Γενεύη express

Η Ντένη Καλλιβωκά επέστρεψε από ένα ανοιξιάτικο weekend στις όχθες της λίμνης της Γενεύης και μας δίνει τα καλύτερα tips.

Γενεύη express

Η Ντένη Καλλιβωκά επέστρεψε από ένα ανοιξιάτικο weekend στις όχθες της λίμνης της Γενεύης και μας δίνει τα καλύτερα tips.

Γενεύη express - εικόνα 1

Το πρωί περπατήστε παραλίμνια, στους Βοτανι­κούς Κήπους, και χαζέψτε το εντυπωσιακό Jet d’Eau στις όχθες της λίμνης. Το ψηλότερο σιντριβάνι στην Ευρώπη, με ύψος 1,30 μ., θεωρείται το σήμα κατατεθέν τη πόλης. Περάστε απέναντι για χειροποίητο παγωτό στην Gelateria Arlecchino (1 rue December). Περπατήστε στη rue du Rhone και στους τριγύρω πεζοδρόμους. Σε μόλις λίγα μέτρα είναι συγκεντρωμένα κάποια από τα κορυφαία ωρολογοποιεία, κοσμηματοπωλεία και οίκοι μόδας. Βόλτα στην Παλιά Πόλη, με κεντρικό σημείο τον καθεδρικό St. Pierre. Με λίγο κόπο θα σκαρφαλώσετε στον πύργο του καμπαναριού και θα απολαύσετε μια απίθανη θέα της πόλης. Μετά πιείτε καφέ στο «La Clemence» (20 pl. Du Bourg-de-Vieille Ville), παλιό, αγαπημένο cafe της Γενεύης, δοκιμάζοντας tartines, δηλαδή μπαγκέτες με βούτυρο και ζελέ μαρμελάδας. Αν αγαπάτε τα ρολόγια, οφείλετε στον εαυτό σας μια επίσκεψη στο Μουσείο Ωρολογοποιίας Patek Philippe (7 rue de Vieux Grenadiers, +410228070910). Κάντε έγκαιρα κράτηση και υπολογίστε δυόμισι ώρες για το τουρ. Φαγητό στο «Le bistro du Boucher» (15 av. Pictet-de-Rochemont, +410227365636). Σ’ ένα art nouveau περιβάλλον που θυμίζει χασάπικο, καλοβαλμένοι ντόπιοι δοκιμάζουν εξαιρετικό steak tartare και μοναδική cote de boeuf. Βόλτα –ειδικά το Σάββατο που έχει και υπαίθρια αγορά– στην περιοχή της Carouge. Το Notting Hill της Γενεύης συγκεντρώνει τοπικούς designers, νεολαία, στιλάτα μπαράκια, όμορφα cafes, περιποιημένες μπρασερί και εστιατόρια. Εδώ βρίσκετε και το καλύτερο σοκολατοποιείο της πόλης (Philippe Pascoet, rue Saint Joseph 12, Carouge, +410223012058). Να μείνετε στο «Four Seasons des Bergues», πάνω στη λίμνη της Γενεύης, με θέα στην Παλιά Πόλη και το Jet d’ Eau (33 Quai des Bergues, +410229087000). Πώς θα πάτε

Η Swiss International Air Lines (κρατήσεις: www.swiss.com) πετάει καθημερινά από Αθήνα για Γενεύη και από Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Γενεύη μπορείτε να βρείτε στο site του Ελβετικού Οργανισμού Τουρισμού www.myswitzerland.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.