Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο περιμένει τα παιδιά για να γνωρίσουν το σύγχρονο τσίρκο.

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο περιμένει τα παιδιά για να γνωρίσουν το σύγχρονο τσίρκο έτσι όπως αυτό προκύπτει μέσα από παιχνίδια δεξιότητας (juggling) και τον χειρισμό αντικειμένων στο εργαστήρι του θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογερόπουλου, κάθε Σάββατο 11/2 - 16/5.

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ - εικόνα 1

Ξεκινώντας, τα παιδιά περιεργάζονται χαρακτηριστικά αντικείμενα του τσίρκου όπως μπάλες, κορίνες, στεφάνια, μπαστούνια, μαντήλια και καπέλα. πειραματίζονται με αυτά και βρίσκουν νέους δημιουργικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσουν. Στη συνέχεια μαθαίνουν τα βασικά της ζογκλερικής τέχνης όπως παιχνίδι με τρία αντικείμενα, πετάγματα, ισορροπίες, μεταφορές, πτώσεις. Τελικά, επιλέγοντας τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσουν, κάνουν τα δικά τους ατομικά και ομαδικά κόλπα. Πολλά τα οφέλη του εργαστηρίου, τα παιδιά καλλιεργούν την αμφιδεξιότητα και την λογικομαθηματική νοημοσύνης ενώ παράλληλα αναπτύσσουν χωροδιατακτική αντίληψη. Το σημαντικότερο όμως είναι η ανάπτυξη της φαντασίας, η καλλιέργεια της ομαδικότητας και η άνοδος της αυτοεκτίμησης.

Στο εργαστήρι διδάσκει ο Γιώργος Σεραφειμίδης. Από το 2002 ασχολείται με το contact juggling καθώς και με άλλες μορφές χειρισμού αντικειμένων. Το 2007 αρχίζει να ερευνά συστηματικά δομές και θεωρίες του graphic manipulation. Το 2011 ολοκληρώνει την έρευνα αναπτύσσοντας τη δική του θεωρία στη νέα αυτή μορφή χειρισμού αντικειμένων. Το ενδιαφέρον του για το σύγχρονο τσίρκο τον ωθεί να ασχοληθεί με τον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια αποκτώντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Από το 2006 διδάσκει τεχνικές σύγχρονου τσίρκου και χειρισμού αντικειμένων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες οργανώνοντας εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια.

Κόστος: €140

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου, Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, 2103249829

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.