Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο

Βιβλία που σημάδεψαν την παιδική ηλικία εδώ και γενιές, έργα με κοινωνικές διαστάσεις και κλασσικά αριστουργήματα ανεβαίνουν στις παιδικές σκηνές.

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο

#1 «Ο Τρελαντώνης»

Για πολλούς είναι όλη τους η παιδική ηλικία. Το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα που αντλεί έμπνευση από τις σκανταλιές του μικρού αδερφού της, ανεβάζει για δεύτερη φορά η Σοφία Σπυράτου, με τον Σταύρο Σβήγκο στον επώνυμο ρόλο. (Βέμπο)

#2 «Ο Μορμόλης»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 1

Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η Συντεχνία του Γέλιου ανεβάζουν φέτος το έργο-σημείο αναφοράς του Ράινερ Χάχφελντ που έγραψε ιστορία, δίνοντας για πρώτη φορά στο θέατρο για παιδιά κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις. (Σύγχρονο)

#3 «Το σκλαβί»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 2

Εμπνευσμένο από ένα συμιακό παραμύθι για τον νόθο γιο ενός βασιλιά, το βραβευμένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου επιστρέφει στη σκηνή από την οποία ξεκίνησε, σε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. (Πόρτα)

#4 «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 3

Η Σοφία Βγενοπούλου σκηνοθετεί την κλασική ιστορία του Μαρκ Τουέιν που εξερευνά το χάσμα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, μέσα από τις παρεξηγήσεις που δημιουργούν δύο νέοι που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, όταν αλλάζουν ρούχα. (Μικρό Εθνικό)

#5 «Η Παναγία των Παρισίων»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 4

Το αριστούργημα του Βικτόρ Ουγκό ανεβαίνει ως μουσική υπερπαραγωγή από τη Σοφία Σπυράτου, με την πρωτότυπη σύνθεση του Νίκου Κυπουργού και τη Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της Εσμεράλδας και στον Δημήτρη Πιατά στο ρόλο του Κουασιμόδου. (Παλλάς)

Περισσότερες πληροφορίες

Το σκλαβί

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 105 '

Το έργο, το οποίο βασίζεται σε λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη, μιλάει για δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή όμως αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι.

Ο Μορμόλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο φανταστικός φίλος των παιδιών εκφράζει ελεύθερα όλα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους, σε ένα έργο που λειτούργησε ως αφετηρία νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως, με τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού.

Η Παναγία των Παρισίων

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ουγκό ζωντανεύει σε μια σύγχρονη θεατρική διασκευή, μέσα από ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Ο Τρελαντώνης

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 110 '

Σε διασκευή του Στρ. Πασχάλη, παρουσιάζεται το αριστούργημα της Δέλτα για τη ζωή των παιδιών μιας μεγαλοαστικής οικογένειας του τέλους του 19ου αιώνα.

Ο πρίγκιπας και ο φτωχός

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο για το τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αποφασίζουν να αλλάξουν θέσεις;

Βέμπο

Καρόλου 18

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.