Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4)

Το Σαββατοκύριακο έρχεται με παρουσίαση βιβλίου, δημιουργίες χωρίς περιορισμούς και πασχαλινές δράσεις.

Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4)

Το Σαββατοκύριακο έρχεται με παρουσίαση βιβλίου, δημιουργίες χωρίς περιορισμούς και πασχαλινές δράσεις.

Παιδικές δημιουργίες χωρίς περιορισμούς

Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4) - εικόνα 1

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης περιμένει τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα τέχνης παίρνοντας έμπνευση από τα έργα του Πιετ Μοντριάν ο οποίος ζωγράφιζε τους πίνακες του χωρίς να έχει τα «εμπόδια» από τις κορνίζες. Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά παίζουν και αυτοσχεδιάζουν μέσα και έξω από φανταστικά πλαίσια, χωρίς να περιορίζονται.

i Κυριακή 14/4, 11.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Απευθύνεται σε παιδιά 5 – 7 ετών | €12, φίλοι ΜΚΤ (1 παιδί μέλος με επίδειξη της κάρτας μέλους στο ταμείο, αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο, το 2ο ή 3ο παιδί €10 | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2107294220 Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 1 μ.μ.

Μαθαίνοντας την ελληνική μυθολογία στον «Ελληνικό Κόσμο»

Στον «Ελληνικό Κόσμο» τσακώνονται ο Ποσειδώνας με την Αθηνά, η Ήρα με την Αφροδίτη, και ο Απόλλωνας με τον Ερμή. Ο Δίας όμως δεν βρίσκεται πουθενά για να επιβάλλει την τάξη. Τα παιδιά βοηθούν τους θεούς να λύσουν τις διαφορές και τις διαμάχες τους, και μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνουν ιστορίες που άλλαξαν την πορεία της Μυθολογίας.

i Κυριακή 14/4, 12.30 μ.μ. | Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» | Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού | €8.50 | Περισσότερες πληροφορίες στο 2122540000.

Πασχαλινή αυγομανία στο Μουσείο Πειραμάτων

Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4) - εικόνα 2

Το Πάσχα έρχεται και τα αυγά είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του. Στο Μουσείο Πειραμάτων οι μικροί επιστήμονες κάνουν πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας με…αυγά! Τι γίνεται άραγε σε αυτά τα πειράματα; Στο τέλος τα παιδιά φτιάχνουν μια πασχαλινή κατασκευή η οποία θα τους θυμίζει ένα επιστημονικό Πάσχα.

i Κυριακή 14/4, 10.30 π.μ. – 12 μ.μ. & 12.30 – 2 μ.μ. | Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής | Απευθύνεται σε παιδιά 6-11 ετών | €10, για αδέλφια ή φίλους €8 | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2107210105.

Όσοι βιβλιοφάγοι προσέλθετε

Οι εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η μπαλαρίνα που δεν χόρευε» της Ελπίδας Μηναδάκη με εικονογράφηση από την Κριστιν Μενάρ. Το βιβλίο ταξιδεύει τους αναγνώστες του στο Παρίσι του 1900 και τους βοηθάει να μάθουν για τη δύναμη της θέλησης αλλά και για την αξία του να κυνηγούν τα όνειρα τους μέχρι να τα κατακτήσουν όσο απίθανα κι αν φαίνονται. Εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου, ακολουθούν δράσεις για τα παιδιά, ενώ η θεατρική ομάδα «Καρυδότσουφλο» δραματοποιεί το παραμύθι και στη συθνέχεια τα παιδιά κατασκευάζουν χορευτικές φιγούρες με υλικά που δεν χρησιμοποιούνται.

i Σάββατο 13/4, 1 μ.μ. | Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24 | Απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών | Πληροφορίες στο 2103217917.

Κολάζ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4) - εικόνα 3

Η ελευθερία στην τέχνη είναι και η βάση της πολλές φορές. Έτσι και στο Ίδρυμα Θεοχαράκη τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους κολάζ χωρίς περιορισμούς. Χρησιμοποιούν κορδέλες, σχοινιά, χρωματιστά και τυπωμένα χαρτιά και φτιάχνουν τη δική τους μοναδική δημιουργία.

i Κυριακή 4.30 μ.μ. – 6 μ.μ. | Ίδρυμα Θεοχαράκη | Απευθύνεται σε παιδιά 9-18 ετών | € 20 | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2103611206.

Τα Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Την Κυριακή 14/4 τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσα από τις μεταβυζαντινές εικόνες επεισόδια από το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού. Στη συνέχεια φτιάχνουν τις δικές τους ξεχωριστές πασχαλινές δημιουργίες. Την ίδια μέρα υπάρχει και η δυνατότητα ξενάγησης στη μόνιμη έκθεση του μουσείου για τους μεγάλους όπου παρουσιάζονται επιλεγμένα εκθέματα που εικονογραφούν τον κύκλο του Πάθους και της Ανάστασης του Χριστού.

i Κυριακή 14/4, 10 π.μ. (6-7 ετών), 12 μ.μ. (8-10 ετών) | Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο | Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, απαραίτητη αγορά εισιτηρίου από τους ενήλικες | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2132139507.

Μαθαίνοντας για την αρχαία ελληνική τεχνολογία στο Μουσείο «Κοτσανά»

Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4) - εικόνα 4

Το Μουσείο Κοτσανά περιμένει τα παιδιά να ανακαλύψουν τεχνολογικά επιτεύγματα της αρχαιότητας. Μαθαίνουν για τον ελληνικό ακροφωνικό άβακα, μια ειδική πινακίδα που επιτρέπει την γρήγορη τοποθέτηση αριθμών οποιουδήποτε πλήθους και μεγέθους η οποία βγάζει γρήγορα αποτελέσματα από αριθμητικές πράξεις. Στη συνέχεια τα παιδιά διαγωνίζονται και κερδίζουν ένα δώρο από το πωλητήριο του Μουσείου και μαθαίνουν τα μυστικά που κρύβουν κομμάτια του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Τέλος αφού κατασκευάζουν ένα λειτουργικό τμήμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από μέταλλο και πλεξιγκλάς, μαζί με την κατασκευή παίρνουν και ένα χάρτινο (ακροφωνικό) άβακα στο σπίτι γιατί η επιστήμη δεν σταματά ποτέ.

i Κυριακή 14/4, 4 μ.μ. | Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστα Κοτσανά» Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι | Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες | €10 το παιδί, €5 ο ενήλικας | Περισσότερες πληροφορίες στο 211 411 0044.

Παρουσίαση βιβλίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη

Η Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης του Δήμου Αθηναίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 14/4 στην παρουσίαση του παραμυθιού «Ο Δρακόντειος και η Δράκαινα». Η συγγραφές Κατερίνα Δίελα μέσα από το παραμύθι της το οποίο είναι εμπνευσμένο από ένα θρύλο της Εύβοιας στην περιοχή Μάνικα, δείχνει στους αναγνώστες με απλό τρόπο πως αλλάζουμε γνώμη για κάποιον όταν τελικά τον γνωρίσουμε. Το παραμύθι συμπεριλαμβάνεται στο συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών», των εκδόσεων ΩΡΙΩΝ, που περιλαμβάνει δέκα εικονογραφημένα παραμύθια από δέκα διαφορετικούς συγγραφείς, εμπνευσμένα από ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Εκτός από τα παραμύθια, στο βιβλίο περιλαμβάνονται και οι αρχικοί θρύλοι μαζί με προτάσεις δημιουργικής γραφής.

i Κυριακή 14/4, 12 μ.μ. | Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης | Περισσότερες πληροφορίες στο 210 8810884.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.