Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους στην καρδιά της Αθήνας

Το εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου επιστρέφει για 16η χρονιά με θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο.

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους στην καρδιά της Αθήνας

«Η ανθρωπότητα στηρίζεται στις ιστορίες της,καταλαβαίνει τον κόσμο από τις ιστορίες, παρηγορείται μέσα στις ιστορίες και προχωρά. Στο Εργαστήρι επιδιώκουμε να έχουμε την ίδια αποστολή: να αναδεικνύουμε, να διερευνούμε, να μοιραζόμαστε, καθως βουτάμε βαθιά μέσα στις ιστορίες.». Με αυτά τα λόγια η Πέγκυ Στεφανίδου, Εκπαιδευτικός θεάτρου (MΑ in Drama in Education), και διευθύντρια του Εργαστηρίου θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου, παρουσιάζει τη φιλοσοφία του πιο εμβληματικού κέντρου εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά και εφήβους. Το εκπαιδευτικό δράμα χρησιμοποιεί τεχνικές του θεάτρου, με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα, και μπορεί να γίνει ένα όχημα τώρα που η νέα σχολική χρονιά έρχεται μαζί με νέους στόχους και άγχη για μικρούς και μεγάλους.

Τα προγράμματα είναι οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβιος 2020-Μάιος 2021) και διεξάγονται από εξειδικευμένους δασκάλους εκπαιδευτικού δράματος. Η φιλοσοφία του εργαστηρίου παραμένει σταθερή Παράλληλα όμως συμβαδίζει με τις νέες καταστάσεις οργανώνοντας ολιγομελή τμήματα και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και την όμορφη αυλή του εργαστηρίου στην Πλάκα για όσο χρονικό διάστημα το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Έχοντας υπόψιν τις ανάγκες των οικογενειών, προσφέρει ειδικά 12% έκπτωση στα δίδακτρα και εξόφληση σε μηνιαίες δόσεις. Ακόμη, το εργαστήρι έχει οργανώσει με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμα ώστε αν χρειαστεί τα μαθήματα θα μεταφερθούν διαδικτυακά, χωρίς να χαθεί κανένα.

Επιπλέον, οργανώνει και επιμορφωτικά σεμινάρια θεατρικής αγωγής για ενηλίκους, τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία από τον Σεπτέμβριο 2020 έως τον Μάιο 2021. Προς το παρόν έχουν οργανωθεί 2 κύκλοι και προγραμματίζονται κι άλλοι. Ο πρώτος αφορά τις Βασικές Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος με αφορμή τη Λογοτεχνία και ο δεύτερος με θέμα «Σώμα, Αυτοσχεδιασμος, Ρυθμός, Φωνή, Λόγος, Φαντασία, Παιχνίδι…». Τέλος, προγραμματίζονται κι άλλα νέα σεμινάρια για το 2021.

i Πληροφορίες και εγγραφές: Εργαστήρι θεάτρου - Ξένια Καλογεροπούλου | Ναυάρχου Νικοδήμου 22, Αθήνα | 6977843378 | Ωράριο γραμματείας (μόνο τηλεφωνικά): Δευτέρα έως Πέμπτη 11 π.μ-2 μ.μ | info@ergastiritheatroukalogeropoulou.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
29/09/2022

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.