Tα παιδιά ανακαλύπτουν την αρχαία κεραμική

'Άλλο ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο κεραμικής στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής

Tα παιδιά ανακαλύπτουν την αρχαία κεραμική

'Άλλο ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο κεραμικής στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής

Tα παιδιά ανακαλύπτουν την αρχαία κεραμική - εικόνα 1

Το χώμα, το νερό και η φωτιά, στοιχεία που συνθέτουν την αρχέγονη τέχνη της κεραμικής. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα τρία αυτά στοιχεία. Παίζουν με την αίσθηση της αφής και μαθαίνουν τις βασικές αρχές και τεχνικές της κεραμικής.

Σπάνε τη γη για να φτιάξουν πηλό, όπως οι αρχαίοι.
Γνωρίζουν τις απαρχές της κεραμικής. Εμπνέονται από τα προϊστορικά αγγεία και ειδώλια και πλάθουν από πηλό θεούς, ανθρώπους, ζώα, κούπες και άλλα…..
Τέλος μαθαίνουν πως η φωτιά μεταμορφώνει τη γη σε κεραμικό. Ψήνουν τα κεραμικά τους σε πρωτόγονο καμίνι με ξύλα.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θαλασσινή Μπράτσου (ιστορικός τέχνης-κεραμίστρια), σε συνεργασία με τη Λουκία Δραγάτση (εικαστικό) και τη Δήμητρα Σιδηροπούλου (αρχαιολόγο).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 6-13 χρονών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 συναντήσεις (9/4, 16/4, 23/4, 15/5). Τα μαθήματα γίνονται Σάββατο πρωί 11-1 και την Κυριακή 15 Μαΐου. Οι μαθητές μας θα πάρουν τα αντικείμενα τους ψημένα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των υλικών των εργαλείων).
Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων με μήνυμα στη σελίδα του μουσείου facebook (https://www.facebook.com/kmnka?ref=hl), μέσω email στο kmnk@otenet.gr στην ιστοσελίδα www.potterymuseum.gr και στη γραμματεία του Μουσείου Νεώτερης Κεραμικής 210-3318491-5 (Δευτέρα -Παρασκευή) και στο 6976831629

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.