Στο μυθικό βασίλειο του Γυάλινου

Μπορεί να χορέψει μια τσαγιέρα; Πως είναι να κρεμιέσαι από ένα αστέρι; «Στο φωτεινό δωμάτιο» του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου ζωντανεύει ένας παράξενος κόσμος από αυτή τη Κυριακή.

Στο μυθικό βασίλειο του Γυάλινου

«Το παιδικό δωμάτιο, αντικατοπτρίζοντας το παιδικό μυαλό, μετατρέπεται σε ένα προσωπικό κι απέραντο μυθικό βασίλειο, ένα τοπίο ποτισμένο με φαντασία κι επιθυμία για πειράματα, νέες εμπειρίες κι ανακαλύψεις κόσμων φανταστικών…» υπογραμμίζει στο σημείωμα της, και μας προετοιμάζει, η Ντίνα Σταματοπούλου, συγγραφέας και σκηνοθέτις της παιδικής παράστασης που ανεβαίνει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Εννέα ηθοποιοί και μουσικοί χρησιμοποιούν τεχνικές θεάτρου σιλουετών και στοιχεία της Commedia dell arte, κάνουν ακροβατικά και παίζουν μουσική «Στο Φωτεινό Δωμάτιο», που είναι εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Γκαίτε «Ο μαθητευόμενος μάγος». Η περιπέτεια και η μαγεία κυριαρχούν ακολουθώντας το ρυθμό της μουσικής που έγραψε ο Κωστής Μαραβέγιας. Το θεατρικό ταξίδι ξεκινά την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Στο φωτεινό δωμάτιο

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 85 '

Μια ιστορία για τη συναισθηματική νοημοσύνη μικρών και μεγάλων με πρωτότυπη μουσική του Κ. Μαραβέγια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

10 συμβουλές για ασφαλή Χριστούγεννα

Το Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" προτείνει χρήσιμες συμβουλές για χαρούμενες γιορτές

05/12/2022

Νένα Μεντή και Ρένη Πιττακή διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού θεάτρου μοιράζονται τις πιο παραμυθένιες ιστορίες δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Εθνικού Θεάτρου στο Ρεξ.

Τις γιορτές τα παιδιά εκπαιδεύονται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και εκπαιδευτικά προγράμματα με γιορτινή διάθεση.

"Ο κήπος με τα συναισθήματα" της Βίκυς Σακκή, στο Φουαγιέ του Δηµοτικού Θεάτρου Πειραιά

Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της συγγραφέα Βίκυς Σακκή για μικρούς και οπωσδήποτε μεγαλύτερους αναγνώστες.

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων για το "Παραμύθι χωρίς όνομα"

Η παράσταση που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι και είναι sold out από την πρώτη μέρα που ανέβηκε βρίσκεται σε γιορτινή διάθεση προσφέροντας έξτρα παραστάσεις.

"Σκρουτζ The Musical": Ένα ξεχωριστό θέαμα για όλη την οικογένεια

Ζωντανή ορχήστρα και ένας λαμπερός θίασος 25 συντελεστών ανεβαίνουν στη σκηνή του Ακροπόλ και παρουσιάζουν την πιο χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση.