Βιένη - Γαστρονομία

Δεν έχετε πάρει γεύση από τη Βιένη αν δεν έχετε βουτήξει αχνιστό μαύρο ψωμί στο Tafelspitz (μοσχάρι με σπανάκι και λαχανικά) ή αν δεν έχετε δοκιμάσει Schnitzel. Νοστιμότατα είναι και τα λουκάνικα που πωλούνται στις υπαίθριες καντίνες, τα Burenwurst και Kasekrainer (με τυρί). Συνοδέψτε τα με ένα G’spritzer (κρασί με ανθρακούχο νερό, καθώς οι Βιενέζοι λατρεύουν τα πάσης φύσεως ανθρακούχα). Επίσης, έχουν πολλούς λόγους να υπερηφανεύονται για τα υπέροχα κρασιά τους: ξεχωρίζουν τα Gemischter Satz, Heuriger και, φυσικά, τα Riesling. Must είναι και το strudel μήλου, ενώ σήμα κατατεθέν της πόλης είναι η σοκολατένια sacher torte: οι τουρίστες κάνουν ουρά έξω από το «Hotel Sacher». Εδώ βρίσκεται το ομώνυμο cafe που σερβίρει το φημισμένο γλυκό, το οποίο λέγεται μάλιστα ότι έτρωγε ο πρίγκιπας Μέτερνιχ.