Στο 'Salvia', η τοπική παράδοση συναντά τη γαστρονομία του σήμερα

Ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Λιόκας επιστρέφει ως Executive Chef στο εστιατόριο του Aristi Mountain Resort & Villas και υπόσχεται μια εμπειρία διαρκών ανακαλύψεων.

Στο 'Salvia', η τοπική παράδοση συναντά τη γαστρονομία του σήμερα

Στο γραφικό σκηνικό που στήνεται στο Ζαγόρι και την Αρίστη, είναι η αρμονική σύμπλευση της φυσικής ομορφιάς του τοπίου με τη ντόπια παράδοση που καθιστούν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου το Aristi Mountain Resort & Villas. Όλοι οι χώροι των 9 πέτρινων κτιρίων και του θαυμάσιου υπαίθριου κήπου υπηρετούν πιστά και αδιάκοπα τη σιωπηλή πολυτέλεια της ελληνικής φιλοξενίας, την ίδια στιγμή που συμβαδίζουν με βιώσιμες πρακτικές του σήμερα. 

Στο Aristi Mountain Resort & Villas όμως είναι και η γαστρονομία ένα από τα βασικά σημεία του ενδιαφέροντος. Μία συνεχής επένδυση με γνώμονα την τοπική γευστική κουλτούρα και τις συνταγές που αγκαλιάζουν την ιστορία, την παράδοση και τα υλικά της ευρύτερης περιοχής.

Ο σεφ Γιάννης Λιόκας

Στο πρόσωπο του βραβευμένου σεφ Γιάννη Λιόκα, ενός από τους πιο ευπροσάρμοστα νόστιμους και διαρκώς εξελισσόμενους μάγειρες της γενιάς του, που κατάγεται μάλιστα από την Ήπειρο, η κουζίνα του εστιατορίου 'Salvia' αντικατοπτρίζει το μέλλον της, υποσχόμενη μία εμπειρία διαρκών ανακαλύψεων. 

Με τοπικές πρώτες ύλες, αρωματικά βότανα και φρέσκα λαχανικά από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου, Aristi Farm, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα, συντονίζεται από τον νέο Executive Chef μία συγχορδία γεύσεων που απεικονίζει τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής του Ζαγορίου.

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 4

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 2

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 1

Έχοντας ως θέα τους εμβληματικούς πύργους της Αστράκας, το βραβευμένο εστιατόριο μπλεντάρει την πλούσια προϊστορία και φύση της Ηπείρου με την εμπειρία και τις ιδέες του Γιάννη Λιόκα, σε ένα μενού ισορροπημένο ανάμεσα σε παράδοση και σύγχρονα στοιχεία. Τυροκομικά, κρέας και ψάρι από τα χωριά της Ηπείρου, σπιτικά ζυμαρικά, ελαιόλαδο και ακόμη περισσότερα αυθεντικά προϊόντα συνδυάζονται αρμονικά σε πιάτα με γαστρονομική σοφία. Η λογική του μοιράσματος ακολουθείται απόλυτα ενώ στο ζεστό του περιβάλλον κάθε πιάτο περιέχει και ένα από τα βασικότερα συστατικά: την αγάπη για το καλό φαγητό. 

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 6

Ζυμωτό προζυμένιο ψωμί με κατσικίσιο τυρί και πέστο από βότανα, τραχανάς με χόρτα εποχής, μανιτάρια και φέτα Πωγωνίου, ταρτάρ - λαχανοντολμάς με μαγειρεμένο λάχανο και μοσχαρίσιο φιλέτο, συνοδευόμενο από ψωμί στη θράκα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που προκαλούν αρχικό ενθουσιασμό.

Στα ενδότερα της κάρτας και στα to share εδέσματα, το γιουβέτσι με μοσχάρι γάλακτος στιφάδο, η πέστροφα και το αργοψημένο αρνί στον ταβά επιβεβαιώνουν πανηγυρικά την ορθά εκ μοντερνισμένη εκδοχή της παράδοσης, επί του πιάτου.

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 7

Salvia

"Είναι μεγάλη μου χαρά το γεγονός πως αναλαμβάνω εκ νέου το  ρόλο του Executive Chef στο εστιατόριο Salvia του Aristi Mountain Resort & Villas. Πάντα με αγάπη και σεβασμό στην τοπική κοινωνία, η ομάδα μου και εγώ, θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε πιάτα και γευστικούς συνδυασμούς που ενσωματώνουν την παράδοση, φέρνοντας στο τραπέζι τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας σε μία σύγχρονη προσέγγιση" υπόσχεται ο Γιάννης Λιόκας. Η κουζίνα του είμαστε βέβαιοι πως θα τον επιβεβαιώσει.


Info

Αρίστη, Ζαγοροχώρια, Ήπειρος
Τηλ. 26530 41330
www.aristi.eu
FB: Aristi Mountain Resort 
IG: @aristimountainresort

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.