτσανά "Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας" στο πλαίσιο των διαδραστικών και εκπαιδευτικών του ξεναγήσεων πραγματοποίησε διαδικτυακή ξενάγηση στις εκθέσεις του, στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο της ακριτικής Σχοινούσας, προκειμένου να συστήσει την ενδιαφέρουσα τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας στους μικρούς και έφηβους μαθητές του ακριτικού νησιού. 

Μαζί με τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς οι μαθητές γνώρισαν τις ανυψωτικές μηχανές που χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Ελλάδα, τις φρυκτωρίες (τα ειδικά κτίσματα σε υψώματα που κατασκεύαζαν για να επικοινωνούν με φωτεινά σήματα) και τον υδραυλικό τηλέγραφο για να φτάσουν μέχρι κατασκευές σημαντικών αρχαίων φιλοσόφων, όπως το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, και την κούπα του σπουδαίου μαθηματικού Πυθαγόρα. Επιπλέον, γνώρισαν βιωματικά την αρχαία εκδοχή της σημερινής τρίλιζας ("Τριάς") που τους ενέπνευσε στη συνέχεια να τη ζωγραφίσουν στην αυλή του σχολείου τους και τους χάρισε ως επιβράβευση για το ενδιαφέρον τους την επιτραπέζια εκδοχή του παιχνιδιού.

Το Μουσείο Κοτσανά έχει προταθεί ως "Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019" από το "European Museum Forum". Οι online ξεναγήσεις του Μουσείου, περιλαμβάνουν δύο εκθέσεις: Την εικονική περιήγηση στην "Αρχαία Ελλάδα και τις Απαρχές των Τεχνολογιών"  ή εναλλακτικά, διαδικτυακή ξενάγηση στα "Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια". Σε αυτό το διαδικτυακό ταξίδι στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του μουσείου, παρέα με τις μουσειοπαιδαγωγούς, οι μικροί φίλοι της τέχνης, κινούνται σε πραγματικό χρόνο στον χώρο των εκθέσεων, μαθαίνοντας με τον πλέον ψυχαγωγικό τρόπο. Η διάρκεια των διαδικτυακών συναντήσεων είναι μία ώρα, με ελεύθερες τις ημέρες και ώρες της ξενάγησης.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/άτομο, πληροφορίες: 211 -411 0044, info@kotsanas.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.