Τα αγαπημένα ski resorts των Ελλήνων

Η Βούλα Ακριβάκη κάνει focus σε μερικά από τα δημοφιλέστερα αλπικά resorts για ski holidays κάθε στιλ.

Τα αγαπημένα ski resorts των Ελλήνων

Η Βούλα Ακριβάκη κάνει focus σε μερικά από τα δημοφιλέστερα αλπικά resorts για ski holidays κάθε στιλ.

COURCHEVEL: RICH & FAMOUS

Τα αγαπημένα ski resorts των Ελλήνων - εικόνα 1

Lifestyle Στην Courchevel βρίσκει καταφύγιο όλο το παρισινό και όχι μόνο jet set που φτάνει μέχρι εκεί με τα ιδιωτικά του αεροπλάνα. Διάσημοι ηθοποιοί, επιχειρηματίες και τραγουδιστές έχουν τιμήσει τις χιονισμένες κορυφές της Courchevel, ενώ γνωστοί οίκοι μόδας όπως οι Burberry, Dior, Escada, Armani, Ralph Lauren, Cartier, Bulgari, Hermes, Vacheron Constantin και πολλοί άλλοι έχουν μπουτίκ στο διάσημο βουνό. Πολυτελή resorts κι εστιατόρια που έχουν στο βιογραφικό τους Michelin αστέρια συμπληρώνουν τη rich & famous εικόνα της Courchevel (www.courchevel.com). Ski Μέρος της Trois Vallees, της μεγαλύτερης ski area στον κόσμο, η Courchevel κάνει το όνειρο κάθε χιονοδρόμου πραγματικότητα. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: 150 χλμ. χιονοδρομικού πεδίου, 62 υπερσύγχρονα lifts και 119 πίστες, εκ των οποίων οι 10 μαύρες, δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Ένα ακόμη ενδεικτικό του επιπέδου της Courchevel είναι το VIC, σε απλά αγγλικά Very Important Children, τάξεις όπου εγγυούνται ότι τα παιδιά σας θα μάθουν σκι σε ανάλογη ατμόσφαιρα σ' ένα εξαιρετικά kids-friendly θέρετρο. Must do Αναζωογόνηση στο spa της La Prairie στο πολυτελές mountain resort "Le Kilimandjaro". Μια βουτιά στην καλύτερη πισίνα της περιοχής στο ξενοδοχείο "Annapurna", απ' όπου έχετε απίστευτη θέα στις πίστες από την τεράστια τζαμαρία. Δείπνο στο δύο αστεριών Michelin εστιατόριο "La Chabichou". Οι τολμηροί πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν heli-skiing (πτώση από ελικόπτερο στην πίστα, που επειδή στη Γαλλία απαγορεύεται, ξεκινάτε από την Courchevel με το ελικόπτερο και βουτάτε σε γειτονικές πίστες περνώντας τα ιταλικά ή τα ελβετικά σύνορα) και ski jumping. Διαμονή Cheval Blanc Η πρόσφατη πολυτελής coyntry chic style άφιξη στην Courchevel. Εκτός από spa με προϊόντα Givenchy, θα βρείτε και μπουτίκ των Louis Vuitton, Marc Jacobs και Dior (www.chevalblanc.com).

Kilimandjaro de luxe Πολυτέλεια και spa με την υπογραφή της La Prairie (www.hotelkilimandjaro.com).

La Pomme de Pin Ski in/ski out από την ταράτσα του ξενοδοχείου σε ελάχιστη απόσταση από τις πίστες (www.pommedepin.com).

Suites de la Potini?re Διακριτικής πολυτέλειας σουίτες και διαμερίσματα με θέα στις πίστες (www.suites-potiniere.com).

Le Lana Υπερπολυτελές και ανακαινισμένο μόλις τον προηγούμενο χρόνο. Διαθέτει spa με προϊόντα Clarins (www.lelana.com).

VAL D' ISERE: ΔΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Τα αγαπημένα ski resorts των Ελλήνων - εικόνα 2

Lifestyle Συνδυάζει class με δράση. Μπαρόκ ατμόσφαιρα, πλήθος events, μίνι φεστιβάλ και κονσέρτα κλασικής μουσικής… Το Val d' Isere, εκτός από χιλιόμετρα πιστών, έχει και κουλτούρα. Δείτε πώς παρασκευάζονται τα γαλλικά τυριά, δειπνήστε σε γκουρμέ εστιατόρια και χαλαρώστε σε ατμοσφαιρικά spa λίγο πριν βγείτε στα μπαράκια για ένα σφηνάκι Jagermeister (www.valdisere.com). Ski Οι αρχάριοι θα κάνουν τις πρώτες τους βόλτες σ' ένα από τα δύο ειδικά πλατό με τους δωρεάν αναβατήρες, ενώ οι έμπειροι θα λατρέψουν τις απότομες πλαγιές και τα bumps. Μαζί με την Tinges, προσφέρει χιονοδρομικό πεδίο 300 χλμ. και 100 lifts για να γνωρίσετε κάθε κορυφή. Ιδανικό θέρετρο και για οικογένειες, καθώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα. Φέτος φιλοξενεί και το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι. Must do Οι ορκισμένοι χιονοδρόμοι επιβάλλεται να κάνουν έστω και μια κατάβαση στην ολυμπιακών προδιαγραφών πίστα Bellerarde καθώς και να δοκιμάσουν τις εκτός πίστας διαδρομές από το Pissailles. Ακόμη, οφείλετε να περάσετε μια νύχτα σε igloo, να κάνετε ελκηθροδρομίες με χάσκι, πατινάζ στο 1.000 τ.μ. παγοδρόμιο στο κέντρο του χωριού, νυχτερινό σκι αλλά και μαθήματα ζαχαροπλαστικής. Διαμονή Barmes de L'Ours Χτισμένο σε μια πλαγιά και με σήμα κατατεθέν την αρκούδα, προσφέρει cosy πολυτέλεια και διαθέτει spa 800 τ.μ. (www.hotel-les-barmes.com).

Le Savoie Κλασικό ύφος, ζεστή ατμόσφαιρα, spa by Payot αλλά και κατάστημα εξοπλισμού σκι Killy. Παρέχει υψηλού επιπέδου διαμονή εδώ και 70 χρόνια (www.lesavoie.com).

Christiania Αριστοκρατικό ύφος και φόντο οι ελατοσκέπαστες πλαγιές στο κέντρο του Val d' Isere (www.hotel-christiania.com).

Igloo Ζήστε σαν Εσκιμώοι σ' ένα αυθεντικό χωριό igloo σε υψόμετρο 2.400 μ., πετάξτε με ελικόπτερο και κάντε καταβάσεις ανάμεσα σε αναμμένους πυρσούς (val.alaska@wanadoo.fr)

KITZBUHEL: FAMILY SKI

Τα αγαπημένα ski resorts των Ελλήνων - εικόνα 3

Lifestyle Το πιο δημοφιλές ski resort στην Αυστρία, εκτός από χιονοδρομικές εμπειρίες, θα σας χαρίσει και δυνατές νυχτερινές απολαύσεις. Χορέψτε το χορό του χιονιού στα clubs, δοκιμάσετε την τύχη σας στα καζίνο κι ανεβάστε τον γευστικό σας πήχη στα γκουρμέ εστιατόρια (www.kitzbuhel.com). Ski Ιδανικό resort για οικογένειες και hardcore χιονοδρόμους. Οι αρχάριοι θα πάρουν άρτια εκπαίδευση στη σχολή Red Devils του θρυλικού ολυμπιονίκη Tony Sailer, ενώ οι σνοουμπορντάδες θα μάθουν τα τελευταία τρικ στο Boarders Paradise στο Kitzb?heler Horn. Με 165 χλμ. χιονοδρομικού πεδίου και σχεδόν 60 σηματοδοτημένες πίστες, θα χορτάσετε καταβάσεις και χιόνι, ενώ οι σκιέρ αντοχής θα βρουν ένα εξαιρετικό δίκτυο 500 χλμ. για cross country σκι με σχεδόν μηδενική αλλαγή υψόμετρου. Must do Η βόλτα με το έλκηθρο στο Gaisberg είναι συναρπαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια, ιδίως αν τη συνδυάσετε και με στάση για φαγητό σε μία από τις δύο αλπικές καλύβες της περιοχής. Νυχτερινό σκι και ελκηθροδρομίες δεν πρέπει να λείψουν από το πρόγραμμά σας, ενώ αξίζει μια βόλτα στο Mercedes-Benz Sportpark όπου μπορείτε να κάνετε μια σειρά από sport (curling, πατινάζ, τένις, αναρρίχηση κ.ά.) σε μια έκταση 4.500 τ.μ. αλλά και να παρακολουθήσετε διάφορους αγώνες. Διαμονή Bichlhof, Sport-Wellnesshotel Λιτή πολυτέλεια και 1.200 τ.μ. wellness center για να χαλαρώσετε μετά το σκι (www.bichlhof.at).

Royal Spa Kitzb?hel Hotel Jochberg Ανοίγει τις πύλες του στα μέσα Δεκέμβρη και είναι το πρώτο ξενοδοχείο μέλος των Leading Hotel of the World στο Kitzbuhel (www.kitzbuehelroyalspa.com).

Grand Tirolia Golf & Ski Resort Μοντέρνο ύφος και homelike αίσθηση σ' ένα διακριτικής πολυτέλειας ξενοδοχείο. Εδώ μπορείτε να παίξετε και snow golf (www.grand-tirolia.com).

Tennerhof 5 Παραμυθένιο ξενοδοχείο της αλυσίδας Relais & Ch?teaux (www.tennerhof.com).

ST. MORITZ: GLAM SKI

Τα αγαπημένα ski resorts των Ελλήνων - εικόνα 4

Lifestyle Εδώ και 150 χρόνια, φιλοξενεί στις πίστες του την αφρόκρεμα του διεθνούς jet set και είναι γνωστό και ως top of the world. Εδώ οι δάσκαλοι φοράνε Prada, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να καθίσετε δίπλα δίπλα στο lift με τη Μαριάννα Λάτση ή τον Σάχη της Περσίας καθώς διαθέτουν ιδιωτικά chalet όπως επίσης οι Νιάρχοι και οι Ωνάσηδες (www.stmoritz.ch). Ski Ούτε 50 ούτε 60, αλλά 88 ολόκληρες σηματοδοτημένες πίστες για κάθε επίπεδο συνολικού μήκους 350 χλμ. Όσοι έχετε το ρίσκο σαν τρόπο ζωής, θα εντυπωσιαστείτε από τις 36 υπέροχες μαύρες και τις συναρπαστικές εκτός πίστας διαδρομές. Το χιονοδρομικό διαθέτει επίσης κατασκευές για freestylers, kickers, tables, snow parks, πίστες για freeride με φυσικό τερέν για άλματα, couloirs και φρέσκο χιόνι για τους snowboarders καθώς και 180 χλμ. δίκτυο για σκι αντοχής. Must do Το Ski safari από το Sils-Furtschellas στο Celerina-Marguns είναι μια μοναδική εμπειρία για τους γνώστες του σκι και του snowboard. Το νυχτερινό σκι που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή με διάφορα πάρτι και events να το πλαισιώνουν είναι must-not-miss εμπειρία. Μην παραλείψετε να περάσετε μια νύχτα σε χειροποίητα ιγκλού στο Upper Engadine και να κάνετε μια βόλτα με άμαξα στο χιονισμένο τοπίο. Διαμονή Carlton Hotel Πληθωρική πολυτέλεια που δεν κουράζει και μια εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα περιτριγυρισμένη από έλατα (www.carlton-stmoritz.ch).

Kempinski Grand Hotel Des Bains Μετρά έναν αιώνα και μερικές δεκαετίες ζωής και θυμίζει εικόνα από παραμύθι. Χώροι αρχοντικά πολυτελείς (www.kempinski-stmoritz.com).

Survetta House Ήρεμη πολυτέλεια κι εντυπωσιακή αρχιτεκτονική (www.suvrettahouse.ch).

Hotel Arte Αρτίστικη διάθεση και πολυτέλεια. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του στιλ και θέμα. Διαλέξτε ανάμεσα σε αύρα Κίνας, Αιγύπτου, Μεξικού (www.arte-stmoritz.ch)…

CORTINA D' AMPEZZO: CLASSIC STYLE

Τα αγαπημένα ski resorts των Ελλήνων - εικόνα 5

Lifestyle Εδώ έκανε το σκι της η Όντρεϊ Χέμπορν, ενώ στις πίστες του έχουν θεαθεί να καρβάρουν ο Στινγκ και ο Τζωρτζ Κλούνι. Μπορεί η Cortina D' Ampezzo να μη διαθέτει τη φήμη του St. Moritz, αλλά έχει σίγουρα φινέτσα. Οι Ιταλικές Άλπεις έχουν το δικό τους διάσημο χειμερινό θέρετρο που προσφέρει δυνατές χιονοδρομικές εμπειρίες, σε συνδυασμό με γευστικές και οινικές συγκινήσεις (www.cortina.dolomiti.com).

Ski Μαζί με άλλα έντεκα χωριά, με τα οποία τη συνδέει ένα σύγχρονο δίκτυο αναβατήρων, αποτελεί την Dolomiti Super Ski. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει πάνω από 1.200 χλμ. πιστών για κάθε επίπεδο. Δεν σας αρέσει το ένα χωριό; Πάτε με τα σκι σας στο επόμενο, πίνετε ένα καπουτσίνο και γυρνάτε στη βάση σας, πάντα με τα σκι στα πόδια σας. Αλλά και χωρίς το support των έντεκα χωριών, μια χαρά θα ευχαριστηθείτε το σκι σας σε 78 πίστες συνολικού μήκους 350 χλμ. Οι οπαδοί της σανίδας επιλέγουν την Tofana, κυρίως όταν έχει φρέσκο χιόνι, για pipes και φυσικά άλματα. Must dο Extreme ski, crazy sledge, taxi bob, αναρρίχηση σε παγωμένους καταρράκτες και διασκεδαστικό snow rafting για όσους αγαπούν τη δράση. Οι υπόλοιποι δοκιμάστε την τύχη σας στο πατινάζ στην ολυμπιακών διαστάσεων πίστα αλλά και σπάνια κρασιά στα γραφικά κελάρια. Χαλαρώστε με μια βόλτα στον πεζόδρομο της Corso Italia για shopping και celebrity spotting. Διαμονή Park Hotel Faloria Διακριτική πολυτέλεια με μικρές διακοσμητικές πινελιές ιταλικής παράδοσης (www.parkhotelfaloria.it).

Cristallo Palace Hotel & Spa Μέλος των The Leading Small Hotels of The World, το χαρακτηρίζει η κομψότητα και η πολυτέλεια (www.cristallo.it).

Sporting Hotel Villa Blu Κτίριο με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και snow park στην πίσω πλευρά ειδικά για τα παιδιά (www.villablu.it).

Miramonti Majestic Χτισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα, μοιάζει με κάστρο. Πανοραμική θέα από την εσωτερική πισίνα (www.miramontimajestic.it).

BANSKO: THE RISING STAR

Τα αγαπημένα ski resorts των Ελλήνων - εικόνα 6

Lifestyle Είναι ίσως το πιο νέο χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης, αφού μετρά μόλις 10 χρόνια ζωής. Το προτιμούν κατά κύριο λόγο οι βορειοελλαδίτες λόγω της μικρής απόστασης, ενώ είναι ένα resort για κάθε budget, αφού διαθέτει από 5άστερα ξενοδοχεία με γκουρμέ εστιατόρια μέχρι μικρές οικονομικές μονάδες (www.banskoski.com).

Ski Διαθέτει τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα χιονοδρομικά της χώρας και μπορείτε να απολαύσετε το σκι σας σε πίστες συνολικά 70 χλμ. για όλα τα επίπεδα. Οι πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν το heli-ski αλλά και paraski (σκι με αλεξίπτωτο). Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για cross-country και δίαθλο. Must do Να βολτάρετε στην πόλη καθώς και στο εθνικό πάρκο του βουνού Πιρίν καθώς ανήκουν στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την τοπική κουζίνα στα παραδοσιακά ταβερνάκια mehanas. Απολαύστε ένα μασάζ Ayurveda στο "Kempinski Grand Arena Hotel" κι αν το λέει η καρδιά σας, πάτε μια βόλτα με Air Taxi (να πετάξετε, δηλαδή, με αλεξίπτωτο πλαγιάς μαζί με οδηγό φυσικά). Διαμονή Hotel Premier Νέο, πολυτελές κι εντυπωσιακό, σε mountain style αρχιτεκτονική και διακόσμηση, λίγα μόλις λεπτά από το τελεφερίκ. Το μενού του εστιατορίου επιμελείται ο Έλληνας σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης (www.premiermountainresort.com).

Kempinski Grand Arena Hotel Ακόμα ένα ξενοδοχείο της γνωστής αλυσίδας, με τεράστια εμπειρία στην εξυπηρέτηση χιονοδρόμων. Κομψό και τεράστιο, διαθέτει σχεδόν τα πάντα (www.kempinski-bansko.com).

Belvedere Holiday Club Όμορφο, με εκπληκτική θέα στο βουνό Πιρίν και σε πολύ μικρή απόσταση από το lift (www.belvedereholidayclub.com).

Lion Σ' ένα από τα πιο ήσυχα σημεία της πόλης. Ζεστή ατμόσφαιρα και ανάλαφρη αισθητική (www.hotelslion.bg).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.