Οδηγός Παιδιού

Το Μουσείο Κοτσανά αγκυροβόλησε "διαδικτυακά" στην ακριτική Σχοινούσα

Ο «αρχαίος κόσμος» της τεχνολογίας έφτασε μέχρι το ακριτικό νησί με τις online ξεναγήσεις των μαθητών.

Μουσείο Κοτσανά

Επειδή η δίψα για μάθηση δεν γνωρίζει από γεωγραφικά σύνορα, το Μουσείο Κοτσανά "Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας" στο πλαίσιο των διαδραστικών και εκπαιδευτικών του ξεναγήσεων πραγματοποίησε διαδικτυακή ξενάγηση στις εκθέσεις του, στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο της ακριτικής Σχοινούσας, προκειμένου να συστήσει την ενδιαφέρουσα τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας στους μικρούς και έφηβους μαθητές του ακριτικού νησιού. 

Μαζί με τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς οι μαθητές γνώρισαν τις ανυψωτικές μηχανές που χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Ελλάδα, τις φρυκτωρίες (τα ειδικά κτίσματα σε υψώματα που κατασκεύαζαν για να επικοινωνούν με φωτεινά σήματα) και τον υδραυλικό τηλέγραφο για να φτάσουν μέχρι κατασκευές σημαντικών αρχαίων φιλοσόφων, όπως το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, και την κούπα του σπουδαίου μαθηματικού Πυθαγόρα. Επιπλέον, γνώρισαν βιωματικά την αρχαία εκδοχή της σημερινής τρίλιζας ("Τριάς") που τους ενέπνευσε στη συνέχεια να τη ζωγραφίσουν στην αυλή του σχολείου τους και τους χάρισε ως επιβράβευση για το ενδιαφέρον τους την επιτραπέζια εκδοχή του παιχνιδιού.

Το Μουσείο Κοτσανά έχει προταθεί ως "Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019" από το "European Museum Forum". Οι online ξεναγήσεις του Μουσείου, περιλαμβάνουν δύο εκθέσεις: Την εικονική περιήγηση στην "Αρχαία Ελλάδα και τις Απαρχές των Τεχνολογιών"  ή εναλλακτικά, διαδικτυακή ξενάγηση στα "Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια". Σε αυτό το διαδικτυακό ταξίδι στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του μουσείου, παρέα με τις μουσειοπαιδαγωγούς, οι μικροί φίλοι της τέχνης, κινούνται σε πραγματικό χρόνο στον χώρο των εκθέσεων, μαθαίνοντας με τον πλέον ψυχαγωγικό τρόπο. Η διάρκεια των διαδικτυακών συναντήσεων είναι μία ώρα, με ελεύθερες τις ημέρες και ώρες της ξενάγησης.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/άτομο, πληροφορίες: 211 -411 0044, info@kotsanas.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
27/05/2022

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.