Νησιά για δύο

Ξενοδοχεία couples only, κουκλίστικες ρομαντικές πρωτεύουσες, nightlife που περιορίζεται σε chill out cocktail bars που ατενίζουν το ηλιοβασίλεμα. Υπάρχουν ορισμένα νησιά που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των ερωτευμένων και όπου κανείς δεν θυμάται την τελευταία φορά που ακούστηκε παιδικό κλάμα! Αγκαλιαστείτε και ακολουθήστε μας σε μια ρομαντική περιήγηση στα ζευγαρονήσια του Αιγαίου.

Νησιά για δύο

Ο έρωτας περνάει απ’ το... Αιγαίο

Ξενοδοχεία couples only, κουκλίστικες ρομαντικές πρωτεύουσες, nightlife που περιορίζεται σε chill out cocktail bars που ατενίζουν το ηλιοβασίλεμα. Υπάρχουν ορισμένα νησιά που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των ερωτευμένων και όπου κανείς δεν θυμάται την τελευταία φορά που ακούστηκε παιδικό κλάμα! Αγκαλιαστείτε και ακολουθήστε μας σε μια ρομαντική περιήγηση στα ζευγαρονήσια του Αιγαίου.

Νησιά για δύο - εικόνα 1
Sun Rocks «couples only» hotel στη Σαντορίνη

Πώς λέμε a couple of islands; Καμία σχέση… Εδώ είμαστε στο the island of couples!» Θυμάμαι το φίλο μας τον Δημήτρη να παραπονιέται καθώς κάναμε τον απολογισμό της πρώτης ημέρας των φοιτητικών μας διακοπών χαζεύοντας τα αγκαλιασμένα ζευγαράκια στο κάστρο της Αστυπάλαιας. Μια εβδομάδα αλωνίζαμε στα σοκάκια της Χώρας, βάζαμε κάθε βράδυ «τα καλά μας» και στηνόμασταν με το ποτό μας στα σκαλάκια-περαντζάδα στο δρόμο για το Κάστρο. το μόνο που καταφέραμε ήταν να περιπλέξουμε ακόμη περισσότερο τις μεταξύ μας φιλικές-ερωτικές ισορροπίες. Η κατά τα άλλα υπέροχη Αστυπάλαια δεν μας έφταιγε βέβαια σε τίποτε – ίσα ίσα είναι απ’ τα πρώτα νησιά που επιστρέφουν έκτοτε στη μνήμη μας με το που ερωτευόμαστε. Αστυπάλαια, Σαντορίνη, Πάτμος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Σύμη, Χάλκη, Καστελόριζο… Φυσικά αν είσαι ερωτευμένος θα περάσεις καλά οπουδήποτε, καθώς ακόμα και τα πιο μαζικά νησιά έχουν τις ερωτικές γωνιές τους (ένα δείπνο στο ημίφως μιας πλατείας στο Καμπιέλο ή ένα ποτό με θέα τα παλιά λουτρά στην Παλιά Πόλη της Ρόδου παραμένουν all-time classic μέθοδοι για να τον κάνετε να σας πει εκείνη τη λεξούλα από «α» που αποφεύγει τόσο καιρό). Όσο όμως κι αν αποφεύγετε τις ταμπέλες, είναι ορισμένα νησιά που δικαιούνται τον τίτλο του απόλυτου ζευγαρότοπου. Η φρεσκοασβεστωμένη Χώρα που σας περιμένει να χαθείτε στα σοκάκια της μέχρι να βρείτε το έρημο σπίτι που σας αρέσει περισσότερο και να κάνετε σενάρια για το πώς θα το αποκτήσετε, η πριβέ παραλία όπου σας οδηγεί ο βαρκάρης με την υπόσχεση ότι θα έρθει να σας πάρει λίγο πριν σκοτεινιάσει, το δωμάτιο με το παλιό σιδερένιο κρεβάτι και το μπαλκονάκι που χωράει αυστηρά δύο καρέκλες αλλά έχει την πιο πανοραμική θέα που θα μπορούσατε να ονειρευτείτε, το μικρό ρομαντικό εστιατόριο όπου ο ιδιοκτήτης και σεφ σας διηγείται ιστορίες από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο πριν αποφασίσει να αναπαλαιώσει το πατρικό του παππού του στο νησί, όλα μοιάζουν με σκηνικό για να γυρίσετε το δικό σας love story όπου οι μοναδικοί κομπάρσοι φαίνονται εξίσου ερωτευμένοι με σας.

Νησιά για δύο - εικόνα 2
Rocabella, Σαντορίνη

Μην ψάχνετε για θεωρίες συνωμοσίας εναντίον των μπακούρηδων ή των οικογενειών με μικρά παιδιά, η εξήγηση για το πώς τα νησιά αυτά εξελίχθηκαν σε παράδεισο των ζευγαρωμένων είναι απλή: το ζευγαρο-προφίλ τους υπαγορεύεται εξαρχής από τη φύση και την ιστορία της τουριστικής τους ανάπτυξης. Εντάξει, δεν είπαμε ότι έχουν κρεμάσει στο λιμάνι της Φολεγάνδρου πινακίδα που απαγορεύει τα μικρά παιδιά, για δοκιμάστε όμως να κουμαντάρετε τα πιτσιρίκια σας στα cafe’ s της πλατείας στη Χώρα, όταν τα απολύτως φυσιολογικά για σας κυνηγητά προκαλούν την αγανάκτηση της ομήγυρης που απολαμβάνει χέρι χέρι την κλασική μουσική. Επίσης μη δοκιμάσετε να ζητήσετε από το πρακτορείο που νοικιάζει παλιά νεοκλασικά στη Σύμη τετράκλινο family δωμάτιο με συρόμενη πόρτα, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα σας περάσουν για τρελό, και μη διανοηθείτε να πάτε μόνη στην Πάτμο πιστεύοντας ότι όλο και κάποια γνωριμία θα κάνετε, γιατί σας βλέπω να πιάνετε φιλίες με τη ρεσεψιονίστ και να σιγοτραγουδάτε μαζί το άσμα της Αλεξίου «Δεν τους αντέχω, ζευγαρωμένους κι εγώ να μην έχω…», αφού η μόνη φορά που οι ζευγαροπαρέες του μοναδικού μπαρ του λιμανιού θα σας απευθύνουν το λόγο είναι για να σας ρωτήσουν αν μπορείτε να τους παραχωρήσετε το προνομιούχο τραπέζι σας, εσείς που είστε μόνη…

Νησιά για δύο - εικόνα 3
Grecotel Mykonos Blu

Τα νησιά για δύο είναι στην πλειοψηφία τους κουκλίστικα και απομονωμένα, με σχετικά πρόσφατο τουρισμό. Ανακαλύφθηκαν τα περισσότερα από τολμηρούς, ξένους κυρίως, ταξιδιώτες που προσπάθησαν να διατηρήσουν τον παρθένο χαρακτήρα του τοπίου. Το ένα ζευγάρι έφερε το άλλο, κάποιοι απ’ αυτούς έμειναν μόνιμα ανοίγοντας ένα μπαράκι ή μια ταβέρνα, κανείς από τους επισκέπτες δεν φαίνεται να ζητούσε περισσότερα, κι έτσι τα νησιά αυτά παρέμειναν ήσυχα, ρομαντικά, με χαμηλών τόνων ανάπτυξη. Αν πρόκειται άλλωστε για ένα νησί που απέχει πάνω από δέκα ώρες από την Αθήνα, χωρίς πολλά αυτοκίνητα, όπου για να φτάσεις στην παραλία χρειάζεται σκαρφάλωμα ή βαρκάκι και για να ανέβεις στο εστιατόριο της Χώρας δεκάλεπτο ανέβασμα με σκαλάκια, αντιλαμβάνεστε ότι μια οικογένεια με μικρά παιδιά αρχίζει να το ξανασκέφτεται.

Εννοείται ότι στον έρωτα δεν υπάρχουν συνταγές, αν έπρεπε όμως να καταρτίσω το προσωπικό μου best of ρομαντικών στιγμιοτύπων, κολλώντας κόκκινες καρδούλες σε ένα χάρτη του Αιγαίου, θα κατέληγα στα ακόλουθα: Περιμένοντας τον ήλιο να δύσει πάνω απ’ το ηφαίστειο στη βεράντα του ξενοδοχείου Chromata στη Σαντορίνη, αμέσως μετά από μια βουτιά στη λαξεμένη στο βράχο πισίνα των pool suites… Απολαμβάνοντας τη θέα στο φωτισμένο Γιαλό, με τη συνοδεία μιας βότκας με σορμπέ λεμόνι και της φωνής της Έλα Φιτζέραλντ, στο bar Καλή Στράτα στη Σύμη… Κοιτώντας σαν μαγεμένοι την πανσέληνο, σκαρφαλωμένοι στο φωτισμένο κάστρο της Αστυπάλαιας με την έντεχνη ελληνική μουσική από τα γύρω μπαράκια να ακούγεται αμυδρά… Παραγγέλνοντας ένα διπλό εσπρέσο κι ύστερα ένα χυμό κι ύστερα μια ομελέτα (ούτε σήμερα θα πάμε για μπάνιο τελικά) στο cafe’ -bar του Ιταλού στην πλατεία της Χώρας της Φολεγάνδρου, ίσως την πιο όμορφη πλατεία του Αιγαίου, με σάουντρακ τη μουσική από το Σινεμά ο Παράδεισος… Περιμένοντας την ανατολή τυλιγμένοι στα sleeping bags μας, μόνοι στον περίβολο-μπαλκόνι του μοναστηριού στην Ανάφη, που αιωρείται εκατοντάδες μέτρα πάνω από το απόλυτο μπλε του Αιγαίου… Βουτώντας σχεδόν κατευθείαν από το δωμάτιό μας στα τιρκουάζ νερά του λιμανιού της Χάλκης και κολυμπώντας με θέα το καρτποσταλικό λιμανάκι με τα νεοκλασικά… Τσιμπολογώντας μεζέδες κάτω από τα πλατάνια και τα λαμπιόνια εποχής στην ταβέρνα Πλατάνια στην πλατεία όπου γυρίστηκε η ταινία «Mediterraneo» στο Καστελόριζο… Βγαίνοντας βόλτα νωρίς το πρωί στην έρημη Χώρα της Πάτμου μετά από δεν θυμάμαι πόσα ποτά στην πανέμορφη αυλή της Αστοιβής…

Ένα νησί για κάθε ζευγάρι

Σαντορίνη: Βασίλισσα των νησιών για δύο και ζευγαρονήσι για βασιλιάδες.

Σύμη: Ερωτευμένοι με τα νεοκλασικά. Ζητήστε να μείνετε σε ένα από τα παλιά σπίτια στο χωριό για να βλέπετε από το μπαλκόνι σας όλη την καρτ ποστάλ.

Ανάφη: Low budget love stories.

Φολέγανδρος: Για ερωτευμένους με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Το nightlife δεν θα σας λείψει.

Πάτμος: Νεο-μποέμ με στυλ. Θέλουμε μεν να απομονωθούμε, αλλά να μπορούμε να φάμε και σε ένα ινδονησιακό, βρε παιδί μου, να πιούμε κι ένα κοκτέιλ σε ένα ατμοσφαιρικό μπαρ.

Καστελόριζο: Μπορείτε να κάνετε χωρίς ωραίες παραλίες, χωρίς ένα μπαρ της προκοπής, σας αρκεί η… αγάπη σας και το πιο τέρμα θεού λιμανάκι του Αιγαίου;

Αστυπάλαια: Το κάστρο! Ααχ, αυτό το κάστρο! Ποιος νοιάζεται για ωραίες παραλίες, όταν μπορεί να κολυμπά στο Λιβάδι και να μη χάνει τη Χώρα από τα μάτια του…

Χάλκη: Σας κάνει τη δύσκολη; Πηγαίντε τη μια απογευματινή βόλτα στο έρημο βενετσιάνικο χωριό και τα ξαναλέμε.

Couples only tips

• Το ρομαντικό ξενοδοχείο Sun Rocks (22860 23241) στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης δηλώνει στο μότο του «Couples only!» και το εννοεί! Γενικότερα πάντως τα ξενοδοχεία της Καλντέρας, ακόμη κι όταν δεν το δηλώνουν σαφώς, απευθύνονται κατά βάση σε ζευγάρια. Άλλωστε οι ιδιαιτερότητές τους τα κάνουν σε κάθε περίπτωση δυσπρόσιτα σε μικρά παιδιά.

• Οι honeymoon suites είναι κατά κανόνα το πιο ρομαντικό δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και όσοι την επιλέξουν όλο και κάποια ευχάριστη έκπληξη θα δοκιμάσουν: ροδοπέταλα στο κρεβάτι, ένα μπουκάλι σαμπάνια στο κομοδίνο… Σχεδόν κάθε ξενοδοχείο της Σαντορίνης έχει τη honeymoon σουίτα του. Μερικές από τις ομορφότερες βρίσκονται στα Chromata (22860 24850-2) η κόκκινη, στις Katikies (22860 71401) με εξωτερικό jacuzzi για δύο και θέα στην Καλντέρα, στην Altana (22860 23240) με traditional διακοσμητικό στυλ και jacuzzi, στο Καπετανόσπιτο 1864 (22860 71983) η σουίτα του Καπετάνιου με τις υπέροχες αντίκες της και στις Ikies (22860 71311) η Οικία του Τεχνίτη με μεγάλη βεράντα και φουτόν για δύο.

• Ξέρετε πόσοι γάμοι γίνονται κάθε καλοκαίρι στη Σαντορίνη; Μην πάτε μακριά, αρκεί να κοιτάξετε γύρω σας την ώρα του ηλιοβασιλέματος και όλο και κάποιο ζευγάρι θα δείτε να φωτογραφίζεται αγκαλιά μπροστά στη γαμήλια τούρτα του στην ταράτσα κάποιου από τα ξενοδοχεία της Καλντέρας. Έχετε παντρευτεί ήδη; Don’t worry, μπορείτε απλώς να ανανεώστε τους (γαμήλιους) όρκους σας σε μια εξτραβαγκάν τελετή την ώρα του ηλιοβασιλέματος σε κάποιο από τα πολλά ξενοδοχεία που ειδικεύονται σ’ αυτές. Γιατί δηλαδή μόνο οι Αμερικάνοι;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.