Το Μάρτιο τα παιδιά μαθαίνουν τις ρίζες των υπολογιστών αλλά και του ελαιόλαδου!

Να μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικίας.

Το Μάρτιο τα παιδιά μαθαίνουν τις ρίζες των υπολογιστών αλλά και του ελαιόλαδου!

Να μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικίας.

Από τη Δήμητρα Πέτρου

Το Μάρτιο τα παιδιά μαθαίνουν τις ρίζες των υπολογιστών αλλά και του ελαιόλαδου! - εικόνα 1

Η άνοιξη σιγά σιγά πλησιάζει και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα γούστα κάθε Σαββατοκύριακο.

Με μοναδικό στόχο να μπουν τα παιδιά στη διαδικασία να ενεργοποιηθούν, να ανακαλύψουν, να συνεργαστούν, να φανταστούν, να δημιουργήσουν αλλά και να έρθουν σε επαφή με το χώρο ενός μουσείου και να τον νιώσουν οικείο, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» προσπαθεί να προσεγγίζει τα παιδιά με το παιχνίδι και να δουλέψει μαζί τους με μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαρτίου υπάρχουν διάφορες θεματικές ενότητες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, όπως οι υπολογιστές, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μιμούνται και τελικά μαθαίνουν. Η Μαρία Γρηγοροπούλου, υπεύθυνη μουσειοπαιδαγωγών του «Ελληνικού Κόσμου» μας λέει χαρακτηριστικά : «Η τεχνολογία έχει εισβάλει στη ζωή μας και κυρίως στις ζωές των νεότερων. Στον «Ελληνικό Κόσμο» λειτουργεί εδώ και χρόνια η Θόλος, το θέατρο εικονικής πραγματικότητας, ένα σημαντικό εργαλείο στη μετάδοση γνώσης με έναν ιδιαίτερα βιωματικό τρόπο. Έχοντας ως σήμα κατατεθέν του χώρου τη Θόλο δεν είναι φυσικό να γεννηθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που να πραγματεύεται αυτό ακριβώς; Την ιστορική εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και τη γέννηση της εικονικής πραγματικότητας;»

Για την επιλογή των θεματικών στα εκπαιδευτικά προγράμματα η Μαρία Γρηγοροπούλου εξηγεί: «Από τη μια πλευρά, επιλέγουμε θέματα που αρέσουν σε εμάς σε σχέση με τα παιδιά. Μας ευχαριστούν να τα επεξεργαζόμαστε σε επίπεδο σχεδιασμού και μας δίνουν το ερέθισμα για να δημιουργήσουμε ξεχωριστές δραστηριότητες για τα παιδιά κάθε ηλικίας που να συνδυάζουν τις δεξιότητες τους. Από την άλλη μεριά μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης και επεξεργασίας στοιχείων της επισκεψιμότητας μπορούμε να φτάνουμε σε συμπεράσματα σχετικά με τις προτιμήσεις των ίδιων παιδιών».

Εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββάτου

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Το Μάρτιο τα παιδιά μαθαίνουν τις ρίζες των υπολογιστών αλλά και του ελαιόλαδου! - εικόνα 2

Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και ιστορίες παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στο ταξίδι του νερού (3/3), ενώ λίγο αργότερα τα παιδιά ανακαλύπτουν όλη την διαδικασία παρασκευής και τα συστατικά του ψωμιού από την αρχή μέχρι το τέλος (10/3). Ένας παιχνιδιάρης αέρας θα παρασύρει τους μικρούς επισκέπτες στο ταξίδι του (17/3) και το πιο πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης, η ελιά θα μας μάθει όλο τον κύκλο εργασιών που χρειάζεται ώστε να παραχθεί το ελαιόλαδο (24/3). Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου ( 31/3) μικροί και μεγάλοι επιβιβάζονται σε ένα διαστημόπλοιο και γνωρίζουν από κοντά τη Σελήνη.

Ώρα έναρξης: 11:30 π.μ.
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: € 8 το παιδί, € 4 ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).
Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 2122540000

Εκπαιδευτικά προγράμματα Κυριακής

Για παιδιά 5-12 ετών

Το Μάρτιο τα παιδιά μαθαίνουν τις ρίζες των υπολογιστών αλλά και του ελαιόλαδου! - εικόνα 3

Την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου ανακαλύψτε τις ρίζες των υπολογιστών παίζοντας και επικοινωνώντας ( 4/3, Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού) και στη συνέχεια γνωρίστε το διάσημο ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο και ζωγραφίστε με όπλα την έμπνευση και την φαντασία ( 11/3, Νηπιαγωγείο- Γ’ Δημοτικού). Στις 18/3 απολαύστε την τελευταία Κυριακή του μήνα γνωρίζοντας το ομαδικό πνεύμα σε ένα ταξίδι στις μακρινές θάλασσες (Νηπιαγωγείο – Γ’ Δημοτικού).

Ώρες έναρξης: 12:30 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 2122540000


i Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, 2122540000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

7 νέα παιδικά βιβλία για το φθινόπωρο

Ξεχωρίσαμε τις νέες εκδόσεις που θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς βιβλιοφάγους αυτό το φθινόπωρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2022

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του κόσμου στο "Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης"

Βόλτες στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη, την Πινακοθήκη Γκίκα, αλλά και σε ατελιέ μεγάλων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης.

"Ροβινσώνας Κρούσος" στο Μέγαρο από την Τατιάνα Λύγαρη

Η προπώληση για την συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια έχει ήδη αρχίσει.

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.