Christmas hotels

ΟK, πάλι το αφήσατε για τελευταία στιγμή. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά για να κανονίσετε την ονειρεμένη γιορτινή απόδραση. Τρία σούπερ ξενοδοχεία δίνουν αφορμή για ταξίδι στην Αρκαδία, στο Πήλιο και στη Λαμία!

Christmas hotels

ΟK, πάλι το αφήσατε για τελευταία στιγμή. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά για να κανονίσετε την ονειρεμένη γιορτινή απόδραση. Τρία σούπερ ξενοδοχεία δίνουν αφορμή για ταξίδι στην Αρκαδία, στο Πήλιο και στη Λαμία!

Αρκαδία

Christmas hotels - εικόνα 1
«Ellinikon Luxury Hotel»

Hotel Occasion Ανυπομονούμε να δούμε το «Ellinikon Luxury Hotel» στο χωριό Ελληνικό, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του στις 12/12. Πρόκειται για τη νέα μορφή του παλιού καλού «Country Club», που πέρασε πλέον σε καινούργιους ιδιοκτήτες. Ένα συνολικό φρεσκάρισμα ανέδειξε την πολύ καλή υποδομή της μονάδας. Πέρα από τις κτιριακές επισκευές και την αναδιαμόρφωση του κήπου καθώς και τα νέα πορσελάνινα σερβίτσια, προστέθηκαν ένα ζεστό TV room κι ένα κομψό εστιατόριο με comfort food συνταγές και έντονο ιταλικό άρωμα (ριζότο με πορτσίνι αλλά και σούπα γκούλας). Ιδιαίτερα προσεγμένο είναι το πρωινό (μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμη κι αν δεν μένετε στο ξενοδοχείο): τα αβγά φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή, η πορτοκαλάδα επίσης στύβεται επιτόπου, ενώ ένας μπουφές με μεγάλη ποικιλία συμπληρώνει τις προτάσεις. Γενικότερα η πρόθεση των νέων ιδιοκτητών είναι να κάνουν τη διαφορά στο σέρβις: δεν θέλουν να το δουλέψουν απρόσωπα, αλλά να υποδέχονται οι ίδιοι τους πελάτες τους και να τους εξυπηρετούν σε κάθε μικρο-ανάγκη (για τις γιορτές το δίκλινο κοστίζει € 180 και η σουίτα € 280 με πρωινό, ενώ δεν υπάρχει μίνιμουμ διανυκτερεύσεων. Πληροφορίες: 2791031700-1, 6944684461, http://ellinikonhotel.com). Xmas in Arcadia! Δεν γίνονται διακοπές στην ορεινή Αρκαδία χωρίς μια βόλτα στα πασίγνωστα (και πανέμορφα) χωριά της Δημητσάνας, της Βυτίνας και της Στεμνίτσας καθώς και χιονοπαιχνίδια στο χιονοδρομικό της Οστρακίνας (λένε ότι ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα διοργανώσουν νυχτερινές χιονοδρομίες, καιρού επιτρέποντος φυσικά). Είναι ευκαιρία, ωστόσο, ν’ ανακαλύψετε την πιο ήσυχη πλευρά του Μαίναλου, αυτήν που βλέπει προς την πλευρά της Μεγαλόπολης. Το ίδιο το χωριό του Ελληνικού είναι περιποιημένο και προσφέρεται για βόλτες στα σοκάκια του. Στα οπωσδήποτε το μικρό drive που θα μας φέρει στον ειδυλλιακό χώρο της αρχαίας Γόρτυνας και στις όχθες του Λούσιου. Επειδή, όμως, γιορτές σημαίνουν πάνω απ’ όλα ζεστασιά και καλό φαγητό, σημειώνουμε στην ευρύτερη περιοχή δύο εξαιρετικές διευθύνσεις για παραδοσιακά πιάτα, τη «Ζέρζοβα» στον μικροσκοπικό οικισμό της Παναγίας και τις «Νοστιμιές των Γιαγιάδων» στον πολυχώρο «Αρκαδιανή» στο χωριό Ψάρι.

Πήλιο

Christmas hotels - εικόνα 2
«Valis Resort»

Hotel Occasion Το «Valis Resort» στην Αγριά είναι μία από τις καλύτερες περιπτώσεις για last minute κρατήσεις, καθώς η χωρητικότητά του αφήνει ελπίδες για ελεύθερα δωμάτια. Τα πλεονεκτήματα αυτού του ξενοδοχείου, βέβαια, δεν τελειώνουν εδώ. Αν και βρίσκεται σε γαλήνιο παραθαλάσσιο σημείο (στο Σουτραλί της Αγριάς), απέχει ελάχιστα από τον Βόλο, το χιονοδρομικό στα Χάνια καθώς και τα πέτρινα χωριά του Κεντρικού Πηλίου (Μηλιές, Πινακάτες, Βυζίτσα, Άγιος Λαυρέντιος). Το ίδιο το ξενοδοχείο είναι απλόχωρο, με μεγάλους κοινόχρηστους χώρους. Ατού τα πολύ καλοφτιαγμένα δωμάτια, σε σύγχρονο countrystyle και καλές προδιαγραφές (π.χ. στρώματα από την Cocomat). Στο ξενοδοχείο λειτουργούν εστια-τόριο αλά καρτ και παραδοσιακό τσιπουράδικο, αλλά το όνειρό μας είναι να αφεθούμε στο πολύ καλοφτιαγμένο του spa για μια Thai θεραπεία (για τις γιορτές το δίκλινο με πρωινό κοστίζει € 170, με θέα στο βουνό, και € 190, με θέα στη θάλασσα. Ελάχιστη παραμονή τα 4 βράδια. Πληροφορίες: 2428097260-5, www.valisresort.gr). Xmas in Pelion Ναι, ανυπομονούμε να ανεβούμε στο χιονοδρομικό και να κάνουμε την κλασική κυκλική πίστα ανάμεσα στις οξιές που μας προσφέρει θέα εναλλάξ στον γαλήνιο Παγασητικό και στο Αιγαίο, εξίσου όμως ανυπομονούμε να περάσουμε χαλαρά παρεΐστικα βράδια γύρω από το εντυπωσιακό τζάκι-νησίδα στο cafe «Αερικό», στο δρόμο που ενώνει την Πορταριά με τη Μακρινίτσα, ή να δειπνήσουμε σε περιβάλλον χαλαρής πολυτέλειας και θέα στον νυχτερινό φωτισμένο Βόλο στο «Veranda» του ξενοδοχείου «Xenia Palace Portaria». Θέλουμε ακόμη να απολαύσουμε το πραγματικά σπιτικό μπομπάρι (έντερο γεμισμένο με ρύζι και κιμά, ψητό στο φούρνο – είναι χαρακτηριστικό πηλιορείτικο φαγητό κι εξαιρετικός μεζές για κρασί) στο «Δρυάδων Γεύσεις», το προσεγμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Δρυάδες» στον Άγιο Λαυρέντιο. Και, φυσικά, θέλουμε να περπατήσουμε στο υπέροχο μελαγχολικό τοπίο του παλιού σταθμού στις Μηλιές…

So cool!

Το Πλατύστομο Φθιώτιδας, δυόμισι ωρίτσες μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται ανάμεσα σε Λαμία (από την οποία απέχει 34 χλμ.) και Καρπενήσι (47 χλμ.). Θεόρατα πλατάνια και πυκνή βλάστηση κάνουν προφανές από την αρχή στον επισκέπτη ότι η περιοχή έχει πηγές – μεταξύ των οποίων και ιαματικές. Πριν από λίγα χρόνια, το παλιό εγκαταλελειμμένο υδροθεραπευτήριο και ξενοδοχείο ανακαινίστηκαν ριζικά και μετατράπηκαν σε ήσυχο spa hotel. Υπάρχουν φουλ προγράμματα θεραπειών, αλλά το καλύτερό μας είναι η μεγάλη εσωτερική πισίνα με ιαματικό νερό και πλήρη εξοπλισμό (κανόνια νερού, υδροκουρτίνες, θέσεις για υδρομασάζ σε διάφορα σημεία του σώματος). Από την τζαμαρία βλέπετε έξω στον κήπο. Σημειώστε ότι ακόμη κι αν δεν μένετε στο ξενοδοχείο, μπορείτε να την επισκεφθείτε πληρώνοντας είσοδο. (για τις γιορτές το δίκλινο κοστίζει € 180 με πρωινό κι ελεύθερη χρήση της ιαματικής πισίνας, μίνιμουμ κράτηση 2 διανυκτερεύσεις, ενώ πρέπει να συμμετάσχετε στο ρεβεγιόν Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς, με επιπλέον χρέωση € 50. Για εξωτερικούς επισκέπτες η είσοδος στην πισίνα είναι € 10. Πληροφορίες: 2236022510, www.platistomo.gr).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.