Το Μουσείο Κοτσανά αγκυροβόλησε "διαδικτυακά" στην ακριτική Σχοινούσα

Ο «αρχαίος κόσμος» της τεχνολογίας έφτασε μέχρι το ακριτικό νησί με τις online ξεναγήσεις των μαθητών.

Μουσείο Κοτσανά

Επειδή η δίψα για μάθηση δεν γνωρίζει από γεωγραφικά σύνορα, το Μουσείο Κοτσανά "Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας" στο πλαίσιο των διαδραστικών και εκπαιδευτικών του ξεναγήσεων πραγματοποίησε διαδικτυακή ξενάγηση στις εκθέσεις του, στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο της ακριτικής Σχοινούσας, προκειμένου να συστήσει την ενδιαφέρουσα τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας στους μικρούς και έφηβους μαθητές του ακριτικού νησιού. 

Μαζί με τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς οι μαθητές γνώρισαν τις ανυψωτικές μηχανές που χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Ελλάδα, τις φρυκτωρίες (τα ειδικά κτίσματα σε υψώματα που κατασκεύαζαν για να επικοινωνούν με φωτεινά σήματα) και τον υδραυλικό τηλέγραφο για να φτάσουν μέχρι κατασκευές σημαντικών αρχαίων φιλοσόφων, όπως το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, και την κούπα του σπουδαίου μαθηματικού Πυθαγόρα. Επιπλέον, γνώρισαν βιωματικά την αρχαία εκδοχή της σημερινής τρίλιζας ("Τριάς") που τους ενέπνευσε στη συνέχεια να τη ζωγραφίσουν στην αυλή του σχολείου τους και τους χάρισε ως επιβράβευση για το ενδιαφέρον τους την επιτραπέζια εκδοχή του παιχνιδιού.

Το Μουσείο Κοτσανά έχει προταθεί ως "Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019" από το "European Museum Forum". Οι online ξεναγήσεις του Μουσείου, περιλαμβάνουν δύο εκθέσεις: Την εικονική περιήγηση στην "Αρχαία Ελλάδα και τις Απαρχές των Τεχνολογιών"  ή εναλλακτικά, διαδικτυακή ξενάγηση στα "Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια". Σε αυτό το διαδικτυακό ταξίδι στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του μουσείου, παρέα με τις μουσειοπαιδαγωγούς, οι μικροί φίλοι της τέχνης, κινούνται σε πραγματικό χρόνο στον χώρο των εκθέσεων, μαθαίνοντας με τον πλέον ψυχαγωγικό τρόπο. Η διάρκεια των διαδικτυακών συναντήσεων είναι μία ώρα, με ελεύθερες τις ημέρες και ώρες της ξενάγησης.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/άτομο, πληροφορίες: 211 -411 0044, info@kotsanas.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.