Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο

Βιβλία που σημάδεψαν την παιδική ηλικία εδώ και γενιές, έργα με κοινωνικές διαστάσεις και κλασσικά αριστουργήματα ανεβαίνουν στις παιδικές σκηνές.

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο

#1 «Ο Τρελαντώνης»

Για πολλούς είναι όλη τους η παιδική ηλικία. Το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα που αντλεί έμπνευση από τις σκανταλιές του μικρού αδερφού της, ανεβάζει για δεύτερη φορά η Σοφία Σπυράτου, με τον Σταύρο Σβήγκο στον επώνυμο ρόλο. (Βέμπο)

#2 «Ο Μορμόλης»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 1

Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η Συντεχνία του Γέλιου ανεβάζουν φέτος το έργο-σημείο αναφοράς του Ράινερ Χάχφελντ που έγραψε ιστορία, δίνοντας για πρώτη φορά στο θέατρο για παιδιά κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις. (Σύγχρονο)

#3 «Το σκλαβί»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 2

Εμπνευσμένο από ένα συμιακό παραμύθι για τον νόθο γιο ενός βασιλιά, το βραβευμένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου επιστρέφει στη σκηνή από την οποία ξεκίνησε, σε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. (Πόρτα)

#4 «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 3

Η Σοφία Βγενοπούλου σκηνοθετεί την κλασική ιστορία του Μαρκ Τουέιν που εξερευνά το χάσμα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, μέσα από τις παρεξηγήσεις που δημιουργούν δύο νέοι που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, όταν αλλάζουν ρούχα. (Μικρό Εθνικό)

#5 «Η Παναγία των Παρισίων»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 4

Το αριστούργημα του Βικτόρ Ουγκό ανεβαίνει ως μουσική υπερπαραγωγή από τη Σοφία Σπυράτου, με την πρωτότυπη σύνθεση του Νίκου Κυπουργού και τη Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της Εσμεράλδας και στον Δημήτρη Πιατά στο ρόλο του Κουασιμόδου. (Παλλάς)

Περισσότερες πληροφορίες

Το σκλαβί

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 105 '

Το έργο, το οποίο βασίζεται σε λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη, μιλάει για δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή όμως αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι.

Ο πρίγκιπας και ο φτωχός

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο για το τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αποφασίζουν να αλλάξουν θέσεις;

Ο Μορμόλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο φανταστικός φίλος των παιδιών εκφράζει ελεύθερα όλα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους, σε ένα έργο που λειτούργησε ως αφετηρία νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως.

Η Παναγία των Παρισίων

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ουγκό ζωντανεύει σε μια σύγχρονη θεατρική διασκευή, μέσα από ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Ο Τρελαντώνης

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 110 '

Σε διασκευή του Στρ. Πασχάλη, παρουσιάζεται το αριστούργημα της Δέλτα για τη ζωή των παιδιών μιας μεγαλοαστικής οικογένειας του τέλους του 19ου αιώνα.

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
29/09/2022

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.