Νάπολη - Γαστρονομία

Βρίσκεστε στην πατρίδα της salsa alla Napoletana, της mozzarella di bufala και της πίτσας. Γευτείτε, λοιπόν, μια αυθεντική μακαρονάδα alla Napoletana ή πίτσα από μια ευρεία γκάμα επιλογών, με πρώτες και καλύτερες τη Margherita και τη Salsicce e Friarielli (με λουκάνικο, ένα είδος πικάντικου μπρόκολου, mozzarella κι ελαιόλαδο). Επίσης, υπάρχουν άφθονα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά: zuppa di pesce (ψαρόσουπα), polpi affogati (χταπόδι με σάλτσα), frutti di mare crudi (ωμά οστρακοειδή), frittura di pesce (τηγανητά ψάρια) αλλά και μακαρόνια Alle Vongole (με μύδια) και risotto Alla Pescatora (με θαλασσινά). Μην παραλείψετε και τις δύο πιο διάσημες σαλάτες της περιοχής, την Caprese (με βασιλικό, ντομάτα και mozzarella) και την Caponata (με μελιτζάνες, αγκινάρες και πιπεριές). Επίσης, ακόμη δύο παραδοσιακά πιάτα είναι η zuppa di soffritto (σούπα με εντόσθια, σάλτσα ντομάτας και καυτερές πιπεριές) και το νόστιμο κέικ πατάτας gatto. Οι λάτρεις των γλυκών, τώρα, θα βρείτε εδώ το μικρό σας παράδεισο: pastiera (κέικ με ricotta, σοκολάτα και σιτάρι), quaresimali (σπιτικά μπισκότα) cassata (τούρτα με βάση τη ricotta και τα αμυγδαλωτά), struffoli (τηγανητά γλυκά με μέλι και ζαχαρωμένα φρούτα), raffaioli (με γλασαρισμένο παντεσπάνι) κ.ά. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται ιδανικά από πολλές ποικιλίες λευκού και κόκκινου κρασιού από την περιοχή του Βεζούβιου και τα κοντινά νησιά. Τα Falerno, Gragnano, Lacryma Christi (το πιο γνωστό ναπολιτάνικο κρασί), Aspino, Solopaca, Greco di Tufo και Biancolella είναι μόνο μερικά από αυτά που αξίζει να δοκιμάσετε.