Άγκυρα στον πολιτισμό

Λογοτεχνία, μουσική, θέατρο, εικαστικά και Καραγκιόζης συναντιούνται στο ωραίο νεοκλασικό του πολυχώρου Άγκυρα στην Σόλωνος.

Άγκυρα στον πολιτισμό

Λογοτεχνία, μουσική, θέατρο, εικαστικά και Καραγκιόζης συναντιούνται στο ωραίο νεοκλασικό του πολυχώρου Άγκυρα στην Σόλωνος.

Άγκυρα στον πολιτισμό - εικόνα 1

Βόλτα στο κέντρο μαζί με τα παιδιά και πολλές φορές ίσως έχετε αναρωτηθεί τι μπορεί να σας προσφέρει κοινή απόλαυση στη διασκέδαση…Στην καρδιά της πόλης, στην οδό Σόλωνος, ο πολυχώρος Άγκυρα, ο οποίος στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1890, κρύβει έναν κόσμο που αξίζει να ανακαλύψετε μαζί με τα παιδιά.

Άγκυρα στον πολιτισμό - εικόνα 2

Στο ισόγειο θα βρείτε το βιβλιοπωλείο με άπειρες παλιές και νέες εκδόσεις αλλά κι ένα χαριτωμένο καφέ. Στο χώρο εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου φιλοξενούνται μουσικά δρώμενα, αφηγήσεις, λογοτεχνικές βραδιές, happenings για μικρούς και μεγάλους.

Άγκυρα στον πολιτισμό - εικόνα 3

Το πρόγραμμα μάλιστα των εκδηλώσεων εμπλουτίζεται ενόψει των γιορτών. Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να δουν πως είναι τα παλιά παιχνίδια μέσα από την «Έκθεση Παλιού και Συλλεκτικού Παιχνιδιού» και κλείστε θέση για τον Καραγκιόζη. Ο καραγκιοζοπαίκτης Άθως Δανέλλης έχει απλώσει τον μπερντέ στην Άγκυρα και παρουσιάζει έργα στο πνεύμα των γιορτών.

Αυτό είναι το πρόγραμμα των παραστάσεων:

17/12 | «Τα Χριστούγεννα των κολλητηριών»
Τα Κολλητήρια είναι στεναχωρημένα, αφού η φτώχεια δεν τους επιτρέπει να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Ο Καραγκιόζης όμως, με τον Χατζηαβάτη και την βοήθεια της γνωστής καραγκιοζοπαρέας, ετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη.

24/12 | «Χριστούγεννα στη γειτονιά»
Ο Κύριος Ξηροτύρης ζητά βοήθεια από τον Χατζηαβάτη για να οργανώσει το μεγάλο χριστουγεννιάτικο γλέντι. Ο Χατζηαβάτης βέβαια αποφασίζει να συνεργαστεί με τον Καραγκιόζη. Οι δυο αχώριστοι φίλοι καλούν και τη γνωστή καραγκιοζοπαρέα και η γιορτή ξεκινά. Πώς θα τα καταφέρει ο Καραγκιόζης ανάμεσα σε τόσες λαχταριστές λιχουδιές, μεζέδες και γλυκά χωρίς να γίνουν όλα άνω-κάτω;

31/12 | «Ο Πονηρός καλικάντζαρος»
Όπως κάθε χρόνο, οι καλικάντζαροι έχουν ανέβει στη γη και με τις σκανταλιές και τις πονηριές τους αναστατώνουν τα νοικοκυριά στις γειτονιές. Ένας καλικαντζαράκος όμως, πιο παιχνιδιάρης και πιο σκανταλιάρης από τους άλλους, έχει βάλει σε μπελάδες όλη την καραγκιοζογειτονιά. Ο Καραγκιόζης, η Αγλαΐα και τα κολλητήρια αποφασίζουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους!

Μετά την παράσταση οι μικροί – αλλά και οι μεγάλοι! – φίλοι του Καραγκιόζη θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν πολλά από τα μυστικά της μαγικής τέχνης του θεάτρου σκιών.


Κάθε Σάββατο, 12.30μ.μ – 1.30μ.μ
Εισιτήριο: € 5
Πληροφορίες και απαραίτητες κρατήσεις θέσεων: 2103837667(εσωτ 1) ώρες 9.30μ.μ - 3μ.μ

Άγκυρα στον πολιτισμό - εικόνα 4

«Έκθεση Παλιού και Συλλεκτικού Παιχνιδιού»

Δευτέρα – Πέμπτη, 10 π.μ. - 4μ.μ.
Παρασκευή, 10π.μ. - 5μ.μ.
Σάββατο, 10π.μ. - 4μ.μ.
Κυριακή, 12π.μ. - 4μ.μ.

Εισιτήριο: ενήλικες € 5, οικογένειες, παιδιά και φοιτητές € 3


Πολυχώρος Άγκυρα, Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καραγκιόζης «ξαναχτυπά»

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 60 '

Πρόγραμμα παραστάσεων: «Χριστούγεννα στη γειτονιά» (24/12), « Ο Πονηρός καλικάντζαρος» (30/12)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".