Best design city Κωνσταντινούπολη!

Είναι αλήθεια ότι οι όλο και περισσότερες χρυσές και αργυρές λίστες ξενοδοχείων, πόλεων κ.λπ. επαναλαμβάνονται επικίνδυνα. Τα ετήσια βραβεία του περιοδικού «Wallpaper» όμως μας τράβηξαν το ενδιαφέρον, αφού εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για τους design conscious και φιλτράρουν μέσα από ένα άλλο πρίσμα την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Best design city Κωνσταντινούπολη!

Είναι αλήθεια ότι οι όλο και περισσότερες χρυσές και αργυρές λίστες ξενοδοχείων, πόλεων κ.λπ. επαναλαμβάνονται επικίνδυνα. Τα ετήσια βραβεία του περιοδικού «Wallpaper» όμως μας τράβηξαν το ενδιαφέρον, αφού εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για τους design conscious και φιλτράρουν μέσα από ένα άλλο πρίσμα την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Best design city Κωνσταντινούπολη! - εικόνα 1

Είναι αλήθεια ότι οι όλο και περισσότερες χρυσές και αργυρές λίστες ξενοδοχείων, πόλεων κ.λπ. επαναλαμβάνονται επικίνδυνα. Τα ετήσια βραβεία του περιοδικού «Wallpaper» όμως μας τράβηξαν το ενδιαφέρον, αφού εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για τους design conscious και φιλτράρουν μέσα από ένα άλλο πρίσμα την ταξιδιωτική βιομηχανία. Η Κωνσταντινούπολη λοιπόν ψηφίστηκε ως η καλύτερη πόλη, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το πετυχημένο δυναμικό, νεανικό και πρωτοποριακό «επαναλανσάρισμα» της γειτόνισσας, που δεν μένει κολλημένη στο αυτοκρατορικό παρελθόν της. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν μερικοί από τους hot designers της Πόλης που μιλάνε στο περιοδικό, η συμβολή του κράτους στο boom που έγινε ήταν ιδιαίτερα σημαντική κυρίως μέσω της καθιέρωσης νέων τμημάτων design στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι τυχαίο που τόσο το hip ανατολίτικο εστιατόριο «Hakassan» όσο και το πολυκατάστημα «Harvey Nichols» άνοιξαν, μετά το Λονδίνο, παραρτήματα στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά και το καλύτερο καινούργιο εστιατόριο, σύμφωνα με το «Wallpaper», βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη· λέγεται «Muzede Changa» (φωτό) και φέρει την υπογραφή του ανερχόμενου design διδύμου Autoban. Καλύτερο ξενοδοχείο, απ' την άλλη, αναδείχτηκε το «Home» (www.homebuenosaires.com), επιβεβαιώνοντας το trend symbol που απολαμβάνει αυτό τον καιρό το Μπουένος Άιρες. Καλύτερο spa ψηφίστηκε το «Caudelie Vinotherapie» στο ξενοδοχείου «Marques de Riscal» του Frank Gehry, για το οποίο έχουμε γράψει ήδη, όπως και για την ισπανική αλυσίδα Hospes, που επαναπροσδιόρισε την έννοια του παραδοσιακού ξενοδοχείου στην Ισπανία και αναδείχτηκε καλύτερη αλυσίδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.