Μπανγκόκ - Γαστρονομία

Χαρακτηρίζεται για την ποικιλία των γεύσεων και των χρωμάτων, που οφείλονται στα δεκάδες μπαχαρικά και αρωματικά φυτά της εύφορης ταϊλανδέζικης γης. Το λεμονόχορτο, ο ταμάρινθος, το γάλα καρύδας, τα φύλλα λάιμ, το πράσινο κάρι είναι βασικά συστατικά. Ένα τυπικό γεύμα αποτελείται από μια σούπα (π.χ. η εμβληματική tom yum kung με γαρίδες), ένα πιάτο με κάρι, ένα πιάτο με λαχανικά ή νουντλς (π.χ. pad thai), ένα πιάτο με ψάρι ή θαλασσινά, ίσως ένα πιάτο με κρέας και το μπολ με το ρύζι που τα συνοδεύει αντί του δικού μας ψωμιού. Στο τέλος προσφέρονται φρέσκα φρούτα εποχής, όπως παπάγια, ανανάς, καρπούζι, πεπόνι, μάνγκο και το περίφημο ντούριαν.