9 παραστάσεις και ταινίες στο Πλανητάριο

Εννέα εντυπωσιακές πλανηταριακές παραστάσεις και ταινίες θόλου μπορείτε να απολαύσετε και αυτό το Φθινόπωρο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

9 παραστάσεις και ταινίες στο Πλανητάριο

Εννέα εντυπωσιακές πλανηταριακές παραστάσεις και ταινίες θόλου μπορείτε να απολαύσετε και αυτό το Φθινόπωρο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Οι επιμορφωτικές όσο και επίκαιρες παραστάσεις του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου απευθύνονται, ανάλογα με την θεματολογία τους, σε όλες τις ηλικίες (από 5 ετών δηλαδή και άνω)!

9 παραστάσεις και ταινίες στο Πλανητάριο - εικόνα 1

Κάθε απόγευμα από Τετάρτη έως και Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο από τις 10:30 το πρωί ως και τις 8:30 το βράδυ το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο υποδέχεται τους θεατές και τους προτείνει ένα εντυπωσιακό, επιμορφωτικό εικονικό ταξίδι από τις εσχατιές του Σύμπαντος έως…. τον κόσμο των νανοϋλικών και της απειροελάχιστης ύλης. Από τα «Μονοπάτια των Άστρων» τον «Ζωντανό Πλανήτη» και τον «Αγγελιοφόρο του Σύμπαντος», έως τους «Παράξενους Κόσμους στο Ηλιακό Σύστημα», το «Σύμπαν του Hubble» τα «Μυστικά του Αθέατου Κόσμου» αλλά και την επίκαιρη ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν», οι μικροί μας θεατές (άνω των 10 ετών) αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι έχουν την ευκαιρία (ανάλογα με την παράσταση που θα επιλέξουν) να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με την Γη, το Ηλιακό μας Σύστημα, τον Γαλαξία μας αλλά και με τα μυστικά του Σύμπαντος κι όλα αυτά στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά πλανητάρια του κόσμου.

9 παραστάσεις και ταινίες στο Πλανητάριο - εικόνα 2

Παράλληλα «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς μας φίλους άνω των 10 ετών, να κάνουν ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων, ενώ η παιδική παράσταση «Μια Βόλτα στο Φεγγάρι» θα ταξιδέψει τους μικρούς μας θεατές άνω των 5 ετών, έως την «κοντινή μας» Σελήνη μέσα από μια παράσταση κατάλληλη για αυτές τις ηλικίες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.eef.edu.gr Facebook: Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Πρόγραμμα παραστάσεων για σχολικές ομάδες

9 παραστάσεις και ταινίες στο Πλανητάριο - εικόνα 3

Οι σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης είναι ευπρόσδεκτες, στην καθιερωμένη πλέον επιμορφωτική επίσκεψη στο Πλανητάριο, όλα τα πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Για τους μαθητές/τριες Ε, Στ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου προτείνεται φέτος η παράσταση «Στα μονοπάτια των Άστρων», που αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στους θαυμαστούς παράξενους κόσμους του Γαλαξία μας, ενώ οι μικρότεροι σε ηλικία (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Α-Δ Δημοτικού) θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Μία Βόλτα στο Φεγγάρι» και θα γνωριστούν για πρώτη φορά με το Πλανητάριο, μέσα από μια παιδική παράσταση ειδικά διασκευασμένη για αυτούς.

9 παραστάσεις και ταινίες στο Πλανητάριο - εικόνα 4

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους στο τηλέφωνο κρατήσεων του Πλανηταρίου: 210 9469641. Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: public@eef.edu.gr. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Ίδρυμα Ευγενίδου, Δημόσιες Σχέσεις, Γραφείο Τύπου, Εύη Γαρδίκη. e-mail: gardiki@eef.edu.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
29/09/2022

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.