Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο περιμένει τα παιδιά για να γνωρίσουν το σύγχρονο τσίρκο.

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο περιμένει τα παιδιά για να γνωρίσουν το σύγχρονο τσίρκο έτσι όπως αυτό προκύπτει μέσα από παιχνίδια δεξιότητας (juggling) και τον χειρισμό αντικειμένων στο εργαστήρι του θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογερόπουλου, κάθε Σάββατο 11/2 - 16/5.

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ - εικόνα 1

Ξεκινώντας, τα παιδιά περιεργάζονται χαρακτηριστικά αντικείμενα του τσίρκου όπως μπάλες, κορίνες, στεφάνια, μπαστούνια, μαντήλια και καπέλα. πειραματίζονται με αυτά και βρίσκουν νέους δημιουργικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσουν. Στη συνέχεια μαθαίνουν τα βασικά της ζογκλερικής τέχνης όπως παιχνίδι με τρία αντικείμενα, πετάγματα, ισορροπίες, μεταφορές, πτώσεις. Τελικά, επιλέγοντας τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσουν, κάνουν τα δικά τους ατομικά και ομαδικά κόλπα. Πολλά τα οφέλη του εργαστηρίου, τα παιδιά καλλιεργούν την αμφιδεξιότητα και την λογικομαθηματική νοημοσύνης ενώ παράλληλα αναπτύσσουν χωροδιατακτική αντίληψη. Το σημαντικότερο όμως είναι η ανάπτυξη της φαντασίας, η καλλιέργεια της ομαδικότητας και η άνοδος της αυτοεκτίμησης.

Στο εργαστήρι διδάσκει ο Γιώργος Σεραφειμίδης. Από το 2002 ασχολείται με το contact juggling καθώς και με άλλες μορφές χειρισμού αντικειμένων. Το 2007 αρχίζει να ερευνά συστηματικά δομές και θεωρίες του graphic manipulation. Το 2011 ολοκληρώνει την έρευνα αναπτύσσοντας τη δική του θεωρία στη νέα αυτή μορφή χειρισμού αντικειμένων. Το ενδιαφέρον του για το σύγχρονο τσίρκο τον ωθεί να ασχοληθεί με τον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια αποκτώντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Από το 2006 διδάσκει τεχνικές σύγχρονου τσίρκου και χειρισμού αντικειμένων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες οργανώνοντας εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια.

Κόστος: €140

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου, Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, 2103249829

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.