Πρεμιέρα για την Ψηφιακή Ακαδημία: Student Edition

Ξεκινά το δωρεάν online εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα και τα εργαλεία σε μαθητές να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, αναπτύσσοντας ψηφιακές δεξιότητες.

Πρεμιέρα για την Ψηφιακή Ακαδημία: Student Edition

Για τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία το Cyber Security International Institute (CSIi) σε συνεργασία με την Eurolife FFH και την ομάδα SeRi του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσφέρει ένα δωρεάν online εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα πιτσιρίκια που γοητεύονται από την τεχνολογία. Το CSI Institute αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που λειτουργεί από το 2017 και έχει ως στόχο να ενημερώνει και να εκπαιδεύει τους μαθητές - και όχι μόνο (βλ. Ψηφιακή Ακαδημία: Parent Edition και Ψηφιακή Ακαδημία: Travel Edition) σχετικά με την ασφαλή και εποικοδομητική χρήση των δυνατοτήτων του διαδικτύου και της τεχνολογίας εν γένει. Μετά την επιτυχία των προηγούμενων κύκλων της Ψηφιακής Ακαδημίας, το Ινστιτούτο επαναλαμβάνει την δράση, αυτή τη φορά με δυο εκπαιδευτικές ενότητες: Προγραμματισμός και Ρομποτική, Game Development. Η ακαδημία λειτουργεί με μηνιαίους κύκλους εκπαίδευσης, διάρκειας 16 ωρών ο καθένας. Οι εισηγήσεις πραγματοποιούνται από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μπορούν να τις παρακολουθήσουν δωρεάν όλοι οι μαθητές από οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 20 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά κάθε Παρασκευή 3 μ.μ-4.30 μ.μ. (ενότητα Προγραμματισμού και Ρομποτικής) και κάθε Κυριακή 6 μ.μ.-7.30 μ.μ. (ενότητα Game Development). Περισσότερες πληροφορίες θα σας δοθούν μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Οι γονείς που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσει το παιδί σας το πρόγραμμα, μπορείτε να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα του Cyber Security International Institute. Σημειώνεται πως θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές θα λάβουν πιστοποίηση συμμετοχής. Πληροφορίες:


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.