Πάτρα upgrading

O Θάνος Λαμπρόπουλος βρέθηκε Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα για ρεπορτάζ κι ακόμα βρίσκεται σε έκσταση από το πολύχρωμο γλέντι στους δρόμους, όπου η μυρουδιά της τσίκνας συνυπήρχε με το Armani και η καραγκούνα με τη σάμπα. Η Πάτρα είναι πλέον πανέτοιμη για τη μεγάλη της μέρα, την Κυριακή της Αποκριάς, κι εμείς σας δίνουμε τις πιο must διευθύνσεις για να περάσετε ακόμα καλύτερα.

Πάτρα upgrading

O Θάνος Λαμπρόπουλος βρέθηκε Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα για ρεπορτάζ κι ακόμα βρίσκεται σε έκσταση από το πολύχρωμο γλέντι στους δρόμους, όπου η μυρουδιά της τσίκνας συνυπήρχε με το Armani και η καραγκούνα

με τη σάμπα. Η Πάτρα είναι πλέον πανέτοιμη για τη μεγάλη της μέρα, την Κυριακή της Αποκριάς, κι εμείς σας δίνουμε τις πιο must διευθύνσεις για να περάσετε ακόμα καλύτερα.

Η αισθητική συναντά τη ζεστή φιλοξενία

Πάτρα upgrading - εικόνα 1

Ένα ολοκαίνουργιος οικογενειακός ξενώνας-κόσμημα έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα ξενοδοχεία ολκής της πόλης («Βυζαντινό», Ρήγα Φεραίου 106, 2610243000. «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος», Γεροκωστοπούλου 20, 2610243000. «Primarolia Art Hotel», Όθωνος και Αμαλίας 33, 2610624900). Πρόκειται για το Maison Grecque (2610241212), σε ανασκευασμένο νεοκλασικό κοντά στα Ψηλά Αλώνια και το αρχαίο θέατρο, με εσωτερική διακόσμηση –διά χειρός Αγγελόπουλου– που παραπέμπει σε Παρίσι του Μεσοπολέμου. Το σύνολο αποπνέει μια γλυκιά αύρα χάρη στις επιλογές της επίπλωσης, τους επιβλητικούς χρωματικούς συνδυασμούς, τις ταπετσαρίες, τις οροφογραφίες των δωματίων και την αντίστοιχη με το όλο ύφος διακοσμητική άποψη. Σ' αυτά προσθέστε την άριστη κατασκευαστική ποιότητα και τη μεγάλη προσοχή που δίνουν στη λεπτομέρεια και θα έχετε την εικόνα ενός boutique hotel, μοναδικού στο είδος του. Συνδυασμός ανεπιτήδευτης ευγένειας και ατμοσφαιρικής πολυτέλειας που ανεβάζει τον πήχη και πιστεύω πως θα αφήσει το στίγμα του στην Πάτρα.

Γκουρμέ δείπνο σ’ ένα bar

Το δημοφιλές και καλόγουστο bar-restaurant «W» (Ηρώων Πολυτεχνείου & Λευκωσίας, 2610454002) διαθέτει κουζίνα και λίστα κρασιών που το κάνουν να ξεχωρίζει σαφώς από τα ομοειδή του. Τα περισσότερα πιάτα είναι τολμηρά, με τονισμένες γευστικές εντάσεις, αλλά καταφέρνουν να διατηρούν την απαιτούμενη ισορροπία. Πρόταση-έκπληξη: ένα ριζότο με λαχανικά και μους φέτας που έρχεται σωστά χυλωμένο σε κλειστή λαδόκολλα.

Μεταγραφή στο Ρίο

Τον Σπύρο Στεργίου τον ξέραμε από το «Μουράγιο» στον Καστελόκαμπο, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πάτρας. Τώρα τον βρήκαμε πια σε δικό του χώρο, στην παραλία του Ρίου, το Ναυτ-οικο (Ποσειδώνος 12, 2610995992). Φωτεινό, ευάερο, μ' έναν βοτανόκηπο γεμάτο μυρωδικά και κουζίνα σπιτική, ευρηματική και άκρως ποιοτική.

Γεύσεις απ’ την Πόλη

Πάτρα upgrading - εικόνα 2

Ανεβείτε την Ερμού μέχρι την Πλατεία Καποδίστρια (Μαρκάτο) και μπείτε στην Κουζίνα της Κορνηλίας (2610272987) για να γευτείτε την ελαφριά και ντελικάτη τεχνική της, σε πιάτα σπιτικά, με απλά υλικά. Μεταξύ άλλων κι ένα εξαίσιο μαντί (χειροποίητα ζυμαρικά γεμισμένα με μυρωδάτα μίνι κεφτεδάκια), ντοματοκεφτέδες που θα ζήλευαν και οι Κυκλάδες, λαχανοντολμάδες που θα σας θυμίσουν τη γιαγιά σας και –αν είστε τυχεροί γιατί είναι πιάτο ημέρας– ονειρεμένο χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα.

Gourmet ιταλικός Νότος

Πάτρα upgrading - εικόνα 3
Don Camillo e Peppone

Η τρατορία Don Camillo e Peppone (Γερμανού 48, 2610279651) στεγάζεται σ' ένα αναδομημένο κτίριο του 1887, σε μια παλιά και ιστορική γειτονιά της πόλης. Πριν κλείσει καλά καλά δύο μήνες λειτουργίας, έχει αποκτήσει –δικαίως– σταθερή πελατεία. Οι λόγοι σαφείς: ιδιοκτήτες με άποψη και πολιτισμό, αισθητική γοητευτική όσο και πρωτότυπη, Ιταλός σεφ-αστέρι σε ανοιχτή κουζίνα, κρασιά από τον ιταλικό αμπελώνα, θαυμάσια όσο και οι τιμές τους, είκοσι πέντε είδη ζυμαρικών Fabri σε εξαίσιες σάλτσες, μανιάτικο βιολογικό λάδι ψυχρής έκθλιψης, μορταδέλα από την Μπολόνια, λουκάνικα από τη Θουριγγία, άπαιχτη λεπτόζυμη πίτσα… Ξεκινήστε με long drinks και jazz ακούσματα στο ζωντανό cafe-bistrot του ισογείου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.