Η «Αντιγόνη» γίνεται ψηφιακό παιχνίδι

Υπάρχει ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι επιλογών για παιδιά και εφήβους που συνδέει το μύθο της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή με την τεχνολογία. Αξίζει να το γνωρίσετε.

Η «Αντιγόνη» γίνεται ψηφιακό παιχνίδι

Τριάντα διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες από τον χώρο της αρχαιολογίας, μουσειολογίας, θεατρολογίας και των παραστατικών τεχνών επιμελήθηκαν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας», το οποίο δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς & Νήσων, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος δημιουργήθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι επιλογών. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή για φορητές συσκευές, εύκολη στη χρήση της, η οποία βασίζεται στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και είναι γεμάτη σασπέν.

Παίξε και μπες τη θέση της Αντιγόνης

Η «Αντιγόνη» γίνεται ψηφιακό παιχνίδι - εικόνα 1

Ο νόμο της ηθικής συγκρούεται με το νόμο της πολιτείας στην τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», ένα από τα αρτιότερα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, που παρουσιάστηκε πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια του 441 π.Χ. Όλα συμβαίνουν στη Θήβα που μαστίζεται από πολιτική κρίση. Ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης, οι δύο γιοί του Οιδίποδα πέφτουν νεκροί στη μάχη λόγω της μεταξύ τους διαμάχης για τη διαδοχή και την επικράτηση. Οι αδελφές τους, Αντιγόνη και Ισμήνη μένουν πίσω αντιμετωπίζοντας την σκληρότητα του θείου τους Κρέοντα που καταλαμβάνει την εξουσία και διατάζει να μείνει άταφος και ατιμασμένος ο Πολυνείκης ως προδότης της πόλης του με την απειλή θανατικής ποινής σε όποιον τον παρακούσει. Η ανυπόταχτη Αντιγόνη επαναστατεί εναντίον στη σκληρή προσταγή του βασιλιά Κρέοντα να θάψει τον αδελφό της. Σε αυτή την αποστολή, «η Αντιγόνη είσαι εσύ και κρατάς την ιστορία στα χέρια σου. Θα το αφήσεις εκεί υπακούοντας το νόμο ή θα προσπαθήσεις να τον θάψεις; Η επιλογή είναι δική σου! Περιηγήσου στην πόλη της Θήβας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ελέγχου και φτιάξε με τις αποφάσεις σου τη δική σου εκδοχή της ιστορίας. Ο Χορός σχολιάζει κάθε σου κίνηση, δίνοντάς σου χρήσιμες πληροφορίες και κρυμμένα στοιχεία για το πώς θα αλληλεπιδράσεις με τον κόσμο του παιχνιδιού. Πρόσεξε όμως. Κάθε επιλογή σου μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα πολύ διαφορετικό μονοπάτι…Γιατί ο παίχτης Αντιγόνη έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει διαφορετικά μονοπάτια με διαφορετικό τέλος αλλά και γρίφους πως επίλυση».

Το παιχνίδι είναι απλό

Η «Αντιγόνη» γίνεται ψηφιακό παιχνίδι - εικόνα 2

Μια εξαιρετική ομάδα καλλιτεχνών μας οδηγεί στη δράση. Ο Δημήτρης Λάλος σκηνοθετεί και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Δόβρης, Δημήτρης Ήμελλος, Ελένη Μπούκλη, Νεφέλη Κουρή, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Πάνος Καμμένος, Ουσίκ Χανικιάν, Μαριάμ Ρουχάτζε, Εύα Φρακτοπούλου, Τάσος Δέδες. Αν θέλετε να παίξετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στην Ιστοσελίδα του παιχνιδιού εδώ ((links για κατέβασμα σε android και iOS) παίρνετε το ρόλο της Αντιγόνης και ξεκινάτε την περιπλάνησή σας σε έναν τρισδιάστατο χώρο σε πραγματικό χρόνο. Καλή διασκέδαση!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.