Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4)

Το Σαββατοκύριακο έρχεται με παρουσίαση βιβλίου, δημιουργίες χωρίς περιορισμούς και πασχαλινές δράσεις.

Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4)

Το Σαββατοκύριακο έρχεται με παρουσίαση βιβλίου, δημιουργίες χωρίς περιορισμούς και πασχαλινές δράσεις.

Παιδικές δημιουργίες χωρίς περιορισμούς

Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4) - εικόνα 1

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης περιμένει τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα τέχνης παίρνοντας έμπνευση από τα έργα του Πιετ Μοντριάν ο οποίος ζωγράφιζε τους πίνακες του χωρίς να έχει τα «εμπόδια» από τις κορνίζες. Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά παίζουν και αυτοσχεδιάζουν μέσα και έξω από φανταστικά πλαίσια, χωρίς να περιορίζονται.

i Κυριακή 14/4, 11.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Απευθύνεται σε παιδιά 5 – 7 ετών | €12, φίλοι ΜΚΤ (1 παιδί μέλος με επίδειξη της κάρτας μέλους στο ταμείο, αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο, το 2ο ή 3ο παιδί €10 | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2107294220 Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 1 μ.μ.

Μαθαίνοντας την ελληνική μυθολογία στον «Ελληνικό Κόσμο»

Στον «Ελληνικό Κόσμο» τσακώνονται ο Ποσειδώνας με την Αθηνά, η Ήρα με την Αφροδίτη, και ο Απόλλωνας με τον Ερμή. Ο Δίας όμως δεν βρίσκεται πουθενά για να επιβάλλει την τάξη. Τα παιδιά βοηθούν τους θεούς να λύσουν τις διαφορές και τις διαμάχες τους, και μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνουν ιστορίες που άλλαξαν την πορεία της Μυθολογίας.

i Κυριακή 14/4, 12.30 μ.μ. | Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» | Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού | €8.50 | Περισσότερες πληροφορίες στο 2122540000.

Πασχαλινή αυγομανία στο Μουσείο Πειραμάτων

Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4) - εικόνα 2

Το Πάσχα έρχεται και τα αυγά είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του. Στο Μουσείο Πειραμάτων οι μικροί επιστήμονες κάνουν πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας με…αυγά! Τι γίνεται άραγε σε αυτά τα πειράματα; Στο τέλος τα παιδιά φτιάχνουν μια πασχαλινή κατασκευή η οποία θα τους θυμίζει ένα επιστημονικό Πάσχα.

i Κυριακή 14/4, 10.30 π.μ. – 12 μ.μ. & 12.30 – 2 μ.μ. | Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής | Απευθύνεται σε παιδιά 6-11 ετών | €10, για αδέλφια ή φίλους €8 | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2107210105.

Όσοι βιβλιοφάγοι προσέλθετε

Οι εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η μπαλαρίνα που δεν χόρευε» της Ελπίδας Μηναδάκη με εικονογράφηση από την Κριστιν Μενάρ. Το βιβλίο ταξιδεύει τους αναγνώστες του στο Παρίσι του 1900 και τους βοηθάει να μάθουν για τη δύναμη της θέλησης αλλά και για την αξία του να κυνηγούν τα όνειρα τους μέχρι να τα κατακτήσουν όσο απίθανα κι αν φαίνονται. Εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου, ακολουθούν δράσεις για τα παιδιά, ενώ η θεατρική ομάδα «Καρυδότσουφλο» δραματοποιεί το παραμύθι και στη συθνέχεια τα παιδιά κατασκευάζουν χορευτικές φιγούρες με υλικά που δεν χρησιμοποιούνται.

i Σάββατο 13/4, 1 μ.μ. | Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24 | Απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών | Πληροφορίες στο 2103217917.

Κολάζ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4) - εικόνα 3

Η ελευθερία στην τέχνη είναι και η βάση της πολλές φορές. Έτσι και στο Ίδρυμα Θεοχαράκη τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους κολάζ χωρίς περιορισμούς. Χρησιμοποιούν κορδέλες, σχοινιά, χρωματιστά και τυπωμένα χαρτιά και φτιάχνουν τη δική τους μοναδική δημιουργία.

i Κυριακή 4.30 μ.μ. – 6 μ.μ. | Ίδρυμα Θεοχαράκη | Απευθύνεται σε παιδιά 9-18 ετών | € 20 | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2103611206.

Τα Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Την Κυριακή 14/4 τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσα από τις μεταβυζαντινές εικόνες επεισόδια από το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού. Στη συνέχεια φτιάχνουν τις δικές τους ξεχωριστές πασχαλινές δημιουργίες. Την ίδια μέρα υπάρχει και η δυνατότητα ξενάγησης στη μόνιμη έκθεση του μουσείου για τους μεγάλους όπου παρουσιάζονται επιλεγμένα εκθέματα που εικονογραφούν τον κύκλο του Πάθους και της Ανάστασης του Χριστού.

i Κυριακή 14/4, 10 π.μ. (6-7 ετών), 12 μ.μ. (8-10 ετών) | Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο | Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, απαραίτητη αγορά εισιτηρίου από τους ενήλικες | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2132139507.

Μαθαίνοντας για την αρχαία ελληνική τεχνολογία στο Μουσείο «Κοτσανά»

Πώς θα περάσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο; (13-14/4) - εικόνα 4

Το Μουσείο Κοτσανά περιμένει τα παιδιά να ανακαλύψουν τεχνολογικά επιτεύγματα της αρχαιότητας. Μαθαίνουν για τον ελληνικό ακροφωνικό άβακα, μια ειδική πινακίδα που επιτρέπει την γρήγορη τοποθέτηση αριθμών οποιουδήποτε πλήθους και μεγέθους η οποία βγάζει γρήγορα αποτελέσματα από αριθμητικές πράξεις. Στη συνέχεια τα παιδιά διαγωνίζονται και κερδίζουν ένα δώρο από το πωλητήριο του Μουσείου και μαθαίνουν τα μυστικά που κρύβουν κομμάτια του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Τέλος αφού κατασκευάζουν ένα λειτουργικό τμήμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από μέταλλο και πλεξιγκλάς, μαζί με την κατασκευή παίρνουν και ένα χάρτινο (ακροφωνικό) άβακα στο σπίτι γιατί η επιστήμη δεν σταματά ποτέ.

i Κυριακή 14/4, 4 μ.μ. | Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστα Κοτσανά» Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι | Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες | €10 το παιδί, €5 ο ενήλικας | Περισσότερες πληροφορίες στο 211 411 0044.

Παρουσίαση βιβλίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη

Η Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης του Δήμου Αθηναίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 14/4 στην παρουσίαση του παραμυθιού «Ο Δρακόντειος και η Δράκαινα». Η συγγραφές Κατερίνα Δίελα μέσα από το παραμύθι της το οποίο είναι εμπνευσμένο από ένα θρύλο της Εύβοιας στην περιοχή Μάνικα, δείχνει στους αναγνώστες με απλό τρόπο πως αλλάζουμε γνώμη για κάποιον όταν τελικά τον γνωρίσουμε. Το παραμύθι συμπεριλαμβάνεται στο συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών», των εκδόσεων ΩΡΙΩΝ, που περιλαμβάνει δέκα εικονογραφημένα παραμύθια από δέκα διαφορετικούς συγγραφείς, εμπνευσμένα από ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Εκτός από τα παραμύθια, στο βιβλίο περιλαμβάνονται και οι αρχικοί θρύλοι μαζί με προτάσεις δημιουργικής γραφής.

i Κυριακή 14/4, 12 μ.μ. | Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης | Περισσότερες πληροφορίες στο 210 8810884.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.