Μια παράσταση «Σαν παιδιού φαντασία»

Ένα ταξίδι από την ελληνική μυθολογία σε ένα νέο φανταστικό κόσμο ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο.

Μια παράσταση «Σαν παιδιού φαντασία»

H φαντασία ενός παιδιού μπορεί να ταξιδεύει μίλια μακριά με τις πιο απλές αφορμές. Έτσι και η παράσταση «Σαν παιδιού φαντασία» περνάει μέσα από την ελληνική μυθολογία με προορισμό ένα νέο φανταστικό κόσμο. Οι Ευτυχία Φαναριώτη, Ίντρα Κέιν, Τζοάννα Βρακά, Βασίλης Γιαννέλος και Δημήτρης Πιέτρης, ο οποίος μάλιστα υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης, παρουσιάζουν την ιστορία δύο αδερφών, του Οδυσσέα και της Αριάδνης, που κάνουν ένα ταξίδι προς τη Φανταστική Βουργουνδούπολη, ξεπερνούν –με συμμάχους τους μικρούς θεατές– όλα τα εμπόδια που βρίσκουν στο δρόμο τους και μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους αλλά και τη γενικότερη έννοια της απώλειας.

Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η παράσταση «Σαν παιδιού φαντασία» έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο - «Αλέκος Αλεξανδράκης», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, για να θέσει προβληματισμούς και να ενισχύσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαν παιδιού φαντασία

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 85 '

Δύο αδέρφια, ο Οδυσσέας και η Αριάδνη, μαθαίνουν μαζί με τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους αλλά και την έννοια της απώλειας μέσα από ένα ταξίδι στη Φανταστική Βουργουνδούπολη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
22/07/2022

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.

Αττικό Άλσος: 7 + 1 παραστάσεις που δεν θα χάσουμε φέτος στο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το πρώτο της φεστιβάλ διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής στο αμφιθέατρο "Κατίνα Παξινού" του Αττικού Άλσους, προσφέροντας πλήθος θεατρικών παραστάσεων στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.