Κορσική - Γαστρονομία

Θα βρείτε πολλά αλλαντικά από ντόπιο χοιρινό (ficatellu, coppa, prizuttu, lonzu) και τυριά (όπως το προβατίσιο brocciu), διότι η ζωή μέχρι το 19ο αιώνα περιοριζόταν στην ενδοχώρα κι επομένως η διατροφή βασιζόταν στα ζώα και στους καρπούς της γης. Εδώ φτιάχνεται και μια παραλλαγή της πολέντας, η polenta, με αλεύρι από κάστανο, ενώ υπάρχει και μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά καλούδια. Συνοδεύστε το γεύμα σας με κάποιο από τα τοπικά κρασιά (το Fiumicicoli είναι ένα καλό ροζέ που πάει με όλα) ή την τοπική μπίρα Pietra, η οποία επίσης περιέχει κάστανο.