Στα "Μικρά Γατικά" η ιστορία συναντάει τη λογοτεχνία

Μια διαδικτυακή εκδήλωση για παιδιά.

Περικλής και Ασπασία

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 στις 11π.μ. μια διαδικτυακή εκδήλωση, μέσω Zoom, με την συγγραφέα Αργυρώ Πιπίνη και την εικονογράφο Ιφιγένεια Καμπέρη. Η πρόσβαση στην παρουσίαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.

Τα βιβλία από τη σειρά "Μικρά Γατικά" ανοίγουν η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη και η εικονογράφος Ιφιγένεια Καμπέρη και μας συστήσουν τις ηρωίδες γάτες τους και τις περιπέτειές τους. Αρχικά, γνωρίζουμε την Ασπασία τη μοναδική, τη σύντροφο ζωής και πιστή σύμβουλο του πολιτικού, στρατηγού και ρήτορα Περικλή.

Με αφορμή τις έξυπνες, χαδιάρες, με έντονο ταπεραμέντο γατούλες και τη λατρεία για τους αγαπημένους τους, η σειρά "Μικρά Γατικά" μας ταξιδεύει στην ιστορία και μας γνωρίζει την εποχή, τις συνήθειες και τα σημαντικότερα έργα μεγάλων προσωπικοτήτων, με αστείρευτο χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση και δυνατό γουργούρισμα.

"Στα ‘Μικρά Γατικά’ συνδύασα δύο πράγματα που αγαπώ: την ιστορία και τις γάτες. Αλλά, όπως ξέρουμε, οι συγγραφείς και τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία. Διαβάζουν μια λέξη και σκαρώνουν ολόκληρες ιστορίες –δε σημαίνει πως λένε ψέματα. Και τα τέσσερα βιβλία βασίζονται σε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, αλλά η λογοτεχνία βρίσκει ρωγμές και γλιστράει ανάμεσα σ’ αυτά, κλείνοντας το μάτι στον αναγνώστη. Θεώρησα απαραίτητο να προσθέσω και μια πιο επιστημονική νότα με την ενότητα "Αυτό το ήξερες;” στο τέλος του βιβλίου, για όσα παιδιά θα ήθελαν να ψάξουν λίγο περισσότερο την ιστορική περίοδο. Επίσης, θέλαμε κάθε βιβλίο της σειράς να έχει τη μυρωδιά της εποχής του, έτσι η Ιφιγένεια Καμπέρη έκανε τη δική της έρευνα ώστε να αποδώσει πειστικά την ατμόσφαιρα αυτής της εποχής πριν τη "σχολιάσει” εικαστικά", αναφέρει η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη.

Info: Τα Μικρά Γατικά, Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, 11π.μ., Online μέσω Zoom, Για προεγγραφές εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.