Οδηγός Παιδιού

"Φτιάχνουμε τη δική μας αφίσα" στο εργαστήριο κολλάζ για παιδιά του Νιάρχος

Ένα Σάββατο κάθε μήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Σταύρος Νιάρχος είναι αφιερωμένο στους μικρούς καλλιτέχνες οκτώ έως δώδεκα ετών που αγαπούν ή θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη τέχνη του κολλάζ και τα καλλιτεχνικά κινήματα από τα οποία επηρεάστηκε.

collage


Κάθε μήνα, στον "Πύργο Βιβλίων" οι μικροί λάτρεις της τέχνης, μπορούν να συμμετάσχουν στα εργαστήρια κολλάζ που πραγματοποιούνται τα Σάββατα 22 Ιανουαρίου, 19 Φεβρουαρίου και 12 Μαρτίου (ώρες από 5:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ.) ανακαλύπτοντας σε κάθε συνάντηση και ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό ρεύμα: το ντανταϊσμό, το σουρεαλισμό και τον κονστρουκτιβισμό.  Τα κινήματα αυτά ενέπνευσαν στο παρελθόν σπουδαίους καλλιτέχνες και εκπροσώπους τους στη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική και άλλες μορφές τέχνης. Το κολλάζ, ως μια διαφορετική οπτική, συνθέτει μεταξύ τους διαφορετικά στοιχεία, για να παραχθεί ένα μοναδικό κάθε φορά έργο.  

Σε αυτό το εργαστήριο, υπό την σχεδιαστική επιμέλεια και υλοποίηση της εικαστικού Βίβιαν Εμανουηλίδου και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Very Young Contemporary Art" που έχει ως στόχο να "συστήσει" την σύγχρονη τέχνη στις νεότερες ηλικίες, οι αφίσες του Κέντρου Πολιτισμού δίνουν το αρχικό υλικό, καθώς οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται εικόνες, λέξεις, γράμματα και σύμβολα, για να φτιάξουν την δική τους αφίσα. Γνωρίζοντας ότι η αφίσα είναι μια οπτική αναπαράσταση που συμβολίζει ιδέες και μεταφέρει με ευφάνταστο τρόπο μηνύματα και πληροφορίες, οι μικροί φίλοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτότυπο και αινιγματικό αυτό εργαστήριο δεν χρειάζεται να εξοπλιστούν παρά μόνο με τη φαντασία τους.  

Είσοδος ελεύθερη για έως 20 συμμετοχές, με ηλεκτρονική προεγγραφή.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εργαστήρια για παιδιά τον Μάιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Οι βιωματικές δράσεις και τα εργαστήρια συνεχίζονται στο νέο χώρο του Μουσείου, στην Πλάκα.

16/05/2022

Εργαστήριο 3D εκτύπωσης και ανακύκλωσης στην 2023 Ελευσίνα

Ένα πρωτοποριακό εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ελευσίνας.

Μάιος στο Ίδρυμα Ωνάση με πολυθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος συνεχίζουν δυναμικά μέσα από μια σειρά εργαστηρίων γεμάτα εκπλήξεις.

Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο του Νιάρχου

Οι δράσεις "Park your Cinema" και "Park your Cinema Kids" στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με τη συμβολή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

Το Μουσείο Κοτσανά μετατρέπεται σε ένα "Έξυπνο Σπίτι της Αρχαιότητας"

Εργαστήρια και θεματικές ξεναγήσεις για παιδιά και γονείς συστήνουν στους συμμετέχοντες τον κόσμο της αρχαιότητας, σε μια δράση που διεξάγεται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival.

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά με τις "Κυριακές στην Αθήνα"

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα.