Τέσσερα πασχαλινά camp για παιδιά

Δραστηριότητες που θα γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών με δημιουργικές δραστηριότητες την περίοδο των γιορτών.

Τέσσερα πασχαλινά camp για παιδιά

Οι μέρες του Πάσχα κοντεύουν, τα σχολικά βιβλία μπαίνουν για λίγο στην άκρη και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Τα πασχαλινά camp δίνουν τη λύση, καθώς προσφέρουν καθημερινή διασκέδαση και φύλαξη, για να είναι παιδιά και γονείς ευχαριστημένοι. Συγκεντρώσαμε τέσσερα ολιγοήμερα πασχαλινά παιδικά camp για όλα τα γούστα…

Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Τέσσερα πασχαλινά camp για παιδιά - εικόνα 1

Μια από τις σπάνιες ευκαιρίες συνδυασμού ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης στην τέχνη περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5-10 ετών που θα συμμετέχουν στο πασχαλινό camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης. Από 10-13 και 18-21 Απριλίου και για 8 ώρες ημερησίως (8.30 π.μ. -16.30 μ.μ.), το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί δράσεις που προάγουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την έκφραση, υπηρετώντας μέσα από το παιχνίδι παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Το προσεγμένο πρόγραμμα του πασχαλινού camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια με αφορμή μεγάλους καλλιτέχνες, θεματικές εικαστικές δράσεις εκτός μουσείου, ξεναγήσεις και εξερευνήσεις στην Πλάκα, δημιουργικές επισκέψεις σε άλλα μουσεία, θεατρικά εργαστήρια, μουσικοκινητική με το σύστημα Carl Orff, αφήγηση παιδικών βιβλίων, αλλά και παιχνίδια κίνησης στον ήσυχο πεζόδρομο του μουσείου, παιχνίδια δεξιοτήτων από τους ειδικούς και δράσεις εμπνευσμένες από τις εκθέσεις του μουσείου.

Μουσείο Παιδικής Τέχνης, Kόδρου 9, Πλάκα, 2103312621 & 2103312750

Μουσείο Πειραμάτων

Τέσσερα πασχαλινά camp για παιδιά - εικόνα 2

Οι μικροί επιστήμονες 6-10 ετών αφήνουν στην άκρη τα σχολικά τους βιβλία, φορούν τις εργαστηριακές τους φόρμες και δίνουν ραντεβού στο ημερήσιο, πεντάωρο (9 π.μ. – 2 μ.μ.) Easter Camp του Μουσείου Πειραμάτων! Από τις 10 μέχρι τις 13 Απριλίου τους περιμένουν διαφορετικά παιχνίδια, πασχαλινές κατασκευές και, φυσικά, πειράματα, που γεμίζουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών. Μάλιστα, πέρα από την… πνευματική τροφή, το μουσείο Πειραμάτων προσφέρει πρωινό και κολατσιό στους μικρούς επιστήμονες, φροντίζοντας έτσι το μυαλό τους να είναι πάντα σε εγρήγορση!

Μουσείο Πειραμάτων, Συβρισσαρίου 6 Καισαριανή, 2107210105 & 2107610038

Πρότυπο Παιδικό Κέντρο τέχνης και δημιουργίας «Καλλιτεχνούπολη»

Τέσσερα πασχαλινά camp για παιδιά - εικόνα 3

Η «Καλλιτεχνούπολη» ανοίγει και φέτος τις πόρτες της σε παιδιά ηλικίας 4-13 ετών και τους προσκαλεί να περάσουν τις μέρες του Πάσχα… καλλιτεχνικά! Τα πασχαλινά δημιουργικά εργαστήρια - camp του κέντρου διεξάγονται στις 10-13/4 και στις 17-21/4, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ. και περιλαμβάνουν πλήθος εικαστικών εργαστηρίων, ομαδικών παιχνιδιών και θεατρικών δράσεων εμπνευσμένα από τα έθιμα της Λαμπρής.

Τα παιδιά βάζουν μπροστά τη δημιουργική τους φαντασία και στολίζουν χειροποίητες πασχαλινές κάρτες και πολύχρωμες λαμπάδες, ενώ οι ανοιξιάτικες κατασκευές τους θα τους συντροφεύουν μέχρι τις επόμενες διακοπές. Τέλος, στα συν προσθέτουμε και το ταξίδι σε σοκολατένιους κόσμους, καθώς μαζί με το Kids Cooking Club παρασκευάζουμε και διακοσμούμε σοκολατένια αυγά, αλλά και μαθαίνουμε για την ιστορία της σοκολάτας!

Καλλιτεχνούπολη, Δημητρίου Ράλλη 104 & Αντ. Θεοχάρη, Καλλίπολη Πειραιά, 2104514888

Πασχαλινό αναρριχητικό camp στην Πάρνηθα

Τέσσερα πασχαλινά camp για παιδιά - εικόνα 4

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο camp, ιδανικό για μικρούς και… δραστήριους φυσιολάτρες προτείνει η Trekking Hellas, από τις 9-12/4. Με βάση το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα που θα τους φιλοξενεί όλες τις μέρες, τα παιδιά ηλικίας 8-14 ετών εξορμούν καθημερινά στη φύση και έρχονται σε επαφή με το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης, δίπλα σε έμπειρους εκπαιδευτές.

Πέρα από τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στο σπορ της αναρρίχησης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως προβολές ταινιών και επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και πασχαλινό εργαστήριο με ψήσιμο παραδοσιακών λιχουδιών! Πάτρε μια γεύση από το περσινό camp:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.