Ραντεβού με το κουκλοθέατρο στην Παραμυθοχώρα

Η κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός των Μύθων, μετρώντας πάνω από δέκα χρόνια στο χώρο της Παραμυθοχώρας, συνεχίζει το έργο της με νέες παραστάσεις αλλά και παλιές και αγαπημένες δουλειές της.

Ραντεβού με το κουκλοθέατρο στην Παραμυθοχώρα

Η κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός των Μύθων, μετρώντας πάνω από δέκα χρόνια στο χώρο της Παραμυθοχώρας, συνεχίζει το έργο της με νέες παραστάσεις αλλά και παλιές και αγαπημένες δουλειές της. Στις 26/1 οι μικροί θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις νέες περιπέτειες του Τικ και της Τέλα, στην παράσταση «Στο χιόνι», που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά παραμυθιών του Άξελ Σέφλερ για να μιλήσει για τη συνεργασία και τη συνύπαρξη. Συνεχίζεται το «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο», μια παράσταση βασισμένη στο αφήγημα της Μαρίας Παπαγιάννη, με τη μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, όπου ο μικρός ήρωας ανακαλύπτει τη μαγεία του θεάτρου κι ερωτεύεται την όμορφη Ιουλία. Ακολουθεί εκπαιδευτικό εργαστήρι κούκλας, ενώ στη σκηνή της Παραμυθοχώρας παίζονται με διαρκή προσθήκη νέων ημερών και ωρών οι παραστάσεις «Μουσικά παραμύθια» και «Τα τρία γουρουνάκια».

Περισσότερες πληροφορίες

Τα τρία γουρουνάκια

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική παράσταση με κούκλες και θεατρικό παιχνίδι με αφορμή το πολυαγαπημένο παραμύθι.

Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 80 '

Να μένεις σε μια ποντικότρυπα δίπλα στη σκηνή του θεάτρου και να μην έχεις δει ποτέ σου παράσταση. Γίνεται; Ο Ρωμαίος δεν αντέχει άλλο! Κι ας λένε οι γονείς του ότι είναι μικρός ακόμα. Έτσι, όταν όλοι κοιμούνται, θα ξεκινήσει την εξερεύνηση. Με οδηγό τους ανθρώπους πίσω από τη σκηνή, θα δει και θα μάθει πολλά για τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Ο μικρός Ρωμαίος θα είναι πια έτοιμος για να ζήσει μια συναρπαστική περιπέτεια: θα καταφέρει να σώσει την αγαπημένη του Ιουλία από μια συμμορία αρουραίων που μασουλάνε τα κουστούμια στα υπόγεια του θεάτρο. Ο Διευθυντής σκηνής, το Τρίτο Κουδούνι, το Φως, ο Σκηνοθέτης, τα Σκηνικά, τα Κοστούμια, γίνονται οδηγοί του μικρού Ρωμαίου που ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο αφήγημα της Μαρίας Παπαγιάννη που ζωντανεύει επί σκηνής με τη μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.

Τικ και Τέλα: Το χιόνι

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Τικ κι η Τέλα βγαίνουν έξω να παίξουν στο χιόνι και περνάνε τέλεια. Όταν, όμως, φτάνει η στιγμή να φτιάξουν ένα χιονάνθρωπο, µαλώνουν! Πώς καταφέρνουν οι δύο φίλοι να λύσουν τις διαφορές τους, σ’ αυτή την τρυφερή ιστορία; Μία ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά πώς να περνάνε όμορφα μαζί! Σε έναν παραμυθένιο κόσμο με χειροποίητες κούκλες μαρότ, πολύχρωμα σκηνικά και χαρούμενη μουσική οι ιστορίες του Τικ και της Τέλα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών που μεταφέρονται μαγικά στον κόσμο των ηρώων και συμμετέχουν παίζοντας. Με μπόλικο χιούμορ, γέλιο και ευαισθησία η διαδραστική παράσταση της Παραμυθοχώρας διασκεδάζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Μουσικά παραμύθια

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Κάθε εβδομάδα ζωντανεύει ένα διαφορετικό παραμύθι με όχημα αυτοσχέδια μουσικά όργανα του συστήματος Orff: «Ο λύκος και τα εφτά κατσικάκια» (7/3), «Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν» (14/3), « Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» (21/3)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".