Σαν παιδικό παραμύθι

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών, το ταξίδι η χαρά των μεγάλων. Για να τα συνδυάσετε και τα δυο και να περάσετε αξέχαστες οικογενειακές διακοπές, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τον προορισμό σας. Από το χωριό του Αϊ-Βασίλη μέχρι την παραμυθένια Eurodisney και τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Νυρεμβέργης, οι γειτονιές της Ευρώπης φορούν τα γιορτινά τους και περιμένουν μικρούς και μεγάλους να ζήσουν το χριστουγεννιάτικο παραμύθι σε όλη του τη φαντασμαγορία.

Σαν παιδικό παραμύθι

Ευρώπη για όλη την οικογένεια

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών, το ταξίδι η χαρά των μεγάλων. Για να τα συνδυάσετε και τα δυο και να περάσετε αξέχαστες οικογενειακές διακοπές, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τον προορισμό σας. Από το χωριό του Αϊ-Βασίλη μέχρι την παραμυθένια Eurodisney και τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Νυρεμβέργης, οι γειτονιές της Ευρώπης φορούν τα γιορτινά τους και περιμένουν μικρούς και μεγάλους να ζήσουν το χριστουγεννιάτικο παραμύθι σε όλη του τη φαντασμαγορία.

Ροβανιέμι

Σαν παιδικό παραμύθι - εικόνα 1

Το χωριό του Αϊ-Βασίλη

Αστραφτερό χιόνι, έλκηθρα, τάρανδοι και πάνω απ' όλα η καλοκάγαθη φιγούρα του Αϊ-Βασίλη. Στο Ροβανιέμι, την παγωμένη πρωτεύουσα της Λαπωνίας, το παραμύθι των Χριστουγέννων μετατρέπεται σε ολοζώντανη πραγματικότητα.

Μιας ώρας πτήση από το Ελσίνκι θα σας φέρει στην πύλη της Λαπωνίας. Το Ροβανιέμι είναι μια σύγχρονη πόλη. ανοικοδομήθηκε μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και θεωρείται από τις πιο καλοσχεδιασμένες του δυτικού κόσμου. Για να γνωρίσετε την ιστορία και τον πολιτισμό της, επισκεφθείτε το Arktikum, ένα καταπληκτικό μουσείο όπου ζωντανεύουν τα έθιμα και η κουλτούρα των Λαπώνων. Στο Arktikum μπορείτε ακόμα να δείτε αλλά και να αγγίξετε το μεγαλύτερο αμέθυστο του κόσμου ο οποίος ζυγίζει μόλις… 650 κιλά. Σύμφωνα με τις παραδόσεις των Λαπώνων, ο πολύτιμος αυτός λίθος προστατεύει από τα κακά πνεύματα και σε βοηθάει να αντιστέκεσαι τους πειρασμούς.

Λίγα λεπτά έξω από την πόλη απλώνεται η απόλυτη σιωπή του χιονιού και στους δρόμους περιφέρονται ξυλοκόποι ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες λαπωνικές φορεσιές. Το αστραφτερό χιόνι προσφέρεται για μοναδικές περιπλανήσεις. Τάρανδοι σέρνουν τα πατροπαράδοτα έλκηθρα, αλλά αν προτιμάτε τις δυνατές συγκινήσεις διαλέξετε καλύτερα ένα σνόουμομπιλ. Η περιήγηση περιλαμβάνει στάσεις για ένα ζεστό ρόφημα σε παραδοσιακή λαπωνική σκηνή και για μεσημεριανό γεύμα σε φάρμα ταράνδων όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την κλασική τοπική σπεσιαλιτέ: τάρανδο με σάλτσα από βατόμουρα, μαύρο ψωμί και μαύρη σπιτική μπύρα.

Σαν παιδικό παραμύθι - εικόνα 2
Ροβανιέμι

Στις μικρές κοινότητες της λαπωνικής γης η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μοιάζει να έχει βγει από κάποιο παλιό παραμύθι. Οι πανύψηλες χιονισμένες σημύδες, τα έλκηθρα με τους τάρανδους και τα χάσκι, η παρέα του Αϊ-Βασίλη που χτυπάει τις πόρτες των σπιτιών μοιράζοντας δώρα, τα φωτισμένα από τις χρυσαφένιες λάμψεις της φωτιάς παράθυρα των σπιτιών παρασύρουν στο κλίμα της γιορτής μικρούς και μεγάλους. Οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων οργανώνουν εκδρομές στο δάσος, όπου οι ένοικοι κόβουν ένα δέντρο και το στολίζουν όλοι μαζί. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν από το εορταστικό δείπνο, όλοι βγαίνουν για έναν περίπατο στο παγωμένο δάσος με τις τσέπες γεμάτες ξερά φρούτα και καρπούς που τα σκορπίζουν πάνω στο χιόνι ως πρωτοχρονιάτικη προσφορά στα ζώα του δάσους.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα εκδρομή είναι αυτή που θα σας φέρει στην πόλη Ράνουα, λίγα χιλιόμετρα νότια του Ροβανιέμι. Εδώ βρίσκεται ο βορειότερος Ζωολογικός Κήπος της Γηραιάς Ηπείρου που θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε όλα τα ζώα και τα πτηνά που ζουν σε πολικές καιρικές συνθήκες. Οκτώ μόλις χιλιόμετρα από το Ροβανιέμι, οι Φινλανδοί συντηρούν ευλαβικά εδώ και χρόνια το ονειρεμένο παραμύθι του πιο αγαπημένου παππού της παιδικής ηλικίας. Ο Αϊ-Βασίλης ζει εδώ όλο το χρόνο κατασκευάζοντας στο εργαστήρι του δώρα για τα παιδιά όλου του κόσμου. Ο πανύψηλος Φινλανδός με το τρανταχτό γέλιο φωτογραφίζεται με τα παιδιά, δέχεται γράμματα, στέλνει δώρα και παρασύρει στο παραμύθι των Χριστουγέννων ακόμα και τους δύσπιστους ενήλικες. Η επίσκεψη ολοκληρώνεται με το Santapark, ένα θεματικό πάρκο που δημιουργήθηκε πριν από λίγα χρόνια στην καρδιά ενός λόφου και περιλαμβάνει καταστήματα, εστιατόρια, θέατρα και αίθουσες παιχνιδιών.

DATA

  • Το Ροβανιέμι είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για την περίοδο των Χριστουγέννων. Θα βρείτε οργανωμένες εκδρομές στα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και στο ειδικευμένο σε εκδρομές στη Φινλανδία πρακτορείο Nordic Experts (210 3213109).

    Παρίσι

    Σαν παιδικό παραμύθι - εικόνα 3
    Eurodisney

    Ποιος δεν επισκέφθηκε ακόμη τη Eurodisney;

    Η Eurodisney παραμένει αξεπέραστος προορισμός για οικογενειακές αποδράσεις και ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μια γνωριμία με την Πόλη του Φωτός και τη γαλλική κουλτούρα.

    Πριν ξεκινήσετε τις επισκέψεις σας στα αξιοθέατα, καλό είναι να προμηθευτείτε την ειδική κάρτα για τα μουσεία από τους σταθμούς του μετρό ή από το κεντρικό παράρτημα του Γραφείου Τουρισμού. Το παρελθόν της πόλης ξεπροβάλλει ολοζώντανο μέσα από τα κλασικά μνημεία της. Εκτός όμως από τα μνημεία «πρώτης γραμμής», αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Μέγαρο των Απομάχων, το υπέροχο μπαρόκ κτίσμα της Όπερας του Γκαρνιέ και το μοντέρνο κτίριο της νέας Όπερας στη Βαστίλη. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τέλος το Μουσείο Πικάσο, που στεγάζεται σ' ένα θαυμάσιο κτίριο στην περιοχή του Μαρέ, και το πανέμορφο Μουσείο Ορσέ. Δίπλα σε οικοδομήματα που στέκονται αλώβητα στο πέρασμα των αιώνων, ο επισκέπτης συναντάει τις τολμηρές δημιουργίες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής: την πυραμίδα του Λούβρου, την αψίδα της Defense, στην ίδια ευθεία με την Αψίδα του Θριάμβου, και την αψίδα του Carrousel στο Λούβρο.

    Για την παραμονή σας μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα ξενοδοχεία της Eurodisney: Tο ονειρικό Disneyland είναι ένα παραμυθένιο παλάτι, το εντυπωσιακό New York αντιγράφει τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, το Newport σας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της Νέας Αγγλίας, το Sequoia θυμίζει ορεινό καταφύγιο, στο Santa Fe θα σας συνεπάρει η μεξικάνικη φιέστα και στο Cheyenne θα νιώσετε σαν πρωταγωνιστής σε ταινία γουέστερν.

    Αφού τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο της επιλογής σας, θα ξεκινήσετε την περιήγησή σας στην παραμυθούπολη. Θα περπατήσετε στη Μέιν στριτ, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει στις αρχές του αιώνα. Στα αριστερά σας βρίσκεται η Frontierland, που αναβιώνει την αμερικάνικη Δύση του 19ου αιώνα. Το τρενάκι των πιονέρων θα σας μεταφέρει στα ορυχεία, διασχίζοντας ποταμούς και φαράγγια, και η γνωριμία σας με το Φαρ Ουέστ θα ολοκληρωθεί με ένα χορό can-can στο παραδοσιακό σαλούν. Μετά τη Frontierland σειρά έχει ο μυστηριώδης εξωτικός κόσμος της Adventureland, όπου τον πρώτο λόγο έχει η περιπέτεια: πειρατικά καράβια, ασιατικές ζούγκλες και δαιδαλώδη ανατολίτικα παζάρια. Η νοσταλγική ατμόσφαιρα του παραμυθιού ζωντανεύει στη γειτονιά της Fantasyland, όπου η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και ο Πινόκιο ξεφεύγουν από τις σελίδες των παραμυθιών και κυκλοφορούν ανάμεσά σας.

    Σαν παιδικό παραμύθι - εικόνα 4
    Saint Moritz

    Εικόνες από το μέλλον σας περιμένουν στην Discoveryland: Διαπλανητικά ταξίδια και απίθανες εφευρέσεις ζωντανεύουν τον κόσμο που οραματίστηκε ο Ιούλιος Βερν, κι ένα εντυπωσιακό διαστημόπλοιο σας μεταφέρει από τη Γη στη Σελήνη!

    Ακριβώς μπροστά από το πάρκο, το Disney Village σας προσφέρει ψυχαγωγία μέρα νύχτα. Στο σινεμά Gaumond μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες πρώτης προβολής σε υπερσύγχρονες αίθουσες – θα σας εντυπωσιάσει η γιγαντοοθόνη με παραστάσεις λέιζερ. Στο Disney Village θα βρείτε και πολλά εστιατόρια όπως το Planet Hollywood με την κινηματογραφική ατμόσφαιρα, το Annete's Diner, όπου οι σερβιτόροι κυκλοφορούν με πατίνια, και το Rainforest Cafe΄ που σας μεταφέρει στο περιβάλλον της ζούγκλας.

    DATA

  • Οι εγκαταστάσεις της Disneyland Resort Paris βρίσκονται σε απόσταση μισής ώρας από τη γαλλική πρωτεύουσα και εξυπηρετούνται με τα δρομολόγια του μετρό.
  • Στα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία θα βρείτε πακέτα εκδρομών που συνδυάζουν διανυκτερεύσεις στην Disneyland με παραμονή στο Παρίσι.

    Βιένη

    Σαν παιδικό παραμύθι - εικόνα 5
    Βιένη

    Μια πόλη-παιχνιδόκοσμος

    Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τονίζει τη ρομαντική ατμόσφαιρα της αυστριακής πρωτεύουσας. Στις γειτονιές της Βιένης δρόμοι, καταστήματα και αυτοκρατορικά παλάτια στολίζονται με πολύχρωμα λαμπιόνια που δίνουν χρώμα στις γκρίζες χειμωνιάτικες μέρες.

    Η περιπλάνηση στην πόλη αρχίζει παραδοσιακά από το κέντρο της παλιάς συνοικίας, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Βιένης. Ακολουθήστε στη συνέχεια την Κέρτνερστρασε, τον αριστοκρατικό εμπορικό δρόμο, για να φτάσετε στο υπέροχο κτίριο της Όπερας. Εδώ βρίσκεται και το ανάκτορο Χόφμπουργκ, απαραίτητος σταθμός όλων των επισκεπτών της πόλης. Στη γειτονιά των μουσείων, το περίφημο Museums Quartier, ξεχωρίζουν το μουσείο Λεοπόλντ, το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Παιδικό Μουσείο. Η αυτοκρατορική καρδιά της πόλης χτυπάει στο ανάκτορο Σεμπρούν, όπου και η εντυπωσιακή συλλογή με τις αυτοκρατορικές άμαξες, το βασιλικό περίπτερο στους κήπους του παλατιού όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, αλλά και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος της Ευρώπης. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στη διαδραστική «Περιπέτεια του Σεμπρούν», που μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στην εποχή των Αψβούργων.

    Πίσω στο κέντρο της πόλης το μυθικό Πράτερ, το τεράστιο πάρκο διασκέδασης θα μονοπωλήσει σίγουρα ένα από τα απογεύματά σας. Η γιγάντια ρόδα έχει διάμετρο 65 μέτρα και πάνω από έναν αιώνα ζωής. Από την κορυφή της η θέα στην πόλη είναι πανοραμική.

    Το πανηγύρι των Χριστουγέννων στήνεται κάθε χρόνο από τα μέσα Νοεμβρίου στην πλατεία του Δημαρχείου. Η παραδοσιακή αγορά χριστουγεννιάτικων στολιδιών και δώρων έχει πλέον εξελιχθεί σ' ένα τεράστιο πάρκο διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Με κατασκευές όπως το «Δέντρο του χιονάνθρωπου», «Η Πυραμίδα των Χριστουγέννων», «Το Ταχυδρομείο του Ουρανού» υπόσχεται να σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές.

    Η αγορά μένει ανοιχτή μέχρι τις

    9 κάθε βράδυ και η παγωμένη ατμόσφαιρα πλημμυρίζει από το άρωμα των ζαχαρωμένων φρούτων, των ψητών κάστανων και του αχνιστού χριστουγεννιάτικου παντς. Παρόμοιες αγορές στήνονται στο Σπίτελμπεργκ και στο ανάκτορο Σεμπρούν.

    DATA

  • Θα πετάξετε ως στη Βιένη με τα αεροπλάνα της Austrian Airlines (210 9601240-2). Στα ταξιδιωτικά γραφεία θα βρείτε οργανωμένες εκδρομές αλλά και ευέλικτα πακέτα μεμονωμένων που σας επιτρέπουν να οργανώσετε το ταξίδι σας σύμφωνα με τον ελεύθερο χρόνο και τις οικονομικές σας δυνατότητες.
  • Κατά την άφιξή σας αξίζει να προμηθευτείτε τη Vienna Card, μια προσφορά του αυστριακού οργανισμού τουρισμού που σας εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σημαντικές εκπτώσεις σε πολλά μουσεία και εστιατόρια.

    Νυρεμβέργη

    Σαν παιδικό παραμύθι - εικόνα 6
    Νυρεμβέργη

    Ανακαλύψτε τις χριστουγεννιάτικες αγορές της

    Ο Δεκέμβρης είναι μήνας γιορτής για τη Νυρεμβέργη που φιλοξενεί κάθε χρόνο τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γερμανίας. Η παλιά αυτοκρατορική πόλη του 16ου αιώνα είναι σήμερα μια από τις πιο ατμοσφαιρικές της Γερμανίας. Το ιστορικό κέντρο έχει αναστηλωθεί υποδειγματικά και τα μνημεία του παρελθόντος προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθη επισκεπτών. Η μοντέρνα πόλη είναι ένα σύγχρονο βιομηχανικό κέντρο που φιλοξενεί μεταξύ άλλων τα μεγαλύτερα εργοστάσια παιχνιδιών της χώρας.

    Στην καρδιά της παλιάς πόλης, μπροστά στο κτίριο του Δημαρχείου και την εκκλησία του Αγίου Σεβάλδου, μια από τις αρχαιότερες της πόλης, στήνεται μια φαντασμαγορική αγορά με παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, ένας επίγειος παράδεισος για παιδιά κάθε ηλικίας. Η αγορά λειτουργεί κάθε χρόνο από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι τα ξημερώματα της 25ης Δεκεμβρίου: φάτνες, μάγοι, γαϊδουράκια συνυπάρχουν με τον απαραίτητο Αϊ-Βασίλη που υποδέχεται καθημερινά τους επισκέπτες. Στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η επίσημη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων, στις οποίες πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο ένα από τα παιδιά της πόλης στο ρόλο του «Παιδιού του Χριστού». Εκτός από τους αμέτρητους πάγκους με τα παιχνίδια, τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, καθημερινά προγράμματα ψυχαγωγίας συμπληρώνουν το εορταστικό τοπίο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, όπου οι μπόμπιρες μαθαίνουν να ψήνουν κουλούρια, να φτιάχνουν διακοσμητικά κεριά και πήλινες χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

    DATA

  • Στο ταξιδιωτικό γραφείο TUI (210 3713400) θα βρείτε πακέτα μεμονωμένων για τη Νυρεμβέργη και ειδικές αναχωρήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων.
  • Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα: www.christkindlesmarkt.de

    Λονδίνο & Κορνουάλη

    Σαν παιδικό παραμύθι - εικόνα 7
    Χριστούγεννα στο Λονδίνο

    Στον κήπο της Εδέμ

    Το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο μαγνητίζει τους ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της Γης. Οι ολόφωτες στολισμένες βιτρίνες, το πανύψηλο δέντρο στην Trafalgar Square, τα κάλαντα στο Royal Festival Hall την παραμονή των Χριστουγέννων συγκινούν μικρούς και μεγάλους. Τα πολυκαταστήματα είναι η χαρά των παιδιών που φωτογραφίζονται με τους Αϊ-Βασίληδες και εκστασιάζονται με την ατέλειωτη ποικιλία των παιχνιδιών. Η επίσκεψη στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται κάθε χρόνο στο Covent Garden θα σας φέρει σε επαφή με τον πολυφυλετικό χαρακτήρα της πόλης.

    Αν έχετε λίγες μέρες παραπάνω στη διάθεσή σας, αξίζει να βγείτε για λίγο από τα όρια του Λονδίνου, επιλέγοντας έναν προορισμό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Στη νοτιοδυτική άκρη της Βρετανίας, κοντά στις ακτές της Κορνουάλης, βρίσκεται ο σύγχρονος «Κήπος της Εδέμ», ένας από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους του κόσμου. Το Edenproject υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα σχέδια που υλοποιήθηκαν το 2000 για τους εορτασμούς του millennium και είναι δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων με οικολογικές ανησυχίες οι οποίοι κάτω από έναν εντυπωσιακό θόλο συγκέντρωσαν φυτά από κάθε γωνιά του πλανήτη. Την περίοδο των Χριστουγέννων οι εορταστικές εκδηλώσεις κάνουν την επίσκεψη στο εντυπωσιακό hi-tech θερμοκήπιο ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Για να φτάσετε ως εδώ, θα ξεκινήσετε από τη μικρή πόλη St Austell που βρίσκεται στο άκρο της χερσονήσου της Κορνουάλης. Από εκεί το Edenproject απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα και μπορείτε να το προσεγγίσετε με τα ειδικά λεωφορεία.

    DATA

  • Πακέτα μεμονωμένων αλλά και οργανωμένες εκδρομές για το Λονδίνο θα βρείτε στα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία. Πληροφορίες για το Edenproject στην ιστοσελίδα www.edenproject.com.

    Άλπεις

    Σαν παιδικό παραμύθι - εικόνα 8
    Λονδίνο

    Παιχνίδια με το χιόνι

    Τα ski resorts της Κεντρικής Ευρώπης, ντυμένα με τη γιορτινή τους φορεσιά, σας περιμένουν οικογενειακώς για παιχνίδια στο χιόνι. Απαραίτητη προϋπόθεση η επιλογή του σωστού ξενοδοχείου, που θα διαθέτει ποικιλία δραστηριοτήτων για τους μικρούς της παρέας.

    Το γοητευτικό Chamonix είναι ένα από τα παλαιότερα χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης, ένα αυθεντικό χωριό χιονοδρόμων. Χτισμένο στα πόδια του Mont Blanc, της ψηλότερης κορυφής της Ευρώπης, οριοθετεί το τοπίο ανάμεσα σε Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία. Εδώ θα βρείτε, εκτός από χιονοδρομικές πίστες αμέτρητων χιλιομέτρων, ατμοσφαιρικά μπαρ, γραφικά σαλέ, μπιστρό και καζίνο. Στις εγκαταστάσεις του Club Med στο Chamonix τα παιδιά απολαμβάνουν με το δικό τους τρόπο τις χαρές του χιονιού, πάντα υπό την καθοδήγηση ειδικευμένων εκπαιδευτών. Το ξενοδοχείο διαθέτει Petit Club, για παιδιά 2-3 ετών, Mini Club, για παιδιά 4-10 ετών, Juniors Club για παιδιά 11-17 ετών. Επίσης παραδίδονται δωρεάν μαθήματα σκι και snowboard, ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο snow garden τα μικρότερα παιδιά απολαμβάνουν με ασφάλεια τα παιχνίδια στο χιόνι.

    Το Saint Moritz, στην καρδιά της Ελβετίας, είναι ένα από τα πλέον διάσημα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου. Πανέμορφα ξενοδοχεία, πανάκριβα καταστήματα, εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας συνωστίζονται σ' ένα περιβάλλον ασύγκριτης ομορφιάς. Λόγω της θέσης της, η περιοχή λούζεται στον ήλιο τις περισσότερες ημέρες του χρόνου! Τις εικόνες του ηλιόλουστου χιονισμένου τοπίου μπορείτε να τις απολαύσετε με το περίφημο τρενάκι των Άλπεων.

    Το ξενοδοχείο Club Med βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του χωριού και διαθέτει στις εγκαταστάσεις του Mini Club για παιδιά 4-10 ετών, Juniors Club για παιδιά 11-17 ετών και Snow garden. Επίσης παραδίδονται δωρεάν μαθήματα σκι και snowboard.

    DATA

  • Για πληροφορίες και κρατήσεις στα ξενοδοχεία Club Med θα απευθυνθείτε στο ταξιδιωτικό γραφείο Travel Plan (210 3238801).

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.