Ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργικούς και ανατρεπτικούς εφήβους που θέλουν να πάρουν μέρος στο θεατρικό εργαστήριο Υouthquake

Η blindspot theatre group και οι συνεργάτες της θα συγκροτήσουν μια θεατρική ομάδα που θα παρουσιαστεί στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2022.

Youthquake shutterstock

Η blindspot theatre group και οι συνεργάτες της θα συγκροτήσουν μια θεατρική ομάδα με πρώτη ύλη εφήβους 14 – 17 ετών, μέσα στην οποία οι νεαροί/ές συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν ελεύθερα τις δημιουργικές ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για το παρόν και το μέλλον τους. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα αξιοποιηθούν θεατρικές ασκήσεις και αποσπάσματα γνωστών έργων ως αφετηρία για την εξερεύνηση της δημιουργικής έκφρασης των εφήβων. Το εγχείρημα διακρίνεται σε δύο μέρη - στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εντατική διαδικασία δοκιμών για τη δημιουργία παράστασης, η οποία θα παρουσιαστεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2022.

Με ερεθίσματα που προέρχονται από τη σύγχρονη εποχή και με αφορμή περιστατικά που συμβαίνουν στην πόλη μας και σε όλο τον κόσμο, οι έφηβοι της ομάδας θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, αποκτώντας καλλιτεχνικά εργαλεία και δουλεύοντας βιωματικά κατά τη δημιουργική θεατρική διαδικασία, τόσο του εργαστηρίου όσο και της πρόβας. Το υλικό που θα προκύψει από τις ιστορίες των εφήβων θα συνδυαστεί με τα στοιχεία που θα φέρει η καλλιτεχνική ομάδα που τους πλαισιώνει. Η σύνθεση όλων των παραπάνω θα λειτουργήσει ως βάση για τη δημιουργία του τελικού έργου, καταλήγοντας σε μια παράσταση με τη συμμετοχή επαγγελματιών ηθοποιών και εφήβων, κατάλληλη τόσο για νεανικό όσο και ενήλικο κοινό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και θα πραγματοποιηθεί από την ηθοποιό και δημιουργό θεάτρου Γιώτα Αργυροπούλου (ομάδα blindspot) σε συνεργασία με τη Μυρτώ Πίγκου-Ρεπούση, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Το "Υouthquake", με δωρεάν συμμετοχή, θα διεξάγεται κάθε Σάββατο 3 μ.μ. – 7 μ.μ. από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 16 Απριλίου. Η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής είναι η 16η Ιανουαρίου.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.

Και τα Χριστούγεννα… μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία.