Λαϊκά παραμύθια στο ΠΙΟΠ

Οι μικροί φίλοι του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) είναι προσκεκλημένοι στη δραματοποιημένη αφήγηση των παιδικών βιβλίων των εκδόσεων του Ιδρύματος την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Λαϊκά παραμύθια στο ΠΙΟΠ

Οι μικροί φίλοι του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) είναι προσκεκλημένοι στη δραματοποιημένη αφήγηση των παιδικών βιβλίων των εκδόσεων του Ιδρύματος την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Λαϊκά παραμύθια στο ΠΙΟΠ - εικόνα 1

Με τη βοήθεια της θεατροπαιδαγωγού Μαρίας Τερζάκη το λαϊκό παραμύθι «Της Ελιάς το Δάκρυ» με τις εικόνες της Διατσέντας Παρίση ζωντανεύει στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ. Με αφήγηση, εικαστικά, δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 8 ετών καλλιεργούν τη φαντασία τους και ανακαλύπτουν την αξία των βιβλία.

Η ιστορία του αγοριού με το ιδιαίτερο όνομα της Ελιάς το Δάκρυ προέρχεται από λαϊκό παραμύθι της Σάμου. Εξιστορούνται οι περιπετειώδεις αναζητήσεις ενός αγοριού που διέθετε αξιοθαύμαστες δυνάμεις και ασκούσε μεγάλη επιρροή τόσο στα στοιχεία της φύσης όσο και σε μυθικά πλάσματα, όπως οι δράκοι που τον συνόδευαν στην περιήγησή του.

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα, Αθήνα 17675
Τηλ: 210-3739651
Web: www.piop.gr
Ώρα 17:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

23/09/2022

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Οκτώβριο

Τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των τεχνών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

"Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας": Μια παράσταση που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα

Το θεατρικό σε σκηνοθεσία Στέφανου Παπατρέχα και Νάντιας Δαλκυριάδου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον.

Τα Ηράκλεια 2022 είναι αφιερωμένα στα παιδιά και την παράδοση

Με ένα ακόμα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση, κυρίως όμως, στα παιδιά συνεχίζεται το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Μάικ ο Φασολάκης κάνει "Πάρτυ!" στο θέατρο Ήβη

Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών που δημιούργησε η Μαρί Κωνσταντάτου επιστρέφει για να μας διηγηθεί τις νέες του περιπέτειες.