7 low cost νησιά

Αν θέλετε να κρατήσετε το budget σας χαμηλά, χωρίς να τσιγκουνευτείτε σε εμπειρίες, σας προτείνουμε επτά νησιά, τα οποία, παρόλο που οι μετοχές τους ανεβαίνουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια, παραμένουν εξαιρετικά value for money προορισμοί και συνδυάζουν γραφικότητα, καλό φαγητό και ιδιαίτερες εμπειρίες.

7 low cost νησιά

Αν θέλετε να κρατήσετε το budget σας χαμηλά, χωρίς να τσιγκουνευτείτε σε εμπειρίες, σας προτείνουμε επτά νησιά, τα οποία, παρόλο που οι μετοχές τους ανεβαίνουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια, παραμένουν εξαιρετικά value for money προορισμοί και συνδυάζουν γραφικότητα, καλό φαγητό και ιδιαίτερες εμπειρίες. Από τους Ιωάννα Γκομούζα, Δέσποινα Ζευκιλή, Λεωνίδα Κονδύλη, Θάνο Λαμπρόπουλο

01 Ικαρια: ζωη και παραλια

7 low cost νησιά - εικόνα 1
Το γραφικό λιμάνι στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.

Τη συνταγή για τη μακροζωία θα σας τη μαρτυρήσουν μόνο οι Ικαριώτες (ούτε καν οι επιστήμονες, που τον τελευταίο καιρό τούς έχουν βάλει στο μικροσκόπιο, δεν την έχουν). Η συνταγή, πάντως, για διακοπές απόλυτης low budget χαλάρωσης (η υψηλή περίοδος είναι μόνο στα μέσα Αυγούστου και οι τιμές σπάνια ξεπερνούν τα 100 ευρώ σε δίκλινα δωμάτια) περιλαμβάνει ατελείωτες ώρες ραστώνης στις παραλίες και ξέφρενο γλέντι στα μοναδικά πανηγύρια. Στα οπωσδήποτε η παραλία του Αρμενιστή, το Λιβάδι (είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία της), η επίσης οργανωμένη και όμορφη παραλία στο Γιαλισκάρι, ο μίνι κολπίσκος στον Να που μοιάζει με μικρή αγκαλιά και οι Σεϋχέλλες με τα μοναδικά χρώματα (θέλει λίγο σκαρφάλωμα). Επιβάλλεται η επίσκεψη σ’ έναν από τους αυθεντικότερους οικισμούς της Ικαρίας, τον Χριστό στις Ράχες, για καφέ στην πλατεία και after hours... shopping στα πολυδιαφημισμένα βραδινής λειτουργίας μαγαζιά του.

02 Λήμνος: για off road ανακαλύψεις

7 low cost νησιά - εικόνα 2
Η βοτσαλωτή παραλία του Κάσπακα στη Λήμνο.

Κέντρο της η γοητευτική Μύρινα, με τους δύο γιαλούς ανάμεσα στην απόκρημνη χερσόνησο με το βυζαντινό κάστρο. Αν κι ετοιμάζονται νέες φιλόδοξες μονάδες, ο τουρισμός στη Λήμνο βρίσκεται ακόμη στη «ρομαντική» του περίοδο· επομένως οι τιμές είναι ως επί το πλείστον ανάλογες. Αν είστε τύπος των εξερευνήσεων, βρίσκεστε στο σωστό τόπο. Τα βράδια σας σχεδόν θα μονοπωλήσει η Μύρινα. Cool μπαράκια, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, καφενεδάκια για μπιρίμπα που μένουν ανοικτά μέχρι αργά και άφθονη ψαροφαγία στις ψαροταβέρνες των δύο γιαλών. Στα οπωσδήποτε, μια βόλτα στο κάστρο και στη γειτονιά του Ρωμαίικου Γιαλού στη Μύρινα, μια επίσκεψη στον Μούδρο με το εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, ένα πέρασμα από το γραφικό χωριό του Κοντιά, μισή ωρίτσα φυσικού spa στα Θέρμα, μια μερίδα αγριοκούνελο στιφάδο και ζυμωτό ψωμί στην ταβέρνα του «Μαν-Τέλα» στο χωριό Σάρδες.

03 Λερoς: dolce vita αλα ιταλικα

7 low cost νησιά - εικόνα 3
Χαλαροί ρυθμοί στο λιμανάκι της Λέρου

Το ξύπνημα με διαφορετικό πρωινό κάθε μέρα στον πανέμορφο κήπο του «Αρχοντικού Αγγέλου», οι απόμερες βουτιές με θέα στα επιβλητικά παλιά κτίρια του θεραπευτηρίου στις ήσυχες παραλίες μετά τη Μερικιά, οι αυτοσχέδιες cantare βραδιές, συνοδεία ιταλιάνικων σπαγκέτι και χειροποίητων σορμπέ, στην ιταλική τρατορία της Giusie και του Marcello στα Άλιντα, την «Osteria del Buon Mangare», τα φρέσκα οστρακοειδή στο οικογενειακό ταβερνάκι του «Σώτου» στον Δρυμώνα, οι αχινοσαλάτες στην πανέμορφη βεράντα του «Νερόμυλου» που μοιάζει να πλέει στη θάλασσα, οι κλεφτές ματιές πίσω από τις επιβλητικές πόρτες των παλιών αρχοντικών της Αγίας Μαρίνας, το δέος μπροστά στο μοναδικό οικιστικό σύνολο-μνημείο ρασιοναλιστικής αρχιτεκτονικής στο Λακκί... Νησί χαμηλών τόνων, η Λέρος, που ανεβαίνει αθόρυβα τα τελευταία χρόνια προσελκύοντας κυρίως ψαγμένους ξένους επισκέπτες, μπορεί να έχασε πολύ τουρισμό εξαιτίας του θεραπευτηρίου, την ίδια στιγμή όμως του χρωστάει το ότι δεν «χάλασε» από αυτόν και παραμένει ιδιαίτερα value for money. Από τις παραλίες ξεχωρίζουν οι στιλ blue lagoon Αγία Κιουρά (είναι μικρή όμως και πήζει εύκολα) και ο Βρομόλιθος με ομπρέλες και beach bar. Καΐκια κάνουν καθημερινά δρομολόγια στα γύρω μικρονήσια με τα εξωτικά νερά.

04 Σκυρος: τα… pirelli σου και στη Μεγαλη Στρατα

7 low cost νησιά - εικόνα 4
Η γραφική Χώρα της Σκύρου, σκαρφαλωμένη στο βράχο.

Μοναχικές βουτιές στην παραλία του Αγίου Φωκά (που κλείνουν ιδανικά με μεσημεριανό στην «Ταβέρνα της κυρα-Καλής» με μαγειρευτά στις κατσαρόλες με το πετρογκάζι) και του Αγίου Πέτρου. Απογευματινές βόλτες με αφετηρία την κεντρική πλατεία (γύρω από την οποία λειτουργούν cosy στέκια για καφέ ή ποτό) και πάνω κάτω στο κεντρικό καλντερίμι, τη Μεγάλη Στράτα. Ρομαντζάδα στην πλατεία «Αιώνιας Ποίησης» με την εξαιρετική θέα στη θάλασσα και sightseeing στο Λαογραφικό Μουσείο του Μάνου Φαλτάιτς. Βρισκόμαστε, άλλωστε, σ’ ένα νησί όπου οι ντόπιοι εξακολουθούν να φροντίζουν τα σκυριανά αλογάκια και να φτιάχνουν ξυλόγλυπτες μινιατούρες, κεραμικά, υφαντά αλλά και σαγιονάρες με σόλα από... λάστιχα αυτοκινήτου (γνωστά ως «τροχάδια» ή «pirelli»!). Παρεΐστικες μαζώξεις γύρω από ένα πλούσιο τραπέζι με τοπικές λιχουδιές (σουπιές με μάραθο, τυροπιταριά με τραχανά κ.ά.) στο cult μεζεδοπωλείο «Ο Παππούς κι Εγώ». Σκαρφαλωμένη σε απόκρημνο λόφο, η Χώρα της Σκύρου με τα σπίτια σε σχήμα κύβου, αν και θυμίζει έντονα Κυκλάδες, δεν έχει μπει ποτέ στις σελίδες των lifestyle περιοδικών. Παραμένει ένας προορισμός για χαλαρές διακοπές μ’ έντονο το value for money στοιχείο. Στα μη χάσετε σημειώστε το μπάνιο στα Πουριά, με φόντο τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

05 Πορος: το ρολoϊ σταματησε στο χτεσ!

7 low cost νησιά - εικόνα 5
Σκηνικό για δύο στον ξενώνα «Το Ρολόι» στον Πόρο.

Αν και τα τελευταία δύο χρόνια ο γραφικός Πόρος μοιάζει ν’ αναζητά νέο ταξιδιωτικό προφίλ που θα τον βάλει στα ’00s, εντούτοις παραμένει ένα νησί low profile και low budget. Όταν μπαίνεις στο λιμάνι, είτε έρχεσαι από τον Πειραιά είτε από την ακριβώς απέναντι ακτή (5 λεπτά με το καραβάκι) της Τροιζηνίας, η αίσθηση που έχεις είναι μια: επιστροφή στην αθωότητα των διακοπών των ’70s. Ανέγγιχτη η μικρή θαλασσινή νεοκλασική πολιτεία, σκαρφαλώνει στο λόφο με το Ρολόι και τις εκκλησιές του. Ακριβώς πίσω από τον κεντρικό δρόμο της παραλίας με τις ταβέρνες, τα μπαρ και τα καφέ ανακαλύπτεις μια σειρά από ασβεστωμένες αυλές με πολλά (μα πάρα πολλά) λουλούδια και όμορφα σπίτια, με χρώμα. Την ίδια αίσθηση καλοκαιρινής ραστώνης έχεις καθώς διατρέχεις και το μικρό οδικό δίκτυο. Τα πεύκα που ακουμπούν στη θάλασσα είναι η πιο κλασική εικόνα. Λίγο έξω από το πιο τουριστικό θέρετρο του Πόρου, το Ασκέλι, βρίσκεται το ξενοδοχείο «Sirene» (αμφιθεατρικά χτισμένο, φτάνει μέχρι τη θάλασσα), το οποίο αποτελεί μία από τις φετινές εκπλήξεις στο νησί, καθώς ανακαινίζεται σταδιακά από την ομάδα του «Interni» και μετατρέπεται σε value for money design hotel.

06 Νισυρος: new age γοητεια

7 low cost νησιά - εικόνα 6
Βόλτα στο ηφαίστειο της Νισύρου – πάνω στις ατμίδες μπορείς ακόμα και να τηγανίσεις αβγά!

Θέλεις η αύρα του ηφαιστείου και οι «ζόρικες» παραλίες, θέλεις η λιτή γοητεία των οικισμών, η Νίσυρος στέκει στον αντίποδα του τουριστικού προσελκύοντας σταθερά σοφιστικέ ταξιδιώτες. Θα το νιώσεις από την πρώτη στιγμή που θα σεργιανίσεις στο Μανδράκι, το λιμάνι της, ανάμεσα σε βοτσαλωτές πλατείες, ανθισμένες μπουκαμβίλιες και ασβεστωμένα σπίτια. Και με την πρόποση «να μείνει προπύργιο νοικοκυραίικης φιλοξενίας», θα πιεις στην υγειά της μια σουμάδα στο cult καφενείο «Ανδρίκος», στην Πλατεία της Ηλικιωμένης. Μην ξεχαστείς όμως και χάσεις το ηλιοβασίλεμα, είναι μαγεία το θέαμα από τα τείχη του Παλαιόκαστρου ή έστω από την Ιερά Μονή της Παναγίας της Σπηλιανής. Στο ίδιο μοτίβο και τα υπόλοιπα γραφικά χωριουδάκια που βλέπουν ηφαίστειο, ο Εμπορειός και τα Νικειά. Η καλύτερη παραλία είναι αυτή της Παχιάς Άμμου, έδρα των free campers. Στο Μανδράκι βρίσκονται τα Χοχλάκια, μια παραλία με μαύρες κροκάλες. Για αμμουδιά, με τα παιδιά, επισκεφθείτε τους Πάλους και μετά για φρέσκο ψάρι και πιτιές στο «Captains House» ή για συμιακό γαριδάκι με κουρκούτι στην «Αφροδίτη». Για ακόμη πιο ιδιαίτερο σκηνικό πάρτε το καραβάκι από το Μανδράκι για μια ημερίσια εκδρομή-βουτιά και συγχώριο στη μισοφαγωμένη νησίδα-λατομείο Γυαλί.

07 Τηλος: Greek bohemia

7 low cost νησιά - εικόνα 7
Θέα στο λιμάνι της Τήλου από το μπαλκόνι του «Ilidi».

Βοτσαλωτές ακτές με διάφανα νερά, αντίσκηνα χύμα στο κύμα κι ένα σιωπηλό χωριό-αίνιγμα που ζωντανεύει μόνο τη νύχτα... Αν ονειρεύεστε το απόλυτο ραχάτι, προβλέπουμε έρωτα με τη μικρούλα Τήλο. Το πλοίο θα σας βγάλει στα Λιβάδια, το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό, μ’ ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και μια συμπαθητική παραλία. Μην περιμένετε, βέβαια, «τρελές» επιλογές, άντε να βγεις για ένα ποτό στην παραλία και να περάσεις για ολίγον shopping από το Σοκάκι. Αν βέβαια ανήκετε στη φυλή των ελεύθερων κατασκηνωτών, σας βλέπουμε σούμπιτους στη φαρδιά αμμουδιά της Ερίστου (έχει καντίνα και το χαριτωμένο καφέ-μπαρ «Εν Πλω») ή στη βοτσαλωτή Πλάκα, απ’ όπου θα πετάγεστε στο λιμανάκι του Αγιαντώνη για φρέσκο ψάρι στο «Δελφίνι». Στις καλύτερες παραλίες του νησιού πάντως (Λεθρά, Σκάφη, Θολό, Άγιος Σέργιος) θα φτάσετε είτε περπατώντας είτε με καϊκάκι από τα Λιβάδια. Με το ηλιοβασίλεμα ανεβείτε στο Μεγάλο Χωριό. Σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά, κάτω από τα ερείπια ενός ελληνιστικού κάστρου, σε γοητεύει με τ’ ασπρισμένα σοκάκια και τις λουλουδιασμένες αυλές του. Επισκεφθείτε το μικρό μουσείο, που φιλοξενεί ευρήματα από το σπήλαιο Χαρκαδιό και την εκκλησία του Ταξιάρχη, και ξαποστάστε στο καφενεδάκι ακριβώς δίπλα αγναντεύοντας τον κάμπο και την Έριστο.

ΤΟ ΚΝΟW HOW TΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

7 low cost νησιά - εικόνα 8
Η «κρυμμένη» παραλία του Να στην Ικαρία με το ποτάμι να καταλήγει στη θάλασσα.

Ικαρία

Δοκιμάστε σουφικό στον «Ατσαχά» στον Αρμενιστή, γλιστριδοσαλάτα και γεμιστούς κολοκυθανθούς στο «Οινομαγειρείο της Πόλης» στον Εύδηλο και καθουρόπιτα με ντόπιο τυρί στην «Άννα» στον Να.

Επισκεφθείτε και τους Φούρνους, μία ώρα από την Ικαρία, που φημίζονται για το φτηνό και καλό ψάρι στις ταβέρνες: must ο «Μίλτος» (με ειδικότητα στα θαλασσινά) και ο «Νίκος» (σπέσιαλ ψαρόσουπα).

Κολυμπήστε στις πεντακάθαρες παραλίες Καμπί, Ψιλή Άμμος, Άγιος Ιωάννης, Καμάρι, Χρυσομηλιά, Πετροκοπιό, Βιτσιλιά, Βλυχάδα, με κρυστάλλινα –και παγωμένα ακόμη και τον Αυγούστο– νερά!

Διαμονή Το συμπαθητικό «Ερωφίλη Beach» (2275071058, www.erofili.gr, από € 70) και το απλό «Cavos Bay» (22750571381, www.cavosbay.com.gr, από € 40) είναι αξιοπρεπείς προτάσεις, ενώ προσιτή διαμονή (€ 40-60) προσφέρουν τα δεκάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού. Την πλέον οικονομική πρόταση αποτελεί το κάμπινγκ του Αρμενιστή (www.armenistis.gr). Στους Φούρνους, στο «Bilios Resort» (2275051113, από € 40) και το «Archipelagos» (2275051250, www.archipelagoshotel.gr, από

€ 50) και στα ενοικιαζόμενα «Στούντιο Ρένας» (2275051364, € 35-55), και Ν. Κόνδυλας (6979732579, από € 20).

Λήμνος

Κολυμπήστε στον Κότσινα, στο Σαραβάρι στον Άγιο Χαράλαμπο, στην Πλάκα, στο Διαπόρι, στον Νευγάτη, στον Θάνο, στον Πλατύ Γιαλό.

Αν σας συγκινούν τα ιστορικά ευρήματα, επισκεφθείτε την Ηφαίστεια, την αρχαιότερη πόλη της Λήμνου, στον όρμο Τηγάνι, και το ιερό των Καβείρων στην απέναντι πλευρά.

Και κάτι ιδιαίτερο για ορισμένους: αν είστε εκεί στις 21/7, ανεβείτε πάνω από τη Μύρινα, στο δρόμο προς το Πλατύ, και από το τέλος της ανηφοριάς παρατηρείστε τον ήλιο να δύει ακριβώς στη κορυφή του Άθω.

Διαμονή Νέα φιλόδοξη άφιξη το καινούργιο «Varos Village», σε αναπαλαιωμένα παραδοσιακά κτίρια στο ομώνυμο χωριό (2254031570). Από τα ξενοδοχεία της Μύρινας προτείνουμε τα «Νεφέλη» (2254022825, από € 70), «Ήφαιστος» (2254024960, από € 55) και «Ακταίον» (2254022258, από € 50), στο Πλατύ το «Lemnos Village», κατάλληλο για οικογένειες (2254023500, από € 70) και στον Μούδρο το «Κύμα» (2254071333). Και για κάτι πιο απλό, τσεκάρετε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Δ. Δίγκα» (6945061630, από € 30) και «Blue Waters» (2396624403) στη Μύρινα, «Νιρβάνα» (6942906120, από € 45), στο Πλατύ και το «Πέτρινο» (2254041686) στον Μούδρο.

Λέρος

Δείτε την ιδιαίτερη εκκλησία της Αγίας Κιουράς με τις τοιχογραφίες-έργο εξόριστων του 1968.

Διαμονή Στο ιδιαίτερα value for money boutique hotel «Αρχοντικό Αγγέλου» στα Άλιντα (2247022749, www.hotel-angelou-leros.com, από € 90). Για ακόμη πιο budget στις «Κατοικιές», χωρίς παροχές ξενοδοχείου (2247024645, από € 50), στο «Castle Vigla» στη Βίγλα (2 χλμ. από το Λακκί, 2247024083, 2247023321, www.castlevigla.gr, από € 50) και στο πιο απλό «Μπουλαφέντης» (2247023290, από € 35) στα Άλιντα.

Σκύρος

Μη χάσετε την επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 960 μ.Χ. στο Κάστρο, την καλή σκυριανή κουζίνα του «Λιακού» στη Χώρα και της «Σταματίας» στην παραλία του Πεύκου.

Διαμονή Η πιο ιδιαίτερη πρόταση είναι το "Ammos Hotel" που άνοιξε πρόσφατα σε απόσταση αναπνοής από την παραλία Μαγαζιά (2222091234). Εναλλακτικά, προτιμήστε το «Νεφέλη-Σκυριανά Σπίτια» στη Χώρα (2222091964, από € 85). Για διακοπές χαλάρωσης στο «Διώνη», στην παραλία Ασπού (2222092199, www.dioni-skyros.gr, από € 80). Πιο απλές προτάσεις το «Melikari» (2222091421, www.melikari.com, € 80) και τα «Ανεμονήσια» (2222091935, από € 70) στον Μώλο και τα δωμάτια της κυρίας Καλής (6937090848, από € 30) στον Άγιο Φωκά.

Πόρος

Κολυμπήστε Ακριβώς κάτω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής θα βρείτε μια όμορφη παραλία κι ένα ταβερνάκι για μπίρα ή ούζο. Από το Νεώριο, το δεύτερο θέρετρο του νησιού, ξεκινάει ο δρόμος με μια σειρά από γραφικούς μικρούς κολπίσκους για απομονωμένο κολύμπι.

Διαμονή Στο Νεώριο καλύτερη λύση διαμονής είναι το «Poros Image» (πρώην «Ξενία») με θαυμάσια θέα στη Χώρα και στον Γαλατά (2298022216, από € 110). Στην πόλη, το «Στο Ρολόι», όπου τρία παραδοσιακά συγκροτήματα προσφέρουν επτά διαφορετικές επιλογές διαμονής (στούντιο, διαμερίσματα, βίλες). Κοινό τους σημείο η ρομαντική ατμόσφαιρα και η έμφαση στις προσωποποιημένες υπηρεσίες (2298025808, από € 50). Και το «Sirene Blue Resort», η νέα ντιζαϊνάτη πρότασης διαμονής (2298022741, από € 110).

Φαγητό Για κρεατοφαγία στο «Dimitri’s Family» στην πόλη, για μαγειρευτά στο «Καθεστώς» και για ψάρι στο «Primasera».

Νίσυρος

Δοκιμάστε την καραβιδομακαρονάδα στην ταβέρνα «Χοχλάκοι» στο Μανδράκι. Ο ορεινός Εμπορειός προσφέρει το πιο προνομιακό μπαλκόνι στον κρατήρα του ηφαιστείου από το ταβερνάκι «Το Μπαλκόνι του Εμπορειού», αλλά μας αρέσουν και τα «Απυριά» για ρακομελοκατάνυξη.

Διαμονή Στο Μανδράκι, στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο «Πορφυρίς» (2242031376, από € 35), στα διαμερίσματα «Τα Λιοτρίδια» (2242031237, από € 80), στα «Τρία Αδέλφια» (2242031344, από € 40) και στον Δημοτικό Ξενώνα (2242031011-2, από € 40). Στους Πάλους, στα διαμερίσματα με κουζίνα «Mammis Apartments» (2242031453, από € 50) και στα Νικειά στο λιτό Δημοτικό Ξενώνα (6944576004).

Τήλος

Στα must το εγκαταλελειμμένο Μικρό Χωριό, που ζωντανεύει μόνο το βράδυ, αφού σ’ ένα από τα παλιά σπίτια του στεγάζεται το πιο μπιτάτο μπαρ του νησιού.

Διαμονή Στα Λιβάδια, με εξαιρετική θέα, στο «Ilidi» (2246044293, από € 60). Επίσης, στα «Λιβάδια Beach» (2246044365), στα ενοικιαζόμενα «Marina Beach» (2246044064, από € 45) και «Ειρήνη» (2246044239, από € 50). Στην Έριστο επιλέξτε τα δια­μερίσματα «Έριστος Beach» (2246044024, € 45-50).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.