Ραντεβού με το κουκλοθέατρο στην Παραμυθοχώρα

Η κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός των Μύθων, μετρώντας πάνω από δέκα χρόνια στο χώρο της Παραμυθοχώρας, συνεχίζει το έργο της με νέες παραστάσεις αλλά και παλιές και αγαπημένες δουλειές της.

Ραντεβού με το κουκλοθέατρο στην Παραμυθοχώρα

Η κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός των Μύθων, μετρώντας πάνω από δέκα χρόνια στο χώρο της Παραμυθοχώρας, συνεχίζει το έργο της με νέες παραστάσεις αλλά και παλιές και αγαπημένες δουλειές της. Στις 26/1 οι μικροί θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις νέες περιπέτειες του Τικ και της Τέλα, στην παράσταση «Στο χιόνι», που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά παραμυθιών του Άξελ Σέφλερ για να μιλήσει για τη συνεργασία και τη συνύπαρξη. Συνεχίζεται το «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο», μια παράσταση βασισμένη στο αφήγημα της Μαρίας Παπαγιάννη, με τη μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, όπου ο μικρός ήρωας ανακαλύπτει τη μαγεία του θεάτρου κι ερωτεύεται την όμορφη Ιουλία. Ακολουθεί εκπαιδευτικό εργαστήρι κούκλας, ενώ στη σκηνή της Παραμυθοχώρας παίζονται με διαρκή προσθήκη νέων ημερών και ωρών οι παραστάσεις «Μουσικά παραμύθια» και «Τα τρία γουρουνάκια».

Περισσότερες πληροφορίες

Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 80 '

Ο Ρωμαίος ανακαλύπτει τη μαγεία του θεάτρου, ενώ την ίδια ώρα ερωτεύεται την όμορφη Ιουλία, στο ομώνυμο αφήγημα της Μαρίας Παπαγιάννη που ζωντανεύει επί σκηνής με τη μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.

Τα τρία γουρουνάκια

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική παράσταση με κούκλες και θεατρικό παιχνίδι με αφορμή το πολυαγαπημένο παραμύθι.

Τικ και Τέλα - Το χιόνι

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Οι περιπέτειες του Τικ και της Τέλα συνεχίζονται, σε μια ιστορία για τη συνεργασία και τη συνύπαρξη με κούκλες Μαρότ και θεατρικό παιχνίδι.

Μουσικά παραμύθια

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Κάθε εβδομάδα ζωντανεύει ένα διαφορετικό παραμύθι με όχημα αυτοσχέδια μουσικά όργανα του συστήματος Orff: «Ο λύκος και τα εφτά κατσικάκια» (7/3), «Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν» (14/3), « Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» (21/3)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.