"Φτιάχνουμε τη δική μας αφίσα" στο εργαστήριο κολλάζ για παιδιά του Νιάρχος

Ένα Σάββατο κάθε μήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Σταύρος Νιάρχος είναι αφιερωμένο στους μικρούς καλλιτέχνες οκτώ έως δώδεκα ετών που αγαπούν ή θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη τέχνη του κολλάζ και τα καλλιτεχνικά κινήματα από τα οποία επηρεάστηκε.

collage


Κάθε μήνα, στον "Πύργο Βιβλίων" οι μικροί λάτρεις της τέχνης, μπορούν να συμμετάσχουν στα εργαστήρια κολλάζ που πραγματοποιούνται τα Σάββατα 22 Ιανουαρίου, 19 Φεβρουαρίου και 12 Μαρτίου (ώρες από 5:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ.) ανακαλύπτοντας σε κάθε συνάντηση και ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό ρεύμα: το ντανταϊσμό, το σουρεαλισμό και τον κονστρουκτιβισμό.  Τα κινήματα αυτά ενέπνευσαν στο παρελθόν σπουδαίους καλλιτέχνες και εκπροσώπους τους στη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική και άλλες μορφές τέχνης. Το κολλάζ, ως μια διαφορετική οπτική, συνθέτει μεταξύ τους διαφορετικά στοιχεία, για να παραχθεί ένα μοναδικό κάθε φορά έργο.  

Σε αυτό το εργαστήριο, υπό την σχεδιαστική επιμέλεια και υλοποίηση της εικαστικού Βίβιαν Εμανουηλίδου και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Very Young Contemporary Art" που έχει ως στόχο να "συστήσει" την σύγχρονη τέχνη στις νεότερες ηλικίες, οι αφίσες του Κέντρου Πολιτισμού δίνουν το αρχικό υλικό, καθώς οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται εικόνες, λέξεις, γράμματα και σύμβολα, για να φτιάξουν την δική τους αφίσα. Γνωρίζοντας ότι η αφίσα είναι μια οπτική αναπαράσταση που συμβολίζει ιδέες και μεταφέρει με ευφάνταστο τρόπο μηνύματα και πληροφορίες, οι μικροί φίλοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτότυπο και αινιγματικό αυτό εργαστήριο δεν χρειάζεται να εξοπλιστούν παρά μόνο με τη φαντασία τους.  

Είσοδος ελεύθερη για έως 20 συμμετοχές, με ηλεκτρονική προεγγραφή.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.