Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο

Βιβλία που σημάδεψαν την παιδική ηλικία εδώ και γενιές, έργα με κοινωνικές διαστάσεις και κλασσικά αριστουργήματα ανεβαίνουν στις παιδικές σκηνές.

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο

#1 «Ο Τρελαντώνης»

Για πολλούς είναι όλη τους η παιδική ηλικία. Το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα που αντλεί έμπνευση από τις σκανταλιές του μικρού αδερφού της, ανεβάζει για δεύτερη φορά η Σοφία Σπυράτου, με τον Σταύρο Σβήγκο στον επώνυμο ρόλο. (Βέμπο)

#2 «Ο Μορμόλης»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 1

Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η Συντεχνία του Γέλιου ανεβάζουν φέτος το έργο-σημείο αναφοράς του Ράινερ Χάχφελντ που έγραψε ιστορία, δίνοντας για πρώτη φορά στο θέατρο για παιδιά κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις. (Σύγχρονο)

#3 «Το σκλαβί»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 2

Εμπνευσμένο από ένα συμιακό παραμύθι για τον νόθο γιο ενός βασιλιά, το βραβευμένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου επιστρέφει στη σκηνή από την οποία ξεκίνησε, σε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. (Πόρτα)

#4 «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 3

Η Σοφία Βγενοπούλου σκηνοθετεί την κλασική ιστορία του Μαρκ Τουέιν που εξερευνά το χάσμα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, μέσα από τις παρεξηγήσεις που δημιουργούν δύο νέοι που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, όταν αλλάζουν ρούχα. (Μικρό Εθνικό)

#5 «Η Παναγία των Παρισίων»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 4

Το αριστούργημα του Βικτόρ Ουγκό ανεβαίνει ως μουσική υπερπαραγωγή από τη Σοφία Σπυράτου, με την πρωτότυπη σύνθεση του Νίκου Κυπουργού και τη Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της Εσμεράλδας και στον Δημήτρη Πιατά στο ρόλο του Κουασιμόδου. (Παλλάς)

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μορμόλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο φανταστικός φίλος των παιδιών εκφράζει ελεύθερα όλα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους, σε ένα έργο που λειτούργησε ως αφετηρία νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως, με τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού.

Ο πρίγκιπας και ο φτωχός

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο για το τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αποφασίζουν να αλλάξουν θέσεις;

Το σκλαβί

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 105 '

Το έργο, το οποίο βασίζεται σε λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη, μιλάει για δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή όμως αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι.

Η Παναγία των Παρισίων

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ουγκό ζωντανεύει σε μια σύγχρονη θεατρική διασκευή, μέσα από ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Ο Τρελαντώνης

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 110 '

Σε διασκευή του Στρ. Πασχάλη, παρουσιάζεται το αριστούργημα της Δέλτα για τη ζωή των παιδιών μιας μεγαλοαστικής οικογένειας του τέλους του 19ου αιώνα.

Βέμπο

Καρόλου 18

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην Sianti Gallery

Με αφορμή το βιβλίο "Ο Δημήτρης Μυταράς και τα Χρωματικά Ζευγαράκια" της Ελένης Τσαλδίρη, οι μικροί φίλοι της τέχνης δημιουργούν ένα έργο του Μυταρά με τα χρώματα, τα σχήματα και τις πινελιές του ίδιου του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/02/2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο της έκθεσης του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη

Τα παιδιά επεξεργάζονται συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, ώστε να εμβαθύνουν στον κόσμο του Γιάννη Τσαρούχη και της τέχνης του.

Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για όλη την οικογένεια

Μια νέα σειρά κυριακάτικων δράσεων έρχεται από την ομάδα του ΒΜΦ για να συστήσει τα υλικά του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας σε οικογένειες με παιδιά 3-11 ετών.

"Frozen Queen: The music show on ice": Η αγαπημένη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης στο θέατρο Παλλάς

Ένα παραμυθένιο σκηνικό στήνεται με ειδικά εφέ, λαμπερά κοστούμια, θεαματικές χορογραφίες και ακροβατικά, ενώ συμμετέχει και το εθνικό ακροβατικό συγκρότημα Κούβας.

"Ροβινσώνας Κρούσος": Το ταξίδι του πιο διάσημου ναυαγού ολοκληρώνεται στο Μέγαρο Μουσικής

Η μουσικοθεατρική παραγωγή σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, θα βρίσκεται για λίγες μέρες ακόμη στο Μέγαρο.

"Οι τρεις μάγοι": 'Ενα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της μαγείας συμβαίνει στο θέατρο Αυλαία

Τρεις ξεχωριστοί μάγοι με σημαντική πορεία στο χώρο των "μαγικών" ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους θεατές σε μια παράσταση που θα τους μείνει αξέχαστη.