Η γιορτή του Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών

Με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών, το πρόγραμμα των αθλητικών ακαδημιών ΟΠΑΠ, επιδιώκει την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού.

Η γιορτή του Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών

Με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα των αθλητικών ακαδημιών ΟΠΑΠ, επιδιώκει την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα

Η γιορτή του Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών - εικόνα 1

Αναλυτικότερα, οι αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ, είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο στηρίζει 125 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας 10.000 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα οι ακαδημίες επωφελούνται με υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό, επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους καθώς και προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA. Επίσης, προβλέπεται η ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά αλλά και συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Το ταξίδι των φεστιβάλ

Η γιορτή του Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών - εικόνα 2

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται μεγάλες γιορτές αθλητισμού, σε δέκα πόλεις της Ελλάδας με πρώτη στάση αυτή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης και δεύτερη την Πάτρα, την περασμένη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, όπου η ΟΠΑΠ έχει ήδη μοιραστεί τη χαρά του αθλητισμού με 1.880 παιδιά και του 2.850 γονείς και συνοδούς τους. Το ταξίδι των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών συνεχίζεται σε Αθήνα, Κατερίνη, Λάρισα, Άργος, Ιωάννινα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη.

Η φιλοσοφία

Η γιορτή του Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών - εικόνα 3

Κατά τη συμμετοχή των παιδιών στις Ακαδημίες, ακολουθούν πιστά τη φιλοσοφία του προγράμματος, ενώ όλες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Οι μικροί αθλητές, συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι γονείς και συνοδοί παρακολούθούν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών. Οι προπονητές όλων των ακαδημιών παρακολουθούν προπονητικό σεμινάριο από τον υπεύθυνο της προπονητικής ομάδας του προγράμματος και βοηθό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Κώστα Τσάνα.

Η γιορτή της Πάτρας

Η γιορτή του Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών - εικόνα 4
Εθνική Ομάδα Στίβου-Βάδην

Ειδικά στο φεστιβάλ της Πάτρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο Πατρών και αφορούσε στην ευρύτερη περιοχή των νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Κεφαλληνίας, έδωσαν δυναμικό παρόν 11 ακαδημίες από αυτές τις περιοχές και συμμετείχαν 1050 παιδιά και 1800 γονείς ή συνοδοί.

Περισσότερες πληροφορίες: www.sportsacademies.opap.gr/el

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί