afieroma

Fish spots που σπαρταράνε!

Ξεχωριστά εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρι

ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ

ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ

Ασύγκριτη σχέση ποιότητας-τιμής

Θαλασσοφαγία περιωπής στη Γλυφάδα σε ύφος μαμαδίστικης κουζίνας, πληθωρικό δίσκο με ορεκτικά στην αρχή, ολόφρεσκα ψαράκια στην εποχή τους και τέλειες τιμές σε σύγχρονο περιβάλλον.

Το μοντέρνο γλυφαδιώτικο στέκι επιμένει από την πρώτη στιγμή στη φιλοσοφία της ελληνικής σπιτικής κουζίνας, με φοβερή σχέση ποιότητας-τιμής και ψαρο-γαστρονομία για όλους. Δίσκος κρύων ορεκτικών στην αρχή από τη μητέρα του Γιώργου Κιρμίζογλου, ενός εκ των ιδιοκτητών, ανάμεσα στα οποία και μια θαυμάσια σκορδαλιά θρακιώτικη, με καρύδι και ψωμί. Στην κουζίνα ο Στάθης Ζαγορίτης, ο άλλος συνεταίρος, βγάζει έξοχες νοστιμιές, όπως λαχανοντολμάδες με παστό μπακαλιάρο, μοσχοβο­λιστή φιλεταρισμένη σαρδέλα στα κάρβουνα με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι, κακκαβιά και ταρτάρ φρέσκου σολομού. Στο «Σαρδελάκι» κολυμπούν μόνο ελληνικά μικρά ψαράκια και θαλασ­σινά, μόνο στην εποχή τους και μόνο όταν ο καιρός το επιτρέπει. Μπαρμπουνάκια, σαρδέλες αλλά και κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας με χοντρό αλάτι και ουρές πεσκανδρίτσας στα κάρβουνα, φιλεταρισμένος γαύρος τηγανητός σαν… τσιπς και παλαιωμένο τσίπουρο από τον Τίρναβο ή καλό δικό τους χύμα κρασί – ό,τι χρειάζεσαι για να ευχαριστηθείς ψαροφαγία περιωπής σε τιμές-όνειρο!

TIP:

ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ Φοίβης 15, Γλυφάδα , τηλ. 2114021195 , https://el-gr.facebook.com/pages/%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9/346803288720822

Αφετηρία:
Προορισμός: